Söndag i stilla frid

Det blev inte så mycket regn igår, men vi fick i alla fall 6 mm och det kändes fräscht i morse när jag kom ut. Det måste ha kommit en skur på morgonsidan, för penséerna var ännu fulla av regndroppar när jag kom ut vid åtta-tiden.
Eftersom väderleksrapporten pratade om sämre väder fram på dagen gick jag ut en vända på förmiddagen. Jag tog kursen genom skogen och var och hälsade på hos Bosse och Carina en stund, för jag skulle kolla hur det går med bygget. Nu är det inte så mycket kvar innan stugan är färdig.

Hem gick jag över samhället och när jag kom till Kustgrillen köpte jag mig en grillad med bröd. Det tycker jag är så gott, men sen när jag kom hem gjorde jag mig en skål med fruktsallad för att mildra mitt dåliga samvete över den onyttiga lunchen.

Eftersom vädret fortsatte att vara soligt och varmt och skönt bytte jag om till shorts och sedan la jag mig i solstolen och vilade middag. Det var hur behagligt som helst och jag slumrade nog till en liten stund.

För att bättra på fukten i rabatterna har jag sedan vattnat ett par kannor på varje och nu ska jag koka mig en kopp kaffe och sätta mig på framsidan och läsa ett tag.

Coronanytt:
Nu har det inte rapporterats några nya fall på flera dagar och ingen är inlagd på lasarettet på grund av covid-19. Det är alltså lugnt på den fronten också.
Farhågorna inför Munkällarens nattklubbsöppning igår kväll verkar ha varit obefogade, för det ska ha varit en lugn tillställning och både ägare och polis är belåtna med kvällen.

Dagens ordspråk:
Det är bara det moderna som kan bli gammalmodigt.

Trevlig fortsättning på söndagen!

13 reaktioner till “Söndag i stilla frid

 1. Då har vi nog fått lite mera regn här! Bra, för i veckan väntas övervägande soligt väder! 🙂 Du verkar ha en skön söndag, med både promenad, vila och god lunch! Så illa var det det nog inte med din korv lunch! Det finns sämre alternativ Ingrid!
  Nu får du ha en skön kväll och en bra start på veckan!
  Kramar Nilla

  1. Tack Gunilla! I kväll åt jag ordentligt i alla fall. Stekt lax med kokt potatis, skarpsås och tomater. Ett glas vitt vin därtill!
   Kram

 2. Här har det formligen störtregnat i dag så det blev en rejäl vattning minst sagt!
  Så skönt att det är lugnt för er del på coronafronten.

  Kram

 3. Det blev ju en riktigt fin dag för dig med både promenad, pratstund med sonen och lite slumrande i solstolen! Det låter så skönt. Jag tycker inte att vi haft det så varmt här än, att man kunde ligga i en solstol.
  Lite duggregn av och till här idag.
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Jag hade det jätteskönt i solstolen och funderade på att gå in och ta på ett linne i stället för tröjan jag hade, men iddes inte. Det är mycket sommar kvar, förhoppningsvis.
   Kram

 4. Det kom inte så mycket regn här som jag trodde det skulle bli.
  Så det är en liten stuga som Bosse bygger, jag funderade på om det var ett garage när jag såg byggstarten.
  Kram/Kicki

  1. Jag föreslog ett garage, eller åtminstone en carport, men det blev en lite stuga, som de väl egentligen inte vet vad de ska ha till. 😉
   Kram

 5. Vi fick 18 mm i lördags och 4 mm igår – känns bra 🙂
  En trevlig promenad och fina bilder.
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram

Kommentarer är stängda.