Stilla söndag (fast blåsig)/Uppdatering

I förmiddags var det riktigt skönt väder, för trots att det blåste hemskt hade jag lä på min uteplats, så jag tog med mig kaffekoppen och boken jag tänkte läsa ut i dag, Vi for upp med mor. Det var stilla och lugnt så här på söndagsförmiddagen och solen gassade gott.

IMAG2551
När jag satt där kunde jag inte låta bli att se att gräset behöver klippas igen

Jag satt där ett par timmar och läste tills boken var slut, för jag ville ju se hur det skulle gå för janakippo och bror. Det är en ruskig skildring från livet i en Västerbottnisk glesbygd med alkoholmissbruk, misshandel, våldtäkter och sektvälde. Slutet kunde vara det slutgiltiga slutet, men är snarare en cliffhanger när man vet att Karin Smirnoff skrivit en uppföljare, Sen for jag hem. Den måste jag få tag i, för jag tycker att det skulle vara skönt att veta att janakippo äntligen får komma hem och kanske får komma till ro.

IMAG2553
Tallen har satt sig på en sten, men det var fel sten

Sen var det dags för lunch och när den var avklarad, gav jag mig iväg ut, men då hade solen försvunnit, fast i gengäld hade blåsten avtagit lite. Jag tänkte först gå till Rannarve, för där vet jag att det finns en checkpoint, men molnen blev svartare och svartare och det föll ett och annat regnstänk, så jag vek av från Vallekvior och gick Barkan i stället, för där i Valleskogen skulle det finnas en sten och en grop. Många stenar och gropar fanns det, men ingen med skylt 10 eller 8. Jag gav upp och gick hem och nu har jag granskat kartan och inser att jag var på helt fel plats och irrade omkring. Det blir ett nytt försök en annan dag.

Dagens ordspråk:
Man ska inte gör det man ångrar, så slipper man ångra det man gjort.

Trevlig fortsättning på söndagen!

avdelare42

Uppdaterat 2020-05-17 18.30

TG-Laeger-28

Källa: Helagotland.se

Det senaste dygnet har ännu en person fått ett positivt testsvar för covid-19 på Gotland. Det innebär att det nu är totalt 67 personer som konstaterats smittade på ön sedan utbrottets start. I nuläget vårdas två personer för covid-19 vid Visby lasarett, varav en person på intensivvårdsavdelningen, IVA.  

18 reaktioner till “Stilla söndag (fast blåsig)/Uppdatering

 1. Du har verkligen något att se fram mot – tredje boken om jaanakippo.
  Jag avslöjar inget men skaffa boken snarast, du kommer inte att ångra dig.

 2. Här har det inte varit något fint väder idag, det regnar och är soligt o vartannat och det nästan stormar! Skönt att du har en uteplats, som är i lä!
  Du fortsätter med din jakt efter skyltar, det förstår jag! Fotar du dem när du hittar dem och skickar in? Måste nog kolla om det finns något sådant i Höllviken…
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

  1. Skyltarna är numrerade och under numret står en bokstavskod. Den rapporterar man in via datorn, eller som i mitt fall via en app i mobilen.
   Nu regnar det här, det är kallt och jag var just och hämtade in pelargoniorna. Kram

 3. Funderar på att läsa Smirnoffs böcker. Får kolla om de finns på vårt lilla bibliotek.
  Inget altan väder idag regn och stormvindar.
  Kramar från oss

  1. Det var bara skönt ett par timmar på förmiddagen, nu blåser det som attan igen och regnar dessutom.
   Kram

 4. Lycka till med sista kontrollen👍 Har tassat förbi din uteplats några gånger så även idag !! Tänkte bara vinka om jag sett dig men icke.

  Kram och ha det bra

  1. Jag satt där ett par timmar på förmiddagen i alla fall, men det kanske var senare du passerade?
   Kram

 5. Första boken om Jaana gick som smort. Andra boken var lite jobbig. Men jag har läst båda, som sagt. Funderar på om jag ska läsa tredje. Mycket speciell författare. Såg henne på Godkväll när hon berättade om böckerna. Nu skriver hon på något helt annat.
  Trevlig kväll, kram!

 6. Hennes tredje bok Sen for jag hem får jag nog fortsätta att vänta på ett tag till innan den finns på biblioteket som strömmande e-ljudbok.
  Idag ser det ut som vi får en fin dag med sol och måttlig blåst. Kanske kommer jag ut i trädgården igen.
  Kram/Kicki

  1. Det ska bli fint här också, åtminstone på förmiddagen, så man får väl ge sig ut på jakt. 😉
   Kra

Kommentarer är stängda.