Förmiddagspromenad

I dag tog jag det säkra för det osäkra och gick ut på en promenad så fort jag ätit frukost, för jag visste att om jag satte mig ute och läste, skulle det inte bli någon motion i dag heller. Det är ett strålande vackert försommarväder med härliga 16º i dag. Visserligen blåser det lite, men jag höll mig i skogen och där var det jätteskönt.

Jag gick i Vallekvior och där är det så vackert nu med alla vitsippor och andra blommor, men jag svängde inte upp mot Bönders, utan fortsatte till Rannarve längs Klintebys åkrar där lärkorna drillade högt uppe i skyn. Och väl framme där vägen slutar, yrde det omkring massor av rabbisar. Marken, både inne på tomterna och längs vägen, är fullständigt söndergrävd av de små flitiga krabaterna.

IMAG2496
Den här grinden är så fin tycker jag, fast jag kan ju inte läsa runskrift förstås

IMAG2497När jag kommit fram till återvändsplanen vid Rannare, vek jag av in i skogen och gick den slingrande stigen mot skeppssättningarna från bronsåldern.

IMAG2499
Först kommer man till det här röset….
IMAG2500
…och 300 m därifrån ligger det fyra stora skeppssättningar och två mindre

IMAG2504
När jag kom till bebodda trakter igen, genade jag via Barkan tillbaka till Vallekvior
Nu har jag ätit lunch och ska gå ut och sätta mig och läsa, om nu vädret tillåter det, för det ser nästan ut som om SMHI:s prognos om mulnande och eventuellt regn i eftermiddag skulle kunna slå in. Men då sätter jag mig väl inne då!

Dagens ordspråk:
Även den skönaste klädnad blir till slut en vardagsdräkt.

Ha en skön söndag!

25 reaktioner till “Förmiddagspromenad

 1. Vackra blommor. De där skeppssättningarna får du visa mig vid tillfälle. För visst ska väl denna pest ta slut en dag.
  Kram

 2. Vilken härlig promenad i vackra omgivningar du fick idag! Kaninhål har vi massor av här på strandängarna, men inte så mycket i trädgården gudskelov! Man får se sig för när man går, så att man inte vrickar fötterna i något hål!
  Här har vi 19 grader och sol idag, men vi fick 4 mm regn i natt. Det får gärna regna lite mer, för här blir det snabbt torrt i vår sandjord.
  Skönt att ha varit ute och gått, då kan man känna sig nöjd!
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

 3. Vilken fin motionsrunda du fick idag! Här blir det tji med den varan. Det blir en vilodag då regnet faller ute.
  Ha det så gott och kram!

 4. Vilken härlig promenad! Här är det rena sommarvärmen och över 20 grader! Tyvärr ska det bli svalare i morgon men vi njuter här och nu.

  Kram

 5. Skönt med promenad och vilka fina gångstråk du har att välja på! Här regnar det idag men det är varmt. Körsbärsträden blommar för fullt och snart slår äppelblommen ut.
  Kram Inger

 6. Vacker, intressant och skön promenad för dig idag Ingrid! Hoppas att du nu får en lika skön avslutning på söndagen! Vi håller på att måla i vardagsrummet, en uppfräschning, men så mycket jobb ändå runtomkring med allt som ska ner från väggarna och sedan upp igen. Och golv, lister och möbler som ska täckas. Men fint blir det! Passar bra idag, för här har vi haft vårregn hela dagen.
  Kram Gunilla

  1. Så skönt det låter med ett vårregn! Och så trevligt att få fräscha upp vardagsrummet och få vårfint där. Kram

 7. Vi väntade till eftermiddagen med vår promenad. Det blev korta rundan i Fardhem för det var så mulet, började stänka när vi åkte hem men det blev inte många droppar.
  Kram

 8. Det händer så mycket i naturen nu, Så fina bilder.
  Du är duktig på att promenera.
  Här skiner solen nu efter en regnig dag igår.
  Kram/Kicki

 9. Tänk att våren kommit så långt hos er. Här snöar och haglar och blåser det och är minusgrader. Jag blev imponerad över skeppsättningar. Nog förstår man att Gotland har funnits med bosättningar långe länge. Här finns det knappt några gamla saker bara en ättestupa och några stenåldersgravar.

  1. Här finns det en hel del att titta på lite varstans. Hoppas att våren snart är tillbaka hos er igen.

Kommentarer är stängda.