Lat lördag/Läget 9 maj

I dag har det verkligen varit en riktigt latmansdag. Det var så skönt väder i morse, så när jag klätt mig satte jag mig ute och läste. Jag har börjat på ett par böcker av Karin Smirnoff;  Jag for ner till bror och Vi for upp med mor. Jag har läst halva av den första och den är riktigt bra, med ett väldigt annorlunda språk där man får lära sig många norrländska uttryck och får tänka till både en och två gånger ibland. Det är roligt med dialekter. Bland annat är oslög ett nytt ord som jag aldrig hört förut, men jag förstod innebörden av det genom meningen: Han var inte oslög, men lite eljest.

IMAG2487Efter lunch (rester från igår) hade jag tänkt gå ut på en promenad, men fortsatte läsningen och sen kom en granne och föreslog att vi skulle fika tillsammans och på den vägen är det. Nu har jag dragit mig inomhus, för jag är rädd att det blir för mycket sol på näsan.avdelare42

Dagens coronarapport från Region Gotland

Publicerad 2020-05-09 14:31

TG-Laeger-28Dagens rapport visar att ytterligare 1 person har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 63 personer är konstaterat smittade på Gotland.

En person med covid-19 vårdas för närvarande på Visby lasarett, på intensivvårdsavdelningen. Tre personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

Trevlig fredagskväll!

23 reaktioner till “Lat lördag/Läget 9 maj

 1. Hennes böcker är verkligen bra. Tredje boken är ute nu men det är väldigt lång kö på bibblan. Vilken härlig dag det blev i dag och här har vädret varit fantastiskt.

  Kram och god kväll!

 2. Det låter som du har haft en riktigt skön dag! En fika med grannen är ju en lyx numera! Köper du alla böcker du läser, eller lånar du på bibliotek?
  Här har det också varit en solig fin dag, men jag sitter sällan i solen; drar mig gärna in under en parasoll!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Jag har bibliotek i huset! Min granne har till yrke att serva kiosker och butiker med litteratur, det mesta är pocket förstås, så det passar jättebra att sitta ute och läsa, det gör att även det finstilta blir lättläst.
   Kram

 3. Men en så bra granne! Jag har svårt att komma igång med läsandet mitt i allt, annars finns det en och annan bok här hemma som jag inte har läst. Men nästa vecka kanske orken kommer?!

 4. Här blev det i alla fall en promenad på eftermiddagen. Ha en skön kväll.

 5. Jag har lyssnat igenom hennes båda böcker. Jättebra, mycket annorlunda (eljest) men det löpte på. Såg författaren i intervju på TV nyss. Hon pratade om tredje boken. Det blir den sista i serien.
  En skön dag idag! Kram!

 6. Ingen författaren jag läst. Har gjirt lite i trädgården och planterat om några växter som stod på fel ställe
  Kramar från oss

  1. Jag behöver nog ta ett tag i mina rabatter snart, men jag väntar och väntar på det där regnet. Kram

 7. De böckerna har jag hört om men inte läst/lyssnat på ännu. Jag har haft en lugn och bra dag. Det är skönt med en ledig helg som omväxling.
  Kram

 8. Ser ut som du hade en bra dag … såna här dagar när man inte måste göra något behövs också. Tack för boktips – ska se om jag kan hitta hennes böcker.
  Önskar dig en trevlig söndag!
  Kram

 9. Läste nyligen Smirnoff första bok, Jag for hem till bror… Den tyckte jag mycket om. Den var så annorlunda. Går här och väntar på oväder, vilket metrologerna har lovat. Jag hoppas de har fel som vanligt!

 10. Vilken skön dag du haft! Jag har ägnat mig år foton, men har också några böcker som jag ska läsa innan jag låter dem gå vidare. Håller på att rensa bokhyllorna.

 11. Härligt med bra läsning i det vackra vädret! Jag har också läst hennes böcker och tyckte de var bra. Språket var knepigt men man kom ju in i det så småningom.
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.