Första maj och Fem en fredag

Sköna maj inleds med regn och rusk, fast det regnar inte så mycket som jag skulle önska, men det kanske kommer. Dagen har ju inte mycket mer än börjat.

När jag var barn gick familjen alltid ut och tittade på demonstrationståget i Klintehamn och då var det premiär för knästrumpor, sommarkappor och hattar. Det var på den gamla goda tiden när det var någon ordning på vädret. Jag kan i alla fall inte komma ihåg annat än soliga, varma och sköna första maj-dagar, fladdrande röda fanor och musikkår som spelade Internationalen.

IMAG2448

Det blir en annorlunda första maj i år, precis som allting annat nu i coronans tid. Jag hörde förresten just på Gotlandsradion att även Medeltidsveckan i år är inställd.

avdelare42Fredag v18 är det ju i dag och Elisamatildas frågor den här veckan gäller utrymme:

1. Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme?
Troligen samla på mig ännu mer för kommande generationer att ta vara på.

2. Vad skulle du göra med en större bostad?
Göra ett arbetsrum med ett bra skrivbord och bokhyllor, så att jag kunde slippa ha dator, skrivare och annat i ett hörn i sovrummet.

IMAG2450

3. Skulle du hellre ha större kök eller badrum?
Ett större kök.

4. Vad skulle du göra med ett större sovrum?
Jag har inget behov av ett större sovrum egentligen, men om jag inte får en större bostad (se svaret på 2) skulle jag i så fall skaffa ett klokt skrivbord och några bokhyllor.

5. I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma?
I vardagsrummet.

Dagens ordspråk:
Konst är något man inte kan, för när man kan det är det ingen konst.

Ha en fin första maj!

33 reaktioner till “Första maj och Fem en fredag

 1. knappt ens kungen fick uppvaktning… vi har ganska litet kök men vill inte ha större heller. Bokhyllor har vi i alla rum, ända upp till taket 🙂

  1. Jag skulle vilja få bort lite bokhyllor från vardagsrummet för att kunna utnyttja det på annat sätt….
   Få in ett matbord där kanske?

 2. Trevligt att läsa de fem frågorna idag! Då funderar man ju på vad man själv skulle säga…
  Större bostad vill jag absolut inte ha, funderar snarare på hur länge vi orkar bo där vi bor, men det är mest för att trädgården är så krävande. Fast rolig!
  Några år till, sedan får vi försöka hitta en lägenhet med balkong, men det blir inte lätt.
  Ha nu en fin och trevlig första maj! Här har det kommit 15 mm regn sedan igår!
  Kramar, Monica

  1. Grattis till det regnet!! Här har det ännu inte kommit mer än en bottenskyla i regnmätaren.
   Kram

 3. Lika roligt varje gå g att läsa 5 frågor.
  Har inget behov av något är så nöjd med min lilla två rummare.
  Kramar från oss

  1. Sedan jag blev ensam är jag väldigt nöjd med min tvåa. När vi var två tyckte jag det var litet, men nu räcker det mer än väl.
   Kram

 4. Ja, jag skulle då inte behöva större nånstans. Usch då skulle jag bara dra på mig ännu mer och få mer att städa, tycker att det är för mycket redan.
  Kram/Kicki

 5. Kul att läsa dina svar på frågorna … det jag skulle önska är ett större badrum – mest för Lasses skull, så han kan ta med rullatorn in.
  Jag minns många isande kalla valborgsmässoaftnar och likaså 1:a maj, när man trots kyla måste vara sommarklädd med klänning och knästrumpor …
  Bra ordspråk!
  Kram

 6. Här regnar det väldigt mycket och har gjort ett bra tag. Blir nog en sån dag, om prognosen stämmer. Jag är nöjd med mitt boende, behöver inte större men vill inte heller ha mindre. Men det är klart börjar en fundera så finns det saker som kunde bli bättre, men så är det kanske alltid…

  1. Nog finns det saker som kunde bli bättre om man fick göra som man ville, men jag är i stort sett nöjd jag också.

 7. Det var ett mycket klokt ordspråk. Hos mig är det jämngrått och regnet hänger i luften. Fördelen är att jag slipper gå ut och vattna det nyplanterade. Kram

 8. Visst är det så att man samlar på sig mer desto mer utrymme man har, oundvikligt. Jag stör mig på grejer som man behöver förvara för att använda nån gång ibland, t.ex. våffelmaskin.

 9. Valborgsmässoafton brukar vara kall men 1:a maj finare och det stämmer i alla fall här i år. Inte så att det är väldigt varmt men det regnar inte.
  Ju större utrymme, desto mer samlar man på sig.

  Kram och ha en fin 1:a maj!

 10. ja, varför var det mera ordning på vädret förr? jag vet att det var varmt och solen sken och det var stackmoln på himlen under sommarloven. och på vintern åkte vi bestämt skidor och skridskor. Valborg var ofta kall och en frös i de obligatoriska vårkläderna som gärna fick vara nya. skulle också gärna ha ett arbetsrum

  1. Man har nog en tendens att glömma det tråkiga vädret, för visst måste det har varit kallt och regnigt då också och inte bara nu….

 11. Det har varit kallt och regnskurar hela dagen, nu skymtar jag solen bakom molnen, längtar efter ljuset.
  Och vårt boende är jag nöjd med, vi bytte till en trea i ett plan för tre år sen och det blev så bra. Fast jag hade tänkt rensa en del i vindsförrådet nu i vår, men det blev uppskjutet, som det mesta.

 12. Nej, det är inte bra med dator och skrivare i sovrummet. Du måste nog fixa till det /blink/
  Vi bor ju fortfarande i hus så vi har gott om utrymme, tråkigt när det ska städas!
  Jag måste bara kommentera bilden på Åke i vitsipporna…tycker det är en så underbar bild, blir så glad när jag går in hos dej här!
  Kram Inger

  1. Datorn är i och för sig alltid avstängd och det är mobilen också nattetid. Jag trivs i min tvåa, men som sagt ett litet rum till hade suttit bra.
   Jag tror aldrig att jag har sett så mycket vitsippor som det året och det var 2009.
   Kram

 13. Ja, sån annorlunda Valborg och 1:a maj i Sverige i år. Ingen skillnad här i Wales, eftersom vi inte firar varken Valborg eller !:a maj.
  Roligt med frågorna och svaren.
  Fortsatt trevlig helg önskar Lena från ett soligt Wales

 14. Ja, jag vet ju att du skulle önska dig ett arbetsrum, det skrev du ju i kommentaren till mitt inlägg. Jag skulle egentligen inte behöva ha ett vardagsrum på 30 kvadratmeter eftersom vi bara är där när vi ser på Rapport och där jag övar piano minst en timme varje dag. Några stora fester har vi aldrig numera och när barn- och barnbarn kommer och hälsar på sitter vi i köket. Alla TV-program för övrigt ser jag på datorn eftersom jag behöver text till även svenska program för det mesta.
  Jag kommer också ihåg valborgsmässofirande när jag var liten. Och hur jag frös i min lilla vårdräkt (!) och med trekvartsstrumpor, som vi sa då. Fina skulle flickor vara på den tiden.
  Kram från Ingrid

  1. Jag tycker att man kan få text till alla svenska program även på tv:n. Jag hör dåligt så texttv använder jag jämt. Kram

Kommentarer är stängda.