Vardag igen

Det blåser som attan och är bara 3-4 grader varmt men solen lyser i alla fall, så i dag klädde jag på mig mössa och vinterjacka och gick ut på en skogspromenad på Barkan och där var det ganska behagligt trots blåsten. Vitsipporna har börjat blomma överallt och ännu finns det mycket blåsippor kvar, så det är riktigt fint i skogen.

När jag kom ut på Djurgårdslundsvägen fick jag se att det här vackra trädet, som stod i knopp senast jag gick där, blommar så fint nu. Fråga mig inte vad det heter, men jag kan tänka mig att det är någon typ av körsbär. Rätta mig gärna om jag har fel!

IMAG2357

Jag kikade in på Coop och fick se att de fått hem massor av penséer i olika färger. Det måste jag se till att få hem, så att jag kan få lite fart på våren. I morgon lär det ska bli lite varmare, så då kanske man skulle kunna plantera några krukor. En beställning har gått iväg till Bosses Alltjänst.

 Dagens ordspråk:
Visa aldrig vördnad för överheten, men väl för mänskligheten.

Ha en fin fortsättning på påskveckan!

TG-Paaske-53

 

27 reaktioner till “Vardag igen

 1. Låter härligt med en promenad bland vit- och blåsippor! Bra att gå i skogen när det blåser, det brukar jag också göra.
  Jag tror att det är ett japanskt körsbärsträd du har fotat, men är inte säker…
  Fint är det i alla fall!
  Jag ska försöka komma ut på promenad i eftermiddag, på förmiddagen har jag baka havrefrallor. Sol och blåst här.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Ja, skogen är bra när det blåser. Jag tror också att det är ett japanskt körsbärsträd.
   Det låter gott med nybakade havrefrallor. ♥
   Kram

 2. Det ser verkligen ut att vara bergkörsbär, det ”ursprungliga” hanami-trädet. Nuförtiden planteras en hel del andra förädlade bergkörsbärsträd också, såna som har dubbla blommor. Den ”blommande körsbärspark” vi har närmast oss, i Helsingfors, har främst enkelblommande träd. Vi har också ett på tomten som jag fotograferar år efter år. Det har inte ännu haft så tätt sittande blommor, men vacker är det när det kommer. Har inte heller världens mest soliga plats, så det kommer lite senare. Nu skiner solen bland alla mörka snömoln!

 3. Usch ja, lika kallt och blåsigt här som hos dej! Här har jag ingen skog att gå i så jag håller mej inne idag. Vi tog en tur med bilen och tittade på alla ”jorddrivor” efter blåsten i helgen, inte kul för bönderna när jorden blåser bort.
  Kram och ha en fortsatt trevlig dag!
  Inger

 4. Samma blåst och kyla här. Om det är lä och sol känns det skönt. Har lite penséer i en kruka tillsammans med påskliljor . Trädet är så vackert men vet inte vad det heter så jag litar på övriga. Kramar

 5. Blåsigt och lite sol och med det tog jag cykeln en vända. Kollade in växtligheten i stadsparken mm.
  Inga häftiga grejer som jag hittar på längre, saknar detta enormt.
  Kram!

 6. Vackra körsbär oavsett sort! Var nyss och hämtade veckans handling och såg då att de två körsbärsträden på torget här blommar, också vackert!

 7. Nu lärde jag mig ett nytt ord: Saknesamt! Det har jag aldrig hört förr. Hoppas att du får dina penséer det blir mer vår då! Kram!

 8. Nej, varmt är det verkligen inte. Men det kommer väl vårvärme med tiden. Längtar efter att sitta ute med kaffe, eller vin, och läsa.
  Fint med blommorna i alla fall. Själv kom jag inte ut på någon promenad idag.

  Kram

 9. Igår var det verkligen isande vindar! Längtar såååå efter vårvärme nu. Inte minst min stela rygg! Ser ut som något körsbärsträd som finns av olika slag. Vanliga, förädlade, enkla blommor eller fyllda. Vackert!
  Så fint med alla blåsippor och vitsippor – som vi har längtat efter dem! Eller hur!?
  Bra att du är försiktig Ingrid… det behöver vi alla vara!
  Kram Nilla

  1. i dag ser det mera lovande ut, men någon riktig vårvärme är det inte.
   Ja, det är bäst att man passar sig om man vill vara med ett tag till.
   Kram

Kommentarer är stängda.