Långfredag

lclock 10.45

Förr var långfredagen en väldigt lång och tråkig dag, då man inte fick göra någonting. Man fick inte ens gå ut och leka och på radion spelades det bara sorgemusik. Allting var stängt och inte förrän 1969 upphäves förbudet om offentliga tillställningar. Jag minns en påsk då vi var i Stockholm med mamma och pappa. När vi skulle gå ut och äta på långfredagen fanns det inte en enda restaurang som var öppen. Till slut hittade pappa ett taxifik där vi kunde få oss en smörgås.

I år är påsken inte alls sig lik, men så trist som långfredagarna var när jag var barn ska det väl inte behöva bli i dag i alla fall. Fast dagen började inte bra! Det fanns inget bredband, ingen mobildata och ingen telefoni heller och det tog ett tag innan jag via radion fick höra att 14.800 av Telias kunder på södra Gotland och i Visby var drabbade. Först tror man ju att det är ens egen utrustning det är fel på och jag drog ur sladdar och startade om routern utan resultat, men vid halvelva-tiden hade Telia fixat till det.

lclock 11.05 – 12.45 Promenadpaus

Nu har jag just kommit hem efter en promenad Sicklings tur och retur. Jag har varit och önskat Carina och Bosse glad påsk med en bit gravlax. Jag gick gamla järnvägen och genom skogen dit och tog landsvägen hem. När jag gick där på järnvägsbanken fick jag se något grönt längre fram och kunde inte fatta vad det var. Tvärs över stigen hade någon skrivit ett budskap med grönfärgade stenar:

IMAG2336
Det kan man väl kalla ett påskens kärleksbudskap

När jag lämnat av laxen tog jag alltså landsvägen hem och tänkte gena över Garvarn, men jag var lite nyfiken på om det blivit något påskris på Torget så jag gick över samhället.

IMAG2337
Inget påskris på Torget i år med en plantering i alla fall
IMAG2338
Det var väl en fyndig hundparkering utanför Coop.

Dagens ordspråk:
Bättre en liten eld att värma sig vid, än en stor att bränna sig vid.

TG-Paaske-24

24 reaktioner till “Långfredag

 1. Ja, jag minns också de långtråkiga långfredagarna som barn. Vi körde ofta ner hit från Malmö där vi bodde, vårt hus var ju mina föräldrars sommarstuga då.
  Men man fick ha med sig fika, ingenstans fanns att handla då!
  Så, trots coronan, har vi det roligare nu!
  En riktigt Glad Påsk ber jag att få önska dig och din familj!
  Kramar, Monica

 2. Här snöar, haglar och blåser det. Brorsans hund som dragit ur en klo och blivit opererad har en bandage som ska bytas var annan dag så brorsan och jag har pysslat med det. Han måste ha en gummitsko på när han ska gå ut och den sitter hårt så vi måste vara två för att få på den. Annars har jag sett en Åsanisse film och kurar i soffan.

  1. Hoppas att den där klon läker så att hunden kan gå ut utan gummisko snart.
   Set är tur att vi har något att roa oss med.

 3. Det är många som beskriver hur långfredagen var förr men jag har i ga minnen av det.
  Vi har soligt så det blir trädgården i dag
  Kramar från oss

 4. Även jag minns hur tråkiga och dystra långfredagarna var förr men tack och lov så är det ändrat nu. Dock blir årets upplaga av långfredagen väl inte så lustig men det beror ju på andra saker. Nu får vi bara göra det bästa av situationen.

  Kram och ha en fortsatt fin långfredag!

 5. Inte riktigt så trist nu som förr, då vi var barn – då man inte fick göra nåt på långfredagen, allra minst spela kort, för tänk om någon såg det! 😀
  Men likheter finns ändå nu då vi har corona-restriktioner.
  Vi kommer att klara även detta vill jag tro!

  Coop-la din hund var fyndigt! Svenskar är bra på ordlekar!

  1. Inte är det speciellt roligt just nu, men vi ska väl förhoppningsvis ta oss igenom den här krisen också.
   Kram

 6. Så otroligt tråkigt med avbrott och jag är hemskt ledsen för det 😕 jag hoppas att vi inte ställde till med allt för mycket problem! Jag önskar dig en riktigt glad påsk 🐥🙌
  //Jennifer, Telia Kundservice

 7. Precis som dig så trodde jag det var fel på mina grejor, så jag kopplade av och på i flera timmar! Men det var alltså Telia som trasslade….. 😦
  Vi fick oss en härlig biltur igår, med stopp ovanför Klintehamn där det finns en liten damm och en traktorväg man kan gå runt. Tyvärr så grejade min rygg bara ett par hundra meter, sen fick jag vända tillbaka till bilen.
  Rolle gick dock längre, men han såg hur besviken jag var så han när han kom tillbaka så tog vi bilen runt istället. Första gången vi gjort det och då visade det sig att det var en dam med lös hund nere vid dammen, så det var skönt att vi inte gick hela vägen. Dessutom mötte vi två bilar, vilket var otroligt ovanligt. Vi har gått här massor av gånger och aldrig träffat på en människa….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Nu är det mer folk ute än vanligt tycker jag. Hoppas din rygg snart blir bättre och ha en Glad Påsk! 🐔

 8. Jag minns också dessa fruktansvärt tråkiga långfredagarna. Fick inte vara ute och leka alls. Allt bara trist. Skönt att det ändrat sig.
  Fortsatt trevlig påsk!

 9. Nog var långfredagen verkligen lång förr i tiden. I år gick det lika fort som andra dagar. Ha en riktigt Glad Påsk!

 10. Nog var långfredagen verkligen lång förr i tiden. I år gick det lika fort som andra dagar. Ha en riktigt Glad Påsk!

 11. Inte är långfredagarna som när vi var barn.
  Vilka rejäla promenader du går. Våra år inte så långa.
  Trevlig fortsättning på påsken!
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.