Jag är en 70-plussare

Efter dagens lunch gick jag ut på en härlig söndagspromenad och stannade till vid Pusshållplatsen på Torget utanför Konsum. På en bänk satt en äldre kvinna och njöt i solskenet och jag satte mig på en bänk lite längre bort.
”Det är bra, sa hon. ”Det är inte värt att du kommer för nära mig, för jag är en 70-plussare.”

Jag fick inte helt klart för mig om hon ville skydda mig eller sig själv, men jag förklarade att jag också tillhörde den skaran och sen satt vi där på varsin bänk och pratade en stund innan jag fortsatte min vandring.

Trevlig söndagskväll!

 

TG-Paaske-3a

 

17 reaktioner till “Jag är en 70-plussare

 1. Ja, det är konstiga möten man har i dessa dagar! Om jag möter någon när jag är ute och går, så går jag lite åt sidan och så gör den mötande också. Och så säger vi hej och ler lite…Alla vet ju varför!
  Underbart väder här idag och nästan ingen vind!
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Vi får helt enkelt skydda varandra tänker jag. Här är alla bra på att hålla säkerhetsavstånd men inte barn och ungdomar. De tisslar och tasslar med huvudena tätt i hop men det är nog ingen större fara för deras del.

  Kram och god kväll!

 3. Det blev inte så lång promenad i dag men vi var ju i Linneas änge och det är ju så fint med alla blåsippor. Det var många som var längs med stranden och njöt av det vackra vädret.
  Kram

 4. Ja, det är bra att hålla avstånd, att ha respekt.
  Det är ju inte så att vi tänker att ni alla 70+ är farliga men vi vill inte smitta ner er, om det är så att vi ”yngre” bär på smittan utan att veta det och så utstätter vi dem som anses vara skörast i samhället.
  Ingen lätt ekvation detta.
  Kram!

 5. Bra att vi håller oss på vår kant, så vi inte tynger sjukvården mer än nödvändigt. Resurserna behövs till de i samhället som ska föra samhället vidare ur den här katastrofen för att de ska kunna bygga upp en någorlunda god framtid för kommande generationer.
  Min åsikt förstås om någon tycker jag låter krass i överkant.
  🙂 Trevlig söndagskväll till dig också 🙂
  .

  1. Visst är det så! Inte ska sjukvården behöva lägga en massa kraft på 70-plussare när det finns så många värdefullare personer att ta hand om. Vi är ju mest en belastning, corona eller inte.

   1. Så långt vill jag inte sträcka mig för vi har mycket att ge. Om inte alla vill lyssna på vad vi har i våra ryggsäckar så går mycket visdom förlorad. Men det är nu en gång så att blir man gammal så betraktas vi ofta, som du säger, en belastning. Vi får vara glada att vi slipper gå till ättestupan iaf. Gammalt tillbaka hade vi ännu mindre värde.
    Fick idag ett samtal om att en tog sitt eget liv. Han tyckte att han gjort sitt och ingen nära som kunde ge honom någon mening med att vara kvar. Svåra beslut om egenvärdet. ❤

    1. Det är nog många som känner stor oro och frustration de här dagarna och har svårt att finna någon mening med livet.
     Men vi får väl hoppas att vi kommer att kunna återgå till vårt vanliga trygga liv igen så småningom. ♥

 6. Ja, det känns väldigt knepigt. Nästan så man tittar bort, går i sin egen värld, farligt, gå inte på någon, inte för nära. Fy sjutton. Jag som vill gå med ett leende 😀 har nu social distans. Kvällskram!

 7. Ett oväntat och trevligt möte där vid hållplatsen – och vilket fint budskap!
  Önskar dig en fin start på denna nya vecka!
  Kram

Kommentarer är stängda.