Dagens corona mm skrämmande

Källa: Region Gotland
Lägesrapport om det nya coronaviruset (4 april)
Publicerad 2020-04-04 14:42
Provsvar idag den 4 april visar att ytterligare en person har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 14 personer har konstaterats smittade på Gotland.

För närvarande vårdas en person inneliggande på Visby lasarett, på IVA. Flera personer av de som konstaterats smittade har tillfrisknat från covid-19.

Som om det inte vore nog fanns det i dag en artikel i DN där MSB, Myndigheten för skydd och beredskap, säger att det är: Farligt för samhället om leveranser stoppas till it och energibolag, en artikel som tidningen valt att låsa. 👿

Som ett brev på posten krånglade sedan internetuppkopplingen i eftermiddag och i kväll och det visade sig vara på grund av störningar i nätet för Telia-kunderna.

Man kan ju få skrämselhicka för mindre!

godnatt

26 reaktioner till “Dagens corona mm skrämmande

 1. Har också haft den tanken om hur internetnäten ska hålla i dessa dagar. Det måste vara överbelastat. Men vet du Ingrid. ta det lugnt och ha förtröstan. ❤
  Om vi agerar normalt med sunt förnuft så gör vi vad vi kan.
  Kram

  1. Man kan ändå inte påverka vad som händer, så det är väl bara att se till att man har gott om stearinljus och batterier till radion. och så någonting att läsa.
   Kram

   1. Precis. Jag har just i afton gjort mig beredd att inta en lugnare sits. Inte tro att faran är över ännu. försöka tro att det till sommaren har släppt och att då få vara som en någorlunda människa igen.
    Kram och gonatt ❤ gulligt att ha dig där ute på Gotland som en informativ kanal om hur det fungerar hos dig.

    1. Jag har ju bokat om min Hollandsresa som skulle gå den 17april till nästa år. Då hoppas jag att livet har återgått till det normala igen. ♥

    2. Det är klart att det har rätat ut sig då. Å, vad fantastiskt med en Hollandsresa. Såg en gång på en flygplats ett överdåd av tulpaner som fortfarande sitter som en drömbild av färger i överflöd.

 2. Ja, det var skrämmande nyheter om Internet och elnätet, förutom coronaviruset. Måtte nätet hålla, det är ju ett sällskap i isoleringen! Och elen…
  Det är ju inte något man kan göra åt varken corona, el eller internet, det är bara att försöka ta det lugnt och hålla sig hemma.
  Vi får VERKLIGEN hoppas att corona har försvunnit till april nästa år! Och att de då har fått fram ett vaccin – det är ju det allra viktigaste!
  Må så gott och låt barnen handla åt dig!
  Kram, Monica

  1. Det är tur att vi har våren och sommaren att se fram mot. Tänk om det här hade brutit ut i november och vi haft hela vintern framför oss.
   Jag har barnen och jag har en snäll granne som förser mig med böcker och också erbjuder sig att handla, så det ordnar sig nog. Bara vi vår ha el och it intakt!
   Kram

 3. Jag tycker det är väldigt konstig hur en tidning kan välja att låsa en artikel från MSB! Just den myndighet som vi väl måste kunna få viktig information ifrån!
  Oroande om el och internet skulle drabbas av långa avbrott …
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Ja, nog kan man tycka det! Visst begriper jag att de vill ha prenumeranter, men sånt här borde vara läsbart för alla. Ha en skön söndag! 💓

 4. MSB har jag väl egentligen inget förtroende för…deras chef lämnar ju lite i övrigt att önska om jag säger så 😉
  Internet ja, undrar hur det skulle bli om det stannade av helt?
  I stort sett allt är väl implementerat genom just internet?

  Tillönskar dig en underbar dag.

 5. Hej där. Ser att du fortfarande bloggar. Jag gör ett försök att börja igen, om så bara för mig själv. Är inne på dag 23 i karantän. Så helt plötsligt har jag fått litet tid över. Tar det lugnt och räknar med att det pågår ett par månader till i Stockholm. Får vara mer kreativ än tidigare. Kanske bättre att bo på Gotland. varma hälsn Ulla

  1. Ja, nu har man tid att sitta vid datorn. Hoppas att internet kommer att klara belastningen när alla vi som sitter i karantän ska ha något att göra.
   Kram

 6. Nätet är helt enkelt överbelastat nu för alla sitter vid datorerna mer, ser film och annat. Det är onekligen ett sällskap så vi får hoppas att det inte ska svaja alltför mycket.

  Kram och god söndag!

  1. Det får man verkligen hoppas, för det skulle vara för hemskt trist.
   Ha en fin söndag du också!
   Kram

 7. Vi hade också ett långt avbrott här. Man är så van vid att kunna koppla upp sig på nätet och få information snabbt så det känns verkligen inte bra. Kram

 8. Usch ja, hela situationen är självklart skrämmande … men tyvärr tror jag att media gör saker värre på ett sätt. Jag har bestämt mig för att inte lyssna så mycket, för det påverkar så negativt. Jag ska bara hålla mig uppdaterad övergripande, så att jag hänger med. I övrigt kommer jag inte att lyssna på det sätt som jag gjorde för någon vecka sedan. Det gör tillvaron outhärdlig.

  Vår tänkta vårresa till vår dotter och barnbarnen i Amsterdam blev inte av i år. Och min dotter skulle gjort en kursresa till Prag i mars, där hela familjen skulle varit med över de 4-5 dagar det gällde … men det blev naturligtvis inställt och kursen genomfördes över Skype istället.
  Deras resa ombokade dem till midsommar och flyttade resmålet hem till oss. Nu hoppas vi att det lugnat sig så pass att de kan komma hit då.
  Vi får fortsätta att ha kontakt över Hangouts som vi brukar. Lilla Alma (3,5 år), kramar hela datorskärmen när hon pratar med mormor & morfar eller farmor & farfar.
  Det skulle vara förfärligt om vi inte hade den här tekniska möjligheten till kontakt.

  Kram ❤

  1. Vi får verkligen hoppas att det här får ett slut inom överskådlig framtid och att vi får behålla tillgången till el och internet nu när andra möjligheter till kontakt med släkt och vänner blivit så begränsade.
   Ha en skön söndag! ♥

 9. Jag tittar sällan på TV och nu blir det ännu mindre. Nyheter 1 gångom dagen för att kolla läget sen Kunskapskanalen om det är något intressant
  Va rädd om dej

  1. Jag är en trogen tv-tittare, men det blir inte så mycket det ”vanliga” utbudet utan mer de streamade tjänsterna.
   Kram

 10. Hejsan!

  Det är verkligen skrämmande med framfarten av corona! Inte blir det bättre när vårt internet lägger ner 😦 Jag är ledsen för det besvär driftstörningen orsakat och om du skulle uppleva fortsatt trassel så är du välkommen att skicka ett PM till oss på Facebook så kikar vi på det.

  //Nicklas, Telia Kundservice

Kommentarer är stängda.