70-plussare portas…

IMAG2298…från Systembolaget från och med i dag enligt den här artikeln i GA. Tala om ålderism! Ska man inte ens kunna få en nubbe till påsksillen i år. Och jag som hade tänkt köpa hem en dunk vin att trösta mig med under helgen, men nu är det kört för det med. Aprilskämt? Nej det tror jag inte, för enligt Folkhälsomyndigheten ska 1 april 2020 flyttas till 1 april 2021, det kan man läsa på helagotland.se i dag. Anledningen är att gott humör tenderar att leda till sociala kontakter.

Fast när jag tänker efter är nog båda artiklarna aprilskämt. Det känns faktiskt lite befriande att det går att skämta även med den tid vi lever i nu.

IMAG6817

Vädjandet till påskresenärerna att avstå från påskresandet verkar ha haft effekt, det meddelar Destination Gotland i dag.

Nu väntas ungefär 6000 besökare under påsken, mot normalt 20.000.

 

Vad händer här i dag då: Det är lite varmare i dag och jag satt ute en stund med min kaffekopp nu på morgonen. Igår var det isande kalla vindar och bara någon enstaka plusgrad och min eftermiddagspromenad var inte speciellt behaglig, men när jag passerade Rondo satte jag mig på en av bänkarna som står där längs väggen och med solens hjälp och lite lä var det riktigt gott att sitta där en stund.

IMAG2297
Donnersparken igår eftermiddag

Nu ska jag gå en vända med dammtrasan och snabeldraken ska få jobba en stund och sen ska jag nog gå ut en vända medan solen ännu lyser.

Dagens ordspråk:
Vad en vet vet ingen; vad två vet vet alla. 

 

24 reaktioner till “70-plussare portas…

 1. Det var ett roligt aprilskämt 😀. Så skönt att det är varmare hos dej så du kan ta lite fgika ute. Efter flera kalla nätter har det varit plus hela natten och det blåser inte idag.
  Önskar dej en fin dag med 🌞🌞🌞🌞

 2. Förhoppningsvis är det ett aprilskämt att vi gamlingar inte får komma in på Systemet.
  Påsken blir annorlunda i år, minst sagt.
  Jag brukar ju ha påskmiddag och göra lax i ugnen för många, men i år blir det tunt vid bordet med bara Berra och jag.
  Dessutom har Berra blivit förkyld och jag håller tummar och tår för att det bara är en vanlig förkylning.
  Kram

  1. Ja, det blir en underlig påsk! Jag vet att Eva tycker att vi ska samlas pål Stenstugu på påskafton som vanligt, men jag ska nog försöka avstyra det.
   Håller tummarna för att Berra bara har fått en vanlig ”bondförkylning”!
   Kram

   1. Igår hade vi skönt i solen. Barnen gick med bara armar på skolan jag passerade. Om de tittade på mig såg de en gubbe med mössa, vantar och vinterjacka passera förbi.
    Härligt att vi fortfarande får gå ut så många gånger vi vill. Vilken frihet vi har. 😉
    Donnersparken med påskliljor ser fint ut.
    Idag är det min mammas födelsedag. Hon uppskattade inte aprilskämt som hon hört under väldans många födelsedagar.
    Önskar dig en fin onsdag.
    Kram Bosse

    1. Jag fascineras alltid över hur olika folk upplever våren och försommaren. En del går ännu fullt vinterklädda, medan andra redan har satt på sig shortsen. 😉
     Det måste ju vara lite jobbigt att ha födelsedag den 1 april!
     Önskar dig detsamma.
     Kram

 3. Jag tvivlar starkt att ni är portade från Systembolaget så det är säkert ett skämt 😉 Jag hörde på radion igår att alla färjeavgångar var fullbokade men då har kanske avbokningarna börjat trilla in. Frågan är om man verkligen ska ses i påsk… Det tål att tänka på.

  Kram och god onsdag!

 4. Det hade väl iofs inte gjort något – alkohol kan man ju faktiskt leva utan. Men det var ett roligt aprilskämt eftersom förmodligen en del blev lurade. Som med strumpan och färgteven en gång i tiden. Jag tycker det är bra att du är försiktig. Man får ta igen kontakterna när krisen (förhoppningsvis) är över. Vi träffar inte heller några i påsk.
  Kram från Ingrid

  1. Strumpan och tv:n sa alltid Åke att jag trodde på, men jag hävdar bestämt att jag inte gjorde det. 😉
   Kram

 5. Det måste vara ett aprilskämt!
  Bra om färjans erbjudande fungerar. Stanna i möjligaste mån i ert eget geografiska område!
  Var rädd om dig!

  1. Visst ska även vi gotlänningar hålla oss på ön. Alla ska tänka sig för både en och två gånger om man ska resa eller inte.
   Kram

 6. Du hann före! Jag skulle just kommentera här att jag ”utnyttjat” dig i min blogg, men så ringde telefonen – ingen som ville veta hur jag mår, nej. Trevligt att du gillar den prickiga utstyrseln! Lite sämre sikt inifrån den, man är säkert bra när solen skiner… 🙂

 7. Oj, jag började just tycka synd om dig och tänkte att något av barnen fick väl handla åt dig! Tur att det var ett skämt! Vi har hittat en länk, där man kan köpa vin på nätet och få det hemskickat och nu har vi beställt för första gången. Kostar visserligen 120 kr i transport, men det kan det ju vara värt!
  Här är det molnigt idag för första gången på länge. Vi får väl se om det blir någon promenad…
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Ja, vad de kan hitta på!
   Så praktiskt att kunna få leverans direkt hem. Man kan ju tänka till och handla så att det räcker ett tag så betyder kanske inte kostnaden för transport så mycket.
   Ha det så gott! Kram

 8. Hoppas aprilskämten är aprilskämt! Tänk om … nej – såklart är det aprilskämt!
  Bra att så många avbokat sina resor till Gotland!
  Ha en bra fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Det måste ju vara ett aprilskämt, för annars skulle det ju stå i rikspressen också. Man kan väl inte diskriminera gotländska 70-plussare.
   Kram

 9. Det var ett kul aprilskämt. I vår dagstidnings var en hel sida indelad i långa rader med blomslingor på. Det var utmärkt var man skulle klippa. Detta var en present till alla som inte hamstrat toapapper.

 10. Fast här är tydligen 70plussare portade på vårdcentralen och det är inget aprilskämt. Vanliga sjukdomar tar ju inte paus.

Kommentarer är stängda.