Ingen biltur i dag

Plötsligt började Britta hosta och hon blev sämre och sämre. ”Jag skjutsar hem dig”, sa jag. Hon protesterade men jag gav mig inte, utan gick ut för att hämta bilen. Jag var lite osäker på vart jag ställt den, men efter lite letande fick jag se den och satte mig för att backa ut från parkeringsplatsen.

Duns! Attans också, jag hade kört på en annan bil och duns en gång till. Där fick ännu en en buckla. Äsch, det kan väl inte ha varit så farligt! Till slut lyckades jag ta mig ut på vägen i alla fall.

!cid_69D5ADED-AD83-470A-8159-7B990F5FFD44

Hur skulle jag nu köra? Jag kom inte ihåg vägen riktigt och körde och körde och jag tänkte på Britta som väntade på mig. Vad skulle hon tänka när jag aldrig kom? Rätt vad det var hamnade jag  dessutom mitt i ett vägarbete och den lille golfen blev helt nedsmetad med asfalt. Jag måste genast tvätta den, så jag stannade vid en restaurang och gick in med bilen i badrummet och tvättade av den. Den blev riktigt snygg igen!

Nu var problemet bara att jag inte kunde hitta mina stövlar. Det fanns flera utgångar från restaurangen, men de stod inte vid någon av dem. Då kom det en vänlig dam fram till mig och sa att hon sett att stövlarna ramlat ner i sutterängen och där låg de långt nere i en djup grop.

Det var onekligen rätt skönt att vakna! Klockan var halvtre och efter en vända på toa och ett glas vatten från kökskranen (av någon outgrundlig anledning dricker jag inte vattnet i badrummet) var det skönt att lägga sig och sova ett par timmar. Eva föreslog igår att jag skulle ta bilen och ut och köra en tur, så att jag kom hemifrån ett tag, men jag tror att jag avstår från det i dag i alla fall. 😉

Just nu upptäckte jag ett vårtecken av mindre angenäm art: Det kliade på halsen och jag krattade givetvis, något lossnade – året första fästing, en sån där liten svart nymf.  👿 Undrar om man kan få välja mellan TBE, borrelia och covid-19?

 Dagens ordspråk:
En kändis är en person som först arbetar hårt på att bli känd och sedan använder solglasögon för att inte bli igenkänd.

33 reaktioner till “Ingen biltur i dag

 1. Uff noen netter er mer slitsomme enn andre. Det er så rart at man stort sett har problemer med ett eller annet når man drømmer. Det er sjelden alt er bare fint og flott.

 2. Haha! Du borde skriva ner dina drömmar, för de är riktigt underhållande…i varje fall att höra dem i efterhand. Kanske det inte känns lika kul för dig när du är mitt uppe i dem. Kram

 3. Tack för ett gott skratt här på måndagsförmiddagen! ”Gick in med bilen i restaurangens badrum”, hur sjutton gick det till? Jag har livlig fantasi, men just det kan jag inte se riktigt hur det gick till! Och vem är Britta, som du skull köra hem? Så roligt att du minns dina drömmar, det gör jag nästan aldrig. Min syster däremot, brukar underhålla mig med fantastiskt roliga och tydliga drömminnen!
  Jag förstår om du inte kör bil idag!
  Stor kram, Monica

  1. Jag stod där inne i badrummet och tvättade bilen och det gick hur bra som helst!!
   Jag minns bara ibland och en del hänger med länge. Jag glömmer aldrig när jag drömde att jag stekte köttbullar till mitt 70-årskalas och det blev bara tre stycken trots att jag köpt flera kg färs. Då var det gott att vakna. Kram

   1. Men hur fick du in bilen i badrummet? Ledde du in den? 😂
    3 köttbullar – hahaha, där kom dagens nästa skratt, tack! Annars är det inte så mycket att skratta åt just nu, tycker jag!
    Kram igen!

 4. Underhållande och trevlig läsning.
  Varför inte lägga ut ”drömmar” som en utmaning i bloggvärlden? 🙂 Kanske en idé nu i dessa tider. Vi får sova på saken 😀

 5. Vilken dröm du hade! Efter en sådan är det en lättnad att vakna. Jag drömde också rörigt i natt. Hittade varken det ena eller det andra och kom inte fram i tid.
  Vilken tur att du upptäckte fästingen så snabbt. Peppar, peppar har jag aldrig fått besök av någon.

  Kram och ha en fortsatt fin måndag!

 6. Oj, vilken dröm. Roligt att du skrev ner den. Har i mitt jobb arbetat med drömmar tillsammans med vuxna. Har varit mycket givande att fått ta del av dessa. Oj, har fästingarna kommit! Den vuxna sonen låg under hösten på sjukhus i tre månader med Borellia. I

 7. Först blev jag lite orolig men sen började jag skratta. Vilken dröm du haft och att komma ihåg. Kommer aldrig ihåg några drömmar eller så drömmer jag inte. Usch har de otäckingarna kommit då får jag ge Minton hans tablett.
  Kramar

  1. Det är nog ett par veckor sedan sonen rapporterade att deras hund haft en fästing, så det är nog klokt att ge Minton tabletten.
   kram

 8. Haha, det var nog den roligaste drömmen du berättat här i bloggen! Vilket komihåg dessutom! 😀
  Jag brukar drömma hiskeligt också, mycket kommer jag ihåg men inte på långa vägar som du, haha.
  Ha en fortsatt solig måndag! Kram

  1. Jag drömmer mycket, men det är bara en del drömmar jag kommer ihåg.
   Kom just in och nu vräker det ner en hagelskur.
   Kram

 9. Ojojoj … vilken läskig dröm – men väldigt roande att läsa! Jag hade en liten fästing på halsen som Lasse fick dra bort … gillar inte dessa småkryp!
  Kram

   1. Ja, på höger sida – har en liten svullnad där fortfarande … ja, vad sjutton har de där att göra?
    Kram

 10. Alltså, det här är lite lustigt! Jag har drömt av och till hela natten, kommer inte ihåg drömmarna men de var olustiga och knäppa. När vi satt och åt frukost sa Kenneth, usch va ja drömt konstigt inatt, olustiga och jobbiga drömmar! Hallå, det har väl inte varit fullmåne natten som gick?
  Fy för fästingar!
  Kram Inger

  1. Jag tror att all den här oron vill lever i nu påverkar nattsömnen och gör att man drömmer mer än vanligt. Fast i natt har det varit lugnt.
   Kram

 11. Vilken befrielse att vakna ur den drömmen! Jag drömmer också ofta men kommer sällan ihåg mer än små frekvenser efteråt. Vore intressant – om man nu kunde skriva ner dem – att få drömmarna tydda.
  Fästingar år ju inte några trevliga typer. Tack och lov är de inte så vanliga hos oss här i norr – ännu.

 12. Nej men Ingrid. Typisk stressdröm skulle jag säga. Usch att fästingarna kommit redan. Här är det nog ingen fara för det för det har snöat och idag är det full storm. Jag ska åka till tandläkaren idag och tydligen har dom öppet. Hoppas din dag blir bra. Kram.

 13. Vilken läskig dröm Ingrid! Men som sagt mycket roande att läsa. Det är både märkligt och förståeligt hur hjärnan bearbetar dagens intryck! Just nu är alla fulla med intryck som handlar om CORONA!
  Angående TBE, så har maken och jag nu tagit vår andra spruta! En bra början. Har du vaccinerat dig?
  Kram Gunilla

  1. Jag har vaccinerat mig mot TBE och skulle egentligen ta den tredje sprutan nu, men just nu har jag inte lust att gå på vc, så den får vänta.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.