Sommartid……

….och ute var det snöstorm ett tag i morse, eller morse, det var väl snarast förmiddag, för jag, som inte ställde om klockorna igår kväll, kom ju inte upp förrän fram på förmiddagen.

Det verkar vara riktigt aprilväder, för nu skiner solen igen och snön har töat bort, men jag befarar att det här inte är dagens sista snöby.

Några klockor har jag kvar att ställa om, men jag är snart färdig och några brukar jag aldrig bry mig om att ändra. Bilen får t ex nöja sig med normaltid året runt. Jag tycker att det här att vi ska hålla på att ändra tid två gånger om året är hur larvigt som helst. Måtte man snart ta beslut om att återgå till normaltid för gott. Sen får gärna sommartid blir normaltid för min del.

Nu har jag sett det sista avsnittet av When calls the heart, så nu gäller det att hitta någon annan trevlig serie.  Jag fick ett tips någonstans i från om en som heter The Stranger, så den ska jag testa.

Jag fick en kommentar från Susie på Stjärnarve där hon skrev om hur de tidigare fick besök av en granne som sålde fisk och så var det ju på Stenstugu också förr i tiden och jag kände inspirationen flöde och tänkte mig ett inlägg, men så kom jag ihåg att jag skrivit om det  tidigare och mycket riktigt, det hade jag gjort. 17 april 2012 skrev jag om Gårdfarihandlare, så det kändes lite överflödigt att göra det en gång till. Det inlägget har nu blivit en sida under rubriken Stenstugu.

Region Gotland meddelar: Fler fall av Covid-19 på Gotland

Publicerad 2020-03-29 10:51
Två nya fall av coronavirusinfektion (Covid-19) har identifierats på Gotland.
Antalet konstaterade fall av Covid-19 på Gotland är nu elva stycken.


Dagens ordspråk:

För att komma till källan måste man simma mot strömmen.

20 reaktioner till “Sommartid……

 1. Det var liknande väder här när jag var ute på första morgonrundan men nu har det ordnat upp sig. Jag ställde inte heller om klockorna men det mesta ställer ju om sig själv numera.
  Här kan man köpa fisk direkt från fiskarna nere i hamnen. Inte fel det heller.

  Kram och god söndag!

 2. Oj, har du haft vinter idag? Här har solen lyst från första stund, från en glasklar himmel. Mycket klarare än det var igår, även fast det började med sol även då. En mer disig sol var det, innan molnen och regnet kom …
  Tänk vad vädret kan skifta beroende på var i landet man bor 😉

  Jag hade faktiskt glömt bort det här med sommartiden i morse. Kom inte på det förrän jag tittade på min kalender.
  Efter alla år med de här tidsomställningarna vår och höst har jag vant mig. Tycker att det varit lite av en milstolpe under året, så för mig har det personligen ingen större betydelse. Men visst håller jag med dig om att det är en onödig manöver som jag inte förstår riktigt när man ska tala om anledningar och orsak. Men när det nu ska vara klart till nästa år så hoppas jag att vi gör vår sista omställning nästa vår … och att det sedan blir sommartiden som blir vår normaltid 😉

  Ha en fortsatt skön söndag, förhoppningsvis med sol resten av dagen 😀
  Kramis

  1. Tack Lollo, vi har faktiskt sol för det mesta nu, men det blåser som attan. Jag håller mig inne och har börjat läsa Josas bok.
   Kram

 3. Även här kom det lite snö i morse, men det var så tidigt, så då var jag inte uppe. Det smälte undan ganska så raskt och sedan har det varit strålande sol hela dagen. Jag har dock mest varit inne, här var lite att göra, bl.a. bakade jag bullar. Dagen blev ju lite kortare idag,plötsligt var klockan 16.30 och då tyckte jag att det var för sent att gå ut.
  Ha en fin kväll, kram, Monica

  1. Det blev ingen mera snö här heller och solen lyste nästan hela dagen, men jag kom inte ut. Jag började läsa Josas bok och sedan var det för sent.
   Kram

 4. Ingen snö men iskalla vindar och sol. Gillar inte det här med sommar och vintertid. Hoppas det ändras som dom har pratat om. Gör som du med bilen.
  Kram

 5. Det finns fortfarande lite snö efter nattens oväder på de mest skuggiga platserna, det ska bli kallare ändå senare i veckan. Brr!

 6. Här kom snön mot eftermiddagen… så fint du lagt in testet: SMITTAD?? Där tror jag många blir lugnad.

 7. Inga snöbyar här, men kallt. Nu är det måndag och solen skiner, men det är isande kalla vindar.
  Ha en bra måndag!
  Kram

 8. Jag glömde också bort tidsändringen, men mobil och dator ställer ju om sig själv så det löste sig ändå. Armbandsklocka har jag inte använt på många år. I morse fick vi lite snö….så onödigt. Kram

 9. Det var snö här i morse och det kändes så fel på något sätt. Nu är snön borta och våren kan fortsätta sitt intåg.
  Mysingen ställde om våra klockor redan på söndagskvällen, han tyckte det var skönt att det var ”rätt” tid på morgonen,
  Håller med dig, hoppas att de håller sig till en normaltid framöver, lättare för alla, kan jag tänka mig.
  Var rädd om dig.
  Kram!

  1. Ja, det här klockomställningen känns totalt onödigt.
   Var rädd om dig du också och givetvis om Mysingen med. Kram

Kommentarer är stängda.