Inga matproblem

 Det har inte varit riktigt så varmt som utlovat den här lördagen, men jätteskönt ändå med lite lätta molnslöjor och nästan vindstilla. Jag satt ute en lång stund i morse och lyssnade på Ring så spelar vi  och det var hur skönt som helst. Det är så underbart när det inte blåser!

IMAG2287Sen gick jag i duschen och hade inte hunnit klä mig ännu, när det ringde på dörren. Jag fick kvickt på mig en tröja och ett par byxor och gick och öppnade och där utanför stod Bosse, äldste sonen, med en stor balja i famnen. Han hade varit och fiskat och fått en stor fin lax på 4 kg och nu erbjöd han mig stjärtbiten, så i dag har jag inga matproblem.

IMAG2288
Det blev mycket mat – 5 kotletter och 2 fina filéer att grava  eller ugnssteka.
Tack Bosse!

En kotlett är redan uppäten och den smakade väldigt bra. Resten ligger i frysen för kommande behov. Färskare fisk kan man knappast få. Laxen viftade protesterande med stjärten, när jag satte kniven i den och skulle ta mig igenom ryggbenet.

När jag ätit satte jag in en tigerkaka i ugnen, för det är precis tomt på kaffebröd. Visserligen kommer det ju ingen hit nu i coronatider, men jag ska ju ha något gott själv  att äta till kaffet. Det är inte bara jag som är försiktig, man har nog lyssnat och tagit till sig alla råd från myndigheterna. Jag såg att grannens ena son och sonhustru var på besök hos henne, men hon stod i dörren och pratade och ungdomarna ute på vägen. Man håller säkerhetsavstånd! Det blir en konstig påsk i år.

 Dagens ordspråk:
Ingen kan allt, men alla kan något.

20 reaktioner till “Inga matproblem

 1. Ja, det kommer att bli en konstig påsk i år! Vi brukar ju ha alla döttrarna med familjer på påskbuffé, men så blir det inte i år. Vi står också och pratar på säkerhetsavstånd, när någon av döttrarna levererar matvaror till oss.
  Strålande sol och vindstilla här också.
  Så härligt att få pinfärsk lax av sonen! Han är en ivrig fiskare!
  Ha en fortsatt skön dag, kram, Monica

  1. Vi får hoppas att det här får ett slut och att livet på något sätt ska kunna återgå till det normala.
   Han gillar verkligen att fiska!
   Kram

 2. Vilken trevlig överraskning att få pinfärsk lax! Åh, så gott det ser ut – älskar verkligen lax! Ja Ingrid, det blir nog en konstig påsk utan familjesammankomster som man är van vid. Men det är som det är och det viktigaste är att vi är rädda om varandra! Jag hoppas verkligen att ni gotlänningar inte blir invaderade av en massa ”påskfirare!” Hoppas att de flesta lyssnar till uppmaningen att inte resa inom Sverige heller, utan stannar hemma!
  Ja, vi vet inte hur stora utmaningar vi kommer att möta… tur är väl det!
  En dag i taget, tänker jag.
  Må gott!
  Kram.

  1. Nej, det är nog tur att man inte vet vad som väntar, men på något sätt ska vi väl ta oss igenom det här också.
   Må så gott själv Gunilla!

 3. Har du nånsin varit med om nåt sånt här? Var en fråga jag fick från en 40-åring. Neej, aldrig. Nu vill jag att coronaviruset försvinner för gott, pfuitt häck väck!
  Tittade på ditt förra fina inlägg och jag tycker namnet Vallekvior är så lustigt så jag har fått det att fastna i huvudet 😀
  Jag ska ha stekt lax till middag idag. Men, du. Vilken lyxig gåva du fick, färsk nyfångad lax, namnam!
  Trevlig lördag, kram!

  1. Jag vill också att viruset ska försvinna, men tyvärr tror jag att det dröjer sig kvar ett bra tag. En kvia definieras som en utfartsväg från gårdar som inte ligger vid stora landsvägen,
   Det var en riktig läcker fisk! Kram

 4. Det var verkligen en trevlig leverans att få och färskare än så kan fisken verkligen inte vara. Dessutom blev det till flera middagar vilket inte ska underskattas.
  Här är det inte heller lika varmt som i går men vi kom ändå ut på en härlig långrunda vilket var väldigt skönt.
  Säkerhetsavstånd är det som gäller i dagsläget!

  Kram och ha en fortsatt fin lördag!

 5. Vilken lyx att få så fin mat levererad!
  Även om man, som du säjer inte får besök numera, så ska man ändå göra något lite extra och gott för sig själv. En tigerkaka låter gott.
  Njut av det du har!
  Kram!

 6. Lax är så gott och när den är färsk ännu godare. Har också haft lax till middag och jag åt på altanen.
  Nu är det mulet och temperaturen är bara 5 grader.
  Ha en skön kväll

  1. Den här årstiden har jag bara sol på terrassen några timmar på förmiddagen, men snart når solen över björkna och då kan jag också sitta ute och äta lunch.
   Ha en fin kväll själv!

 7. Vilken härlig lax – och när den är så färsk är den helt fantastisk god! Som inkokt eller stekt eller vad du nu gjorde av den!! 🙂
  Tidigare fick vi ofta nyfiskad lax av vår hustomte, men tyvärr så avled han för några år sen. Vi fick också färska goda ägg, men det vi saknar mest är hans besök. Han brukade dyka upp åtminstone ett par gånger i veckan för att bara sitta och ”snacka lite skit” tills hans fru ringde och ville att han skulle komma hem. Då fick man höra allt vad som hänt på bygden!! 🙂 🙂
  I morgon ska jag baka en limekaka till Rolle och Santos (som brukar få lite smulor när Rolle dricker te på kvällarna). Idag tvättade jag sängkläder och så lagade jag ”långkok” – som är som kalops utan kalopskryddor. Kanske inte så kul en lördag, men som pensionär så spelar det egentligen ingen roll vad man gör vilka dagar – och som läget är just nu kan man ju inte göra så mycket.
  TREVLIG SÖNDAG/Susie

  1. Ja, tänk vad trevligt det var med alla de där som åkte runt i gårdarna och sålde sina produkter. Det var väl nästan inte en vecka utan att någon knackade på dörren och frågade om man ville ha det ena eller det andra.
   Ha en en riktigt skön söndag i snöstormen!
   Kram

 8. Men vad härligt! Fisk börjar verkligen bli en lyxvara numera. Att laga mat för flera dagar i taget är verkligen min melodi. Till idag blev det bara tre kycklinglår kvar (konstigt med sju lår i förpackningen) men då drygar jag ut det hela och gör en varm sallad på kyckling, matvete, ärter och paprika och lite kryddor. För övrigt ska jag plantera om ytterligare en pelargon och stoppa i ännu en påse frö i en sålåda. Tar man en om dagen så ska det väl snart vara klart (?). Jag köper ALLTID på mig för många fröpåsar. Ha det nu jättebra /Kerstin

  1. Det här är nog första året jag inte sått några frön själv. Jag nöjer mig med att så lite på friland när det blir varmare.
   Kram och ha en fin söndag!

Kommentarsfältet är stängt.