Samhällsspridning på ön

Fram tills i går, onsdag, har budet varit att det inte funnits någon samhällsspridning av coronasmittan på Gotland. Men under torsdagen ändrades situationen när Region Gotlands smittskyddsläkare Maria Amér berättade att två eller tre personer smittats av covid-19 här på Gotland. I och med det har Gotland nu nått en ny nivå av smittan.

Läs mer på:Helagotland.se

Nu får man nog ta och skärpa upp den där karantänen och hålla sig hemma i fortsättningen. I dag har jag varit och handlat på Konsum  och med engångsplasthandskar på …….

IMAG2276_BURST002_COVER
…kändes det ganska ofarligt när jag letade mig fram till laktosfri mjölk och youghurt allra längst ner till höger.

Sedan åkte jag till Suderviljan och köpte påskliljor och penséer till gravarna och där var jag enda kund och jag var den enda som var och planterade på…

IMAG2277
Klinte kyrkogård…
IMAG2278
…och den enda på Fröjel

Det är ju visserligen ännu ett par veckor till påsk, men det har varit så härligt väder i dag, så jag kunde inte låta bli och det som är gjort är gjort. Vem vet hur läget är om två veckor?!

Trevlig fortsättning på dagen!

 

18 reaktioner till “Samhällsspridning på ön

 1. Nej, vem vet så det var kanske klokt att passa på. Dock är det bara att avvakta och se vad som händer.

  Kram och ha en fortsatt fin torsdag!

 2. Det är lite oroligt i dessa tider men jag behöver inte åka in till stan . Har affär, vårdcentral och apotek i byn så jag klarar mej

  Kramar

 3. Vi får ju bara fortsätta att följa de regler vi får från folkhälsomyndigheten och ta en dag i taget. Men det var säkert klokt av dig att utnyttja det fina vädret och plantera idag, ingen vet ju om det blir strängare regler senare.
  Våra döttrar handlar åt oss, ja det är mest mellandottern, som bor närmast.
  Hon jobbar hemifrån nu och säger att hon har mer tid, eftersom hon slipper restiden till jobbet!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Ja, vi vet inte vad som väntar, det kanske blir totalt utegångsförbud här också som i så många andra länder. Kram

 4. Har tänkt gravplantera nästa vecka. Fast det är ju det där att åka till blomhandeln också, får tänka på det lite. Men det var härligt att du kunde dricka kaffet ute!

 5. I morgon hämtar jag några kassa på Willys. Jo, jag är sparsam. Detta går ju bra.
  Fint att du planterade lite blommor och skötte om gravarna. Gjort är gjort.
  Kram!

  1. Ja, det känns skönt att veta att även om jag inte kan komma upp till gravarna till påsk, så finns det i alla fall lite blommor där. Vi ska få kallt igen, men det tål de nog.
   Kram

 6. Det är en balansgång. Här i Växjö är det nu gratis parkering inne i stan även på vardagar för att de vill att man ska komma och handla. Företagarna har det svårt när det endast är enstaka kunder. Jag har i alla fall gjort mitt bästa den här veckan. Ett par skor, en klänning och ”stödfika”.
  Jag är inte sugen på att resa hem, men jag skulle behöva mina sommardäck innan det blir förbjudet att resa till och från Stockholm. Det finns planer på att stänga in huvudstaden. För att folk inte kan låta bli att resa till fjällen och liknande.

  Fint det blev på gravarna. Vårblommor är alltid så fint.
  Kram

  1. Här på Gotland tillåter man nu 2 tim fri parkering med parkeringskort överallt i Visby innerstad, för att underlätta för handeln.
   Jag har en väninna som åkte hem till Gotland från Skåne för att hämta sina sommardäck, nu är det tveksamt när hon kan åka tillbaka igen…..
   Visst är det fint med lite vårblommor.
   Kram

 7. Så fint du gjort på gravarna – och bra att ha det gjort.
  Såg att de fastboende inte vill ha sommargästerna till ön, vilket är förståeligt!
  Bäst att vara försiktig i vardagen!
  Kram

 8. Till och med här har det spridit sig men kanske inte ända hit ännu men vi åker bara en gång i veckan men det är lite trist för jag är ju van att vi har folk som kommer och hälsar på varje dag så gott som och nu är det inte så längre.

Kommentarer är stängda.