Premiär – Hope Valley

Visserligen är det bara lite drygt fyra grader varmt i skuggan, men solen skiner så vackert och det blåser inte så mycket i dag, så i morse tog jag med mig min kaffemugg och gick ut och satte mig och det var riktigt skönt. Blåmesar och talgoxar lockade på partners och på avstånd hörde man måsar som skränade, spireorna och schersminhäcken börjar grönska och dvärgsälgen är full av små luddiga knoppar. Det våras!

IMAG2274
Årets första morgonkaffe på terrassen

Jag tillbringar mycket tid i Hope Valley just nu tillsammans med lärarinnan Elisabeth, mounti Jack, borgmästare och kafeägaren Abigail och många andra. When calls the heart heter serien som tydligen gått på Hallmark från början, men jag har hittad den på Netflix. Det är en lång serie med många avsnitt, men jag ransonerar dem. Det får räcka med tre stycken om dagen, för det mesta i alla fall.

Hope Valley är en kanadensisk gruvort och alla som bor där ställer upp för varandra och hjälper till för ingen ska bli utanför eller lida nöd. Elisabeth är en otroligt duktig pedagog, älskad av sina elever och hon löser alla problem både när det gäller barnen och deras föräldrar. Sen finns det ju skurkar förstås, riktiga fulingar som stjäl och rånar och begår alla möjliga brott, men dem tar montie Jack och hans medhjälpare hand om och förpassar till häkte och fängelse.

Men den största skurken av dem alla är Henry Gowen, representant för gruvan och borgmästare i Hope Valley när serien börjar. Hans slarv med säkerhetsföreskrifterna gör att gruvan exploderar och 47 arbetare omkommer och han förskingrar stadens kassa. Men även han får efter många vändor ge sig för godheten och vid pass avsnitt 40 är även han en god samhällsmedborgare.

När spänningen börjar mattas och ett äventyr går mot sitt slut kommer diligensen och ur den kliver det någon spännande man med ett okänt förflutet, eller en vacker kvinna och så är det full fart igen. Det är en riktig feel-good serie!

Nu ska jag skriva ett protokoll från gårdagens möte, för min ersättare dök inte upp. Trevlig torsdag!

Dagens ordspråk:
Det har aldrig funnits ett bra krig eller en dålig fred.

16 reaktioner till “Premiär – Hope Valley

 1. Det såg härligt ut där med kaffekoppen! Jojomen, det våras!
  Bra ordspråk. Önskar dig en härlig dag!
  Solskenskram!

 2. Det låter så mysigt att sitta ute med en kopp kaffe i solen. Här är det sol idag också, nu har vi haft sol i en hel vecka – nästan så att man längtar efter lite regn! På natten då förstås, så att all gödsel jag lagt ut kunde lösa sig och gå ner i jorden.
  Hoppas att serien ”When calls the heart” kommer på SvTPlay också, den låter bra!
  Hoppas att ni satt långt ifrån varandra på styrelsemötet?
  Kram, Monica

  1. Vi bredde ut oss över hela lokalen och jag som hör dåligt hoppas att jag uppfattat allt rätt…..
   Kram

 3. Så härligt att kunna dricka kaffet utomhus. En bra serie med många avsnitt är perfekt i tider som dessa men tre om dagen kan nog räcka.

  Kram och ha en härlig torsdag!

 4. Våren tycks vara på väg här med, var nyss nere och hämtade en grej på posten, avstånden hölls och vid hemkomst tvättade jag händerna i en hel minut, det du 😉
  Men gott vårväder är det nu.

  Netflix har jag aldrig gett mig på men man kanske borde dra igång abonnemanget här, ska tydligen vara riktigt prisvärt och hur många serier som helst.
  Men jag gillar det fysiska exemplaret i form av dvd…bakåtsträvare? Moi? 😉

  Ha det bäst.

  1. Om man nöjer sig med att se på en enhet kostar det bara 89:-/mån, det är inte ens en biobiljett.
   Nu ska jag ge mig iväg och handla, få se om jag vågar mig in. Är det mycket folk åker jag hem igen.
   Ha det gott!

 5. Vi tog årets första altanfika idag.
  Den serien får jag kika efter. Kan vara trevligt med lite feel good.
  Kram/Kicki

 6. Kaffe på altanen är så skönt och att få lite sol. Har hängt ut tvätten i trädgården och den är nästan torr. Tog fram grillen idag så det blir nog något grillat i morgon. Nu skall Minton och jag ta en promenad.
  Kramar från oss

  1. Oj så gott det låter med grillat! Det är något jag saknar, för det blir inte av nu när jag är ensam. Hoppas att ni får en skön promenad! Kram

   1. Jag köpte en elgrill för några år sedan och nu är det lätt trots att jag är ensam.
    Tycker det smakar bra.
    Kram

 7. Så härligt att kunna sitta ute och fika – det gjorde jag också igår 🙂
  Ser ut som en serie i min smak 🙂
  Bra ordspråk!
  Kram

Kommentarer är stängda.