Det är bäst….

…att sätta igång med vårstädningen nu, för vem vet, rätt vad det är ligger man där däckad av corona och då vill jag att det ska vara någorlunda städat och i ordning.

Igår städade jag förrådet under trappan och efter dagens morgongympa var det klädkammarens tur. Jag har faktiskt varit duktig och gjort morgongympa två dagar i rad nu och det känns ganska bra, men jag känner mig lite klumpig där jag står framför tv:n och försöka följa Ellinors takt. Igår klädde jag mig innan jag satte igång, men det förstod jag ganska snabbt att jag inte ska göra i fortsättningen. Man blir för varm och jeansen stramar. Det är bättre att gympa medan mjukisbyxorna ännu är på. Jag har inte gjort så många av hennes övningar ännu, men i dag blev det de tre första.

När jag var klar med klädkammaren gick jag ut på en promenad, för det är soligt i dag också, men ganska kyligt och blåsigt. Jag gick ner till dammen och i dag fanns det inga fåglar alls där, så jag gick runt den. Förra gången gjorde jag inte det, för jag ville inte störa alla fåglar som låg där och simmade. Jag var ute en och en halv timme, så det blev ingen lunch förrän klockan var nästan ett.

 

Dagens ordspråk:
Den friske har många önskningar, den sjuke bara en!

25 reaktioner till “Det är bäst….

 1. Kloka ord i tider som dessa. Här skulle också behöva städas lite men vi får väl se om jag kommer till skott. Att komma ut på en promenad är alltid skönt och nu är vår avklarad.

  Kram och fortsatt fin tisdag!

 2. Njuter av dina härliga vårbilder!! Man får verkligen energi av både morgonjympa och promenader. Tack och lov tillåtet att vara ute i vårt land.
  Här har det putsats fönster t o m på utsidan. Plus fem grader i skuggan tillåter ju sådana övningar. Vårsolen avslöjar mycket….

  1. Så duktig du är, som både gympar, städar och går ut på promenad! Det ser ju ut att vara härligt väder hos er. Det är det här också, för femte dagen i sträck. Nu är alla rabatter gödslade och täckta av ett lager kogödsel och ryggen värker… men det känns skönt att det är gjort!
   Tänk att ni har tussilago redan! Som små solar i gräset! Och vilket vacker vuxet träd på sista bilden!
   Ha en fortsatt skön dag, kram, Monica

   1. Jo vackert var det, men blåsten var hemsk när jag inte var inne i skogen. Landsvägen hem var ingen trevlig upplevelse.
    Visst är trädet fint! Jag kan inte låta bli att fota det då och då. Kram

 3. Har också fått energi av solen och städade altanen och lade på mattan. Tog fram Mintons solstol så nu kan vi njuta båda.
  Kramar

 4. Ja, solen skiner, men så kallt i vinden! Men skönt ändå i lä.
  Så bra Ingrid att du gör lite morgon gympa och promenader. Det mår man bra av både i kropp och knopp! Det är väl bra att ta den städningen pö om pö. Lite i taget!
  Det är en balansgång att hålla sig undan ifrån andra, samtidigt som man inte vill bli isolerad. Tycker du verkar klara det bra Ingrid!
  Kram Gunilla

  1. Man får ta lite i taget och tänka sig för så att det inte blir för mycket för ryggen. Jag är så tacksam att jag orkar gå ut och promenera.
   Visst är det lite knepigt det där med hur försiktig man ska vara….
   Kram

  1. Här har vi det så kallt nu, så just för tillfället händer det ingenting i trädgården. Igår morse hade vi -5 och på dagarna är det bara ett par tre plusgrader.
   Kram

 5. Du har gott om energi! Jag måste sätta igång med vårstädning – både ute och inne, men har inte den minsta lust till något av det. Fina bilder!
  Kram

 6. Morgongympa skulle jag också behöva göra, att det ska behöva vara så svårt.
  Jag är så otroligt stel på mornarna, att vara smidig som ett kylskåp stämmer bra på mig.
  Men i dessa isoleringstider har jag börjat med sånt jag inte gjort på länge. Just nu syr jag ihop klippta mattrasor, när det är klart ska jag böra med sådd och omskolning av plantor. Jag håller till i groventrén med båda sakerna.
  Borde sticka in lite större städning också, men det är ju såå tråkigt.
  Underbart att Gotland inte fått fler fall av coronaviruset, hoppas det lugnar ner sig på fler ställen i landet så vi kan åka till Gotland i slutet av augusti (stugan är bokad).
  Kram/Kicki

  1. Vi får väl se hur länge energin räcker till för de där övningarna. Jag vet att jag brukar hitta på än den ena, än den andra ursäkten för att slippa efter ett tag.
   Vi får hoppas att coronan har mattas av till hösten, men ännu väntar man på toppen, så vem vet hur vi har det då.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s