Glad måndag 23 mars

Jag skulle vattna blommorna i dag, när jag upptäckte en livlig verksamhet i vardagsrumsfönstret. Det verkar vara sliderankan som fått ett angrepp av några små flygare och på fönsterbrädan var det fullt av rester efter dem. Jag hade ju tänkt att jag skulle sätta ut den här krukan och komplettera med någon blommade växt när det blev lite varmare, men nu åkte den ut på direkten. Överlever den så gör den! Nu får vi se om det här eländet spridit sig till de övriga krukorna. I och för sig är väl dags för  julstjärnorna att bytas ut mot något vårligare, men ännu är de väldigt fina.

Nu måste jag ju har något att sätta krukan på, för jag kunde ju inte bara ställa den på golvet, så jag tog fram det lilla bordet och stolarna som jag brukar ha på framsidan. Nu kan jag ju sätta mig där om det skulle bli någon varm dag, så det var väl inte helt fel.

IMAG2263
Rester från 2019 års julgrupp – slideranka och ädelcypress

Det är solsken i dag också och med den här bilden önskar jag alla en Glad måndag! Det är Carita som tycker att måndagarna ska förgyllas med en bild och alla som har lust till det kan vara med.

Dagens ordspråk:
Ansvaret är inte mindre för att man ingenting sagt.

24 reaktioner till “Glad måndag 23 mars

 1. Det blev ju riktigt vårlikt och fint där på uteplatsen. Så skönt det ska bli att sitta där och läsa en bok, lösa korsord eller något annat trevligt, i solens sken.
  Var rädd om dig Ingrid.
  Kram!

 2. Tråkigt när man får ohyra på växterna. Våra änglatrumpeter, som står under ljus i garaget än så länge, har också får någon ohyra. Vi sprayade dem med hemgjord bladlus-spray, så får vi se.
  Trevligt dock att du ”på köpet” fick en mysig liten sittgrupp ute!
  Nu kan det kanske bli en fikastund ute?
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Jag tycker att det är så mysigt att sitta där och dricka mitt morgonfika. Den vetter ju åt öst, så där har jag morgonsol och på framsidan har jag en mysig lite hörna med eftermiddagssol. Där gillar jag att sitta och läsa och dricka mitt eftermiddagskaffe. Jag längtar! ♥
   Kram

 3. Ja, börjar flygande saker svärma runt en växt är det nog läge att slänga ut eländet…hade en sådan i ett klassrum för många år sedan…hujeda mej va äckligt…den åkte ut omedelbart med barnets tillåtelse…kidzen hade planterat själva.
  Ungen fick en ny av mig….snodde den i ett lärarrum 😉

  Ha det bäst nu Ingrid.

 4. Har inte varit ute ännu idag! Trots att jag blev väckt av en hoppandes, slickandes och skrikig hund redan halv sju i morse. Men Rolle fick gå ut med honom medan jag fixade morgonfikat.
  Santos är just nu hemsk, han gnäller och piper och dessutom kissar han inne ibland, för det är två tikar en bit bort som löper just nu. Och som avelshane med tre kullar efter sig, så vet han ju vad det betyder så han vill bara ut hela tiden.
  Han har också slutat äta på dagarna, så på kvällen framåt nio så äter han till slut sitt torrfoder – och dricker en massa vatten. Så trots att han får gå ut på tomten och kissa en gång i timmen på kvällarna, så händer det olyckor….. 😦 Som tur är i köket, så det är inga mattor – vi har en enda i vardagsrummet – som blir förstörd. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Du får göra med Santos som pappa gjorde med vår tax när grannens schäfertik löpte. När pappa tröttnat på pipande bra han ut Ruff i badkaret och spolade av honom med kallt vatten. Då blev det tyst ett tag.
   Kram,

 5. Inte så kul med ohyra på blommorna, hoppas det inte har spridit sej!
  Det blev ju ”rart”, som närkingen säjer, på uteplatsen men det behövs lite mer värme för att sitta ute, i lä kanske man kan sitta där.
  Kram Inger

 6. Så härligt när man kan ta ut lite möbler och slå sig ned så fort solen visar sig! Är det lite kyligt i vinden, så får jacka och mössa vara på! Det ser så trevligt ut hos dig.
  Har du lyckats hålla liv i dina julstjärnor så länge!? 🙂
  Kram Gunilla

  1. Julstjärnorna är så jättefina och nu kommer det ljusgröna skott också. Man kan nästan inte kasta ut dem trots att det snart är påsk.
   Kram

  1. Ja, det är ljuvligt, men jag längtar efter lite värme också. Blåst och bara ett par plusgrader är inte speciellt behagligt.
   Kram

  1. Jag har fyra stycken jättefina. Alla röda och mörkgröna bladen är kvar och nu kommer det ljusare gröna skott. De är såå fina! Dem kan man ju inte kasta trots att det snart är påsk. ♥

 7. Nu har det varit flera soliga dagar i rad. Balkonghäng för mig på fm igen.
  Du har rätt om busken, det är jag som inte kan namnen 😀
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s