Nu får man inte gå och handla heller…

Tillvaron blir mer och mer begränsad och ingenting är sig likt längre sedan den där coronan dök upp här i Sverige också. Nu får man inte gå och handla själv längre när man är så gammal som jag är. Eller får och får – får får man väl, men man bör inte. Man kan fråga sig om livet som det är i dag är något att stå efter egentligen?  Och kommer det någon gång att bli sig likt igen. Jag tror inte det, inte på flera års sikt i alla fall. Men jag är glad att jag har min dator och er bloggvänner att lufta tankar och funderingar med, utan det vore det ännu tristare.
6e8c1-valle-b25c325b6nders

Som tur är har inte någon sagt att man inte får gå ut på en promenad i alla fall, så när jag morgonpysslat färdigt gick jag ut en vända och tog Böndersrundan. Det blåste lite snålt över åkrarna, men det var rätt behagligt ändå.

 

Längs vägkanten i Vallekvior är det rätt gott om blåsippor nu och det fanns både….

IMAG2229
röda…
IMAG2230
…och blå sippor

Jag trodde att jag skulle få höra lärkan drilla över Klintebysåkrarna, men jag varken såg eller hörde någon. Men när jag kom uppför backen fick jag minsann både se och höra det fina vårtecknet.

IMAG2231
Över den här åkern stod en lärka och ryttlande en stund innan den dök ner i grönskan
IMAG2233
Den vackra villan vid Bönders backe

När jag kom fram till Klinte kyrka gick jag in och tittade till familjegraven lite och sedan fortsatte jag hem och kom hem precis lagom till lunch. I dag hade jag ingenting förberett, men jag hade tagit ut en ask med kokt lax och av den gjorde jag en laxsufflé och med pressad kokt potatis och lite smält smör till blev det ett riktigt smarrig mål.

Dagens ordspråk:
Den är ett hopplöst fall som tror sig vara utan fel.

36 reaktioner till “Nu får man inte gå och handla heller…

 1. Ja, jag håller med om att det blir lite trist, när allt ställs in och själv ska man vara inne. Det blir ju inte samma livskvalitet. Man får i alla fall vara glad så länge man inte är smittad. Hälsningar Irene.

  1. Risken att man inte klarar sig om man blir smittad är ju stor, så man får väl försöka vara rädd om sig. Kram

 2. Nog blev det konstigt. Jag hade något varje dag den här veckan. Vattengympa Pro-möte, Jazzklubb och möte med Håsjö hembygdsförening men allt är inställt även här. Jag har börjat ta ner julgardiner och bestämt mig för att städa för den här veckan lär väl bli rätt tråkig. Jag hade koll hos sköterskan igår men hon ringde och talade om att dom bara fick ta besök som var akuta och viktiga så det blev ingenting av det. Här har det inte varit några smittade ännu men det kan väl bli om det här ska fortsätta. Underlig tid

  1. Visst är det en underlig tid vi lever. Skönt för er i alla fall att ni inte har några smittade. Här är det två stycken, vad man vet. Men nu kommer det hem resenärer som varit på semester på Gran Canaria, så då ökar väl risken antar jag.

 3. Den bistra verkligheten. Jo, man får göra så gott man kan. Jag är glad att jag kan e-handla både från Willys och ICA här. De ligger vägg i vägg och knappt 200 m ifrån mig.
  Visst blir det lite trist nu. Jag lever som du, ensam. Skönt att ha blogg och bloggvänner!
  Kram!

  1. Jag har varit och handlat i dag, i en så gott som tom butik, tom på kunder alltså, varor var det gott om, t o m toapapper fanns det.
   Kram

 4. Visst blir livet oerhört trist så jag hoppas innerligt att det sker en snabb förbättring av situationen. Jag tror det är väldigt viktigt att komma ut och få lite frisk luft för att bara sitta inne känns verkligen deprimerande.

  Kram och ha det så bra som det går!

  1. Kunde man inte kunna komma ut vore det verkligen för hemskt deprimerande när man sitter här ensam. Min goaste granne var inne häromdagen och vi satt och pratade och fikade med ordentligt avstånd oss emellan.
   Kram

 5. Ja, visst kommer det att bli en annorlunda vår och sommar. Och som du säger, blir något sig längre likt, kan något ändå bli bättre? Att vi slutar stressa, hela tiden ha tummen på tidens puls?
  Kramar till dig – och jo, vi har ju ännu bloggvärlden kvar.

 6. Det känns lite konstigt att man skulle vara för gammal för att gå och handla, får se om jag följer det rådet. Ibland kan man väl skicka sonen men ibland vill jag nog handla själv. Även vi har varit ute på promenad idag. Bra så länge vi får göra det.
  Kram

  1. Jag var och handlade vi två-tiden i dag i en i stort sett tom butik. Det kändes helt ofarligt.
   Visst är det tur att vi får njuta av en promenad i alla fall.
   Kram

 7. Vilken tur att jag inte är ett hopplöst fall.
  Den villan ser pampig ut.
  Jag tog fram kyrkböckerna och läste på lite om Klinte kyrka.
  Har du många rundor med namn som du växlar mellan? Den här såg trevlig ut. Röda blåsippor, Läckra.
  Tur vi fortfarande får gå ut. Allt är både overkligt och obehagligt. Informationen och nya regler hinner inte sätta sig förrän det är nya åtstramningar på gång.
  Jag ingår också i riskgruppen och blev skraj igår kväll när jag läste att min ena dotter skrev att insulinet höll på att ta slut i hennes hemstad.
  Sköt om dig.
  Kram Bosse

  1. Så många rundor är det väl inte, men några stycken i alla fall.
   Hamstringen får förödande konsekvenser. Vi borde vara lite generösare, tänka på andra och inte bara roffa åt oss.
   Kram

 8. Ja det är inte lätt att leva just nu om man skall rätta sej efter alla direktiv. Jag handlar själv och går muna promenader med Minton. Träffade en f.d arbetskamrat på ett fik idag och det var väldigt trevligt. Behöver lite sociala kontakter annars är det tråkigt. Bloggen är räddningen när alla aktiviteter är inställda.
  Kramar från oss

 9. Jo, men det är väl övergående detta får vi hoppas.
  Håller med, skönt att man har internet att tillgå….verkligen skönt.

  Tackar för tipset om medicinen där….ha det underbart.

 10. Håller med alla andra, som skrivit här, att livet känns konstigt nu! Som jag sagt tidigare, så handlar våra döttrar (de två, som bor i närheten) åt oss, dom insisterar! Du har ju också barn i närheten, som kan handla åt dig? För säkerhets skull?
  Promenader kan vi ju ta i alla fall, men min syster ringde idag och sa att hon hade ont i halsen och kände sig inte bra, så vi skulle inte gå tillsammans! Hoppas verkligen, att det bara är en vanlig förkylning!
  Ha det så bra, jag är glad att du finns dr ute i cybervärlden!
  Kram, Monica

  1. Jo då de har ringt och erbjudit sig, men jag försöker avpassa mina besök på Konsum till tider när det inte är så många kunder och använder handskar, så det känns ganska tryggt ändå.
   Visst är det en styrka att ha vännerna ute i cyberrymden att vända sig till.
   Kram

 11. Det kommer så mycket information och nya besked och riktlinjer hela tiden, det är svårt att ta in. Dina blombilder piggar upp!

 12. Är man 80+ som Mannen i Mitt Liv och jag och han dessutom multisjuk och allmänt skröplig, då blir man extra försiktig. Svärsonen handlar åt oss, vi tar en och annan friskluftsrunda men håller oss annars hemma.
  Kära Barnbarnet med sambo kommer till Karlstad från Göteborg över helgen, men vi har avböjt besök. Inte alls roligt men det känns nödvändigt. Tur att det finns internet och mobiler.
  Var rädd om dig!
  Kram
  Gigi

  1. Ja man får hålla kontakten på andra sätt än man är van att göra och försöka få tillvaron att fungera i alla fall.
   Kram

 13. Jag fick träffa min lilla doktor igår.
  Han kom och hämtade mig i rymdklädsel i en special entré som gick direkt till ett undersökningsrum.
  Besöket blev mycket kort och ingen provtagning. Lungorna lyssnade han på förstås och där lät det inte bra. Fick några nya mediciner så nu hoppas jag att det blir lite lättare att leva o andas.
  Var hos tandläkaren idag och lagade två trasiga tänder, han var inte rädd för astmahosta.
  Men doktorn förklarade att det var för deras skull de är så försiktiga och jag tänker att vad gör vi om all personal blir sjuka.
  Detta är hemskt tråkigt men nu är jag här och känner mig ganska lugn.
  Idag på en av utevändorna såg jag redan en klunga med vitsippor och jag hörde och såg lärkan. Det kändes fint.
  Kram från Ann-Marie o Baxter

  1. Det är klart att all sjukvårdspersonal måste var extra försiktiga. Har vi inte dem när vi blir sjuka står vi oss slätt.
   Så härligt att du också fick höra lärkan i dag. Några vitsippor har jag inte sett ännu, men jag tänkte ta en vända i Masshagen i morgon om vädret tillåter.
   Kramar till er!

 14. Ja, jösses var ska detta sluta? Jag tillhör ju gruppen äldre så klart med mina 76, men det är ju värre för Berra som dessutom har alla sina sjukdomar.
  Jag handlar fortfarande i butiker, som både är tomma på folk och på varor, nåja inte tomma , men visst är det stor skillnad.
  Det jag oroar mig lite för, är att Cissi och Martin kommer hit från Göteborg i påsk.
  Kanske ska man blåsa av det.
  Vilka duktiga promenader du går, så långt går aldrig jag. Och vilken festlunch på det.
  Kram/Kicki

 15. Ser ut som våren kommit till dig, härligt!
  Skönt att du i alla fall gå ut på en promenad, inte ens det kan vi i Spanien.
  Sköt om dig!

 16. Åh, underbara blåsippor och röda! Önskar att det fanns här också, men då får vi ta oss ut till skärgården… där finns på en del ställen. Här är blåsippor fridlysta. Hur är det på Gotland?
  Ja, Ingrid… vi undviker folksamlingar, men går till affären. För övrigt håller vi oss undan och är mycket ute i naturen. Ja, vi lever i en konstig tid och värld! Men det finns mycket som är bra också… jag tror och hoppas på att det kan komma något gott ur den här Coronakrisen!
  Ta väl hand om dig!
  Kram Gunilla

  1. Man får plocka dem, men inte gräva upp plantor (har jag för mig i alla fall) Vi har väldigt gott om dem och nu börjar de komma upp överallt.
   Jag var i affären häromdagen och hade hemskt dåligt samvete för det, men det var nästan tomt på folk så det kändes inte så illa i alla fall.
   Nu skulle jag vilja köpa några krukor påskliljor och penséer till gravarna, men vet inte om jag ska våga mig iväg till handelsträdgården.
   Kram

Kommentarer är stängda.