Äntligen ett beslut

Bilbesiktningen igår gick bra, men det var ett riktigt skitväder och ett antal möten med lastbilar gjorde att den lille Golfen nästan ser ut som den gjorde innan jag tvättade den. Jag tänkte först åka in till stan när besiktningen var avklarad, men jag hade hemlängtan och dessutom småregnade det hela tiden, så det blev inte av. Jag körde direkt hem!

I dag har jag äntligen bestämt mig och tagit beslutet att avboka Hollandsresan. Jag rådgjorde med barnen i söndags och de tycker att jag ska åka, men det känns inte rätt ändå. Det värsta är väl om man skulle bli sjuk och sprida smittan  vidare. Nej det är nog lugnast att stanna hemma, då har man gjort vad man kunnat i alla fall. Ännu har inte Gotland haft något fall och jag vill inte vara den första.

holland07 045
Jag får nöja mig med att se på bilderna från 2007 då vi var i Holland med Tottes bussar.

När jag kom upp i morse var det riktigt mulet och dimmigt, men molnen lättade och solen tittade fram, så när jag morgonpysslat färdigt gick jag ut på en promenad och jag gick till dammen för att se om det fanns några tussilago ännu.

IMAG2198
Jo, då! Inte var de många, men de växer väl till sig.
Blåsippor däremot finns det lite varstans nu, men det står bara en hit och en dit. Jag antar att de väntar på solen och värmen innan de sätter fart. Jag tog några kort av dem, men nöjer mig de som hamnade i headern.

Nu har molnen dragit in över oss igen, så det var tydligen helt rätt att gå ut på förmiddagen. Nu sätter jag mig nog och läser en stund tills det är dags för eftermiddagens tv-program; Hem till byn och McLeod´s döttrar. Nog har man det bra! 😀

Dagens ordspråk:
Bättre en liten eld att värma sig vid, än en stor att bränna sig vid. 

33 reaktioner till “Äntligen ett beslut

 1. Härliga blåsippor du bjuder på i din nya header!
  Bra att besiktningen gick bra … och jag tror det var ett bra beslut att avboka resan.
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram

 2. Så skönt att Golfen klarade besiktningen som den skulle.
  Jag tror att det var helt rätt beslut för du skulle väl resa redan fram på vårkanten om jag inte minns fel… Det är ingen självklarhet att vi kommer i väg på vår resa i juli.
  Vilken härlig vårbild i din header. Blåsippor ser vi aldrig här numera…

  Kram

  1. Jag skulle åka om en månad.
   Här har vi gott om dem, men förra våren var det mindre än vanligt.
   Kram

 3. Bra beslut att du avbokade din resa! Just nu ska man nog hålla sig hemma och träffa så få som möjligt! Vår mellandotter skulle åkt till Italien i påsk, men det är också inställt, gudskelov!
  Skönt att besiktningen gick bra, det kan bli obehagligt dyrt annars.
  Idag har jag inte kommit ut på någon promenad, det är grått, blåsigt och kallt – nej jag stannar inne!
  Blåsippor och tussilago var inga dåliga vårtecken!
  Ha en skön eftermiddag, kram, Monica

  1. Syrran och hennes man skulle åka till Amalfi i slutet av mars, men det är ju inställt eftersom hela Italien är satt i karantän.
   Jag var så nöjd med att bilen gick igenom i år också.
   Ha det så gott du också Monica! Kram

 4. Inte tummen upp för avbokning eller corona, men du fattade ditt eget beslut och det var rätt. Kanske vi kan resa åter i framtiden – just nu är många oroliga.
  Kram!

 5. Så vackra blåsippor du har i headern. Tussilago har jag inte sett på länge. Skönt att bilen gick igenom så du kan köra lugnt ett år till. Beslutet att avboka resan var bra eftersom du varit orolig för corona smitta. Tror inte du haft glädje av den utan bara oroat dej.
  Kram från ett regnigt och blåsigt Rottne.

  1. Visst är det härligt med blåsippor!
   Jo jag känner att det var ett bra beslut att avboka.
   Här har det varit uppehållsväder i dag i alla fall, men grått och blåsigt på eftermiddagen.
   Kram

 6. Så bra att besiktningen gick bra. Du gör nog rätt som inte drar iväg på någon resa. Man vet ju aldrig vad man kan träffa på och få.

 7. Jag tyckte du tog ett klokt beslut. Jag tog samma beslut igår och det med största hänsyn till dottern som har nedsatt immunförsvar. Så idag känns det bra. Resandet kan ske någon gång när allt har lugnat ner sig.
  Skönt att Golfen gick igenom!
  Ha det gott, kram!

 8. Trist att resan inte blir av, men jag säger som övriga att det var nog rätt beslut. Skillnad om det varit längre fram.
  Här uppe har visst också både tussilago och blåsippor synts, men inte av mig.
  Skönt att Golfen klarade sig i år också.
  Kram/Kicki

  1. Förhoppningsvis går det fler tåg eller flyg eller bussar.
   Ja nu rullar i alla fall bilen förhoppningsvis ett år till. Kram

 9. Fint att Golfen klarade sig även denna gång. Ibland kan det vara spännande värre.
  Det är många som avbokar sina resor nu och jag tycker att man ska göra det som känns rätt och riktigt för en själv. Så du tog ett bra beslut.
  Vackra bilder.
  Vi har också haft regn här idag, men bara några enstaka plusgrader i morse.
  Ha en bra eftermiddag.
  Kram!

  1. Jag tror att det var bra att jag avbokade, för jag hade nog bara gått och oroat mig.
   Pratade med syrran på Lidingö i morse och hörde att vädret inte var något vidare. Just då hade vi väldigt soligt och fint, men det blev kortvarigt.
   Kram

 10. Så synd att inte resan till Holland blir av denna gång. Men Holland finns kvar, det kommer en ny vår. Ja, det är inte roliga tider just nu och många beslut som måste tas. Du är en klok kvinna som bokade av medans det går.

 11. Blandad kompott för dig, men bra med bilen, och en lättnad att ha tagit beslut. Och så tussilago, det dröjer nog lite än här, men visst blir det vår snart. Kanske lyckas jag plantera mina krukor den här veckan, men kyrkogården väntar jag lite med.

  1. Jag har inte varit och sett om de fått några penséer här ännu, men det börjar bli dag. Påskliljor och penséer ska det vara till påsk.

 12. Underbar header. Blåsippan är min favorit bland vilda blommor. Har inte sett till en enda blåsippa eller tussilago än. Men de kommer väl så småningom. Det är ju många som avbokar sina resor nu så du är inte den enda. Klokt gjort om man är orolig.
  Kram från Ingrid

  1. Visst är det härligt med blåsipppor och de har börjat komma igång.
   Det känns bra att ha avbokat!
   Kram

 13. Åh, du hittade tussilago Ingrid! 🙂 Och blåsippor – så fina! Vi hade tänkt och ut i till skärgården imorgon då det ska bli sol för att kika efter blåsippor, men det blir inte bara sol, det blir stormbyar också!!!
  Trist med att resan inte blir av Ingrid, men jag tycker att du har fattat rätt beslut. För din egen skull och för andra. Av kvällens program att döma kommer det nog bli många avbokningar. Jag är glad över att vi inte har bokat något, men vi får se hur det hela kommer att utvecklas den närmaste tiden. Vågar man gå till gymmet och träna!?
  Kram Gunilla

  1. Ja, man ställs inför många frågor de här tiden och jag kan inte låta bli att fundera över hur Gotland kommer att påverkas i sommar. Hur går det med turismen som vi är så beroende av? Kommer folk att våga resa och trängas med andra på båtar, tåg, bussar och restauranger. Det känns både skrämmande och spännande.
   Kram

 14. Bra att du avbokade resan. Hollands tulpaner väntar på dig nästa år!
  Jag har inte sett ngr tussilago, men å andra sidan har vi varit i sommarstugan några dagar å där är allt ngr veckor senare. Ha det gott!!

 15. Skönt att besiktningen gick bra.
  Svårt avvägande det där med resande och inte tror jag att det blir lättare heller, tyvärr.
  Var du inte med mig till Holland också? Eller var det till något annat ställe?

Kommentarer är stängda.