Nu är jag förberedd inför Sommar i P1

Det är en ganska grå och blåsig lördag, men solen har visat sig då och då och det är i alla fall +7º. Jag svängde upp på kyrkogårdarna på förmiddagen och plockade bort ljuslyktorna, för nu lär det inte bli någon mera tändning och på hemvägen körde jag in till Stenstugu ett par minuter och pratade med Eva.

När jag kom tillbaka till Klintehamn hade jag ett ärende på Klinte Kiosk och Spel, som är ombud för DHL. Jag hade ett litet paket att hämta ut och sen var jag på Konsum och handlade.

IMAG2172_1Nej, det var inte några nya örhängen i paketet, utan något helt annat, för jag fick för mig att jag skulle köpa ett par trådlösa hörlurar.  Jag såg att Krister hade såna och provade hans och det verkade så bra, men det har inte blivit av att inhandla några, men så snubblade jag på en annons häromdagen och när jag fick se hur billiga de var slog jag till. Nu har jag ställt in dem så att jag kan använda dem i sommar när jag ska ligga i solstolen och lyssnar på Sommar i P1 och så kan jag ha dem till min lilla laptop som har så dåliga högtalare. Med de här trådlösa lurarna får jag perfekt ljud.

IMAG2187
Det enda problemet med inställningen av lurarna var den enormt lilla manualen. Förmodligen går det att leta fram fram någon på nätet, men jag har ett ganska bra förstoringsglas, så det fixade sig ändå.

Det tog en stund att komma underfund med hur jag skulle göra, så det blev lite sen lunch, men sen gick jag ut på en kort blåsippsjakt. Jag tog ingen mössa på mig och massgaisten ven, så att så fort jag hittat några blommor fotade jag dem och skyndade hem igen. De kommer nu en efter en, men det tar sin tid och det behövs nog lite värme om det ska bli någon fart på dem.

Dagens ordspråk:
Bättre att spänna en båge än intet våga.

24 reaktioner till “Nu är jag förberedd inför Sommar i P1

 1. Är ju smidigt med sådana lurar, frugan har ett par, kruxet är att de måste laddas med jämna mellanrum men hon har fixat det galant, när mina sista två par ”sladdlurar” gått åt den beryktade pipsvängen pga slitage så blir det väl inköp av det här också.
  Manualer är lite problematiskt för mig med, läsglasögonen kan inte tyda de där krumelurerna alls numera, får nog leta upp nåt förstoringsglas här med 😉

  Ha det underbart nu.

  1. Hörlurar med sladd är ju så bökigt och sladdarna snor sig och är besvärliga att reda ut så fort man ska ha dem. Jag tror inte att det ska vara några större problem med laddningen av de trådlösa.
   Den här manualen hade jag aldrig klarat utan förstoringsglas.
   Ha det så gott!

 2. Åh, vad jag beundrar ditt tekniska kunnande och vilja att använda den nya tekniken! Jag tycker att allt sådant är så tråkigt, så jag lär mig aldrig…
  Blåsipporna är förtjusande!
  Vi har varit ute på Schaggarp (hos äldsta dottern) och grävt upp snöklockor och krokus idag, som jag ska sätta här. Där är massor och dom ska ju flytta därifrån.
  Ha en fin lördagskväll, kram, Monica

  1. Jag tycker ju att det är roligt och då blir det ju inte så märkvärdigt.
   Så bra att ni kan ta vara på lite lökväxter från Schaggarp.
   Kram

 3. Du är så modern och fixar ny tekniska prylar. Jag har inga hörlurar till telefonen och ingen radio inkopplad. Kanske jag blir lite modern eller så fortsätter jag så här. Har laddat ner en parkeringsapp men inte använt den. Skall prova när jag skall till sjukhuset nästa gång.
  Trevlig helg.

  1. Jag är inte så där hemskt beroende av att ha musik i öronen hela tiden, men på sommaren betyder Sommar i P1 mycket och eftersom jag ligger ute vill jag ha hörlurar så att jag inte stör omgivningen.
   Jag har en jättebra parkeringsapp som jag är mycket nöjd med.
   Trevlig helg till dig också! Kram

 4. Så roligt att se Du inte räds ny teknik, bra, bra många fördomar kommer på fall. Hoppas Du får njuta av sommar, sommarprogram och sol i solstolen med Dina nya hörlurar!
  Trevlig Helg önskar Ann-Solveig

 5. Oj oj, det var nog den minsta manual jag sett. Tur att det finns förstoringsglas 🙂
  Kram ❤

 6. Smart med trådlösa hörlurar … du är verkligen duktig som fixar det tekniska själv – och jag förstår att det gick åt förstoringsglas. Fint foto på dig!
  Blåsipporna kom av sig lite med kylan och snön, men knopparna är stora!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 7. Jag tänker varje sommar att jag ska höra på sommarprogrammet men den tiden på dagen är det alltid något annat på gång tyvärr men jag ska försöka igen till sommaren. Ser dina blåsippor och längtar väldigt efter våren men nu blev det verkligen bakslag med 2 dm snö igen.

  1. Har ni fått så mycket snö nu igen? Fast ni är väl vana med det antar jag. När våren väl kommer till era trakter är ni ifatt oss i ett huj!

 8. Du är duktig som själv försöker dig på allt när det gäller nya saker. Alla slags manualer ger mig stora skälvan och mitt tålamod är inte anpassat för den sortens jobb. Det överlåter jag åt andra. Kram

 9. Vilken jättesnygg frisyr Ingrid!
  Grattis till de nya trådlösa hörlurarna – och grattis till ditt telnikkunnande!
  Kram. 🙂

Kommentarer är stängda.