Massgaistdagen

Den 5 mars tycker Allnakku att vi ska fira Massgaistdagen och visst är det en speciell kyla just i mars, även om det är ovanligt varmt just i år.

Massgaistn är känd från visan som har samma melodi som ”Vårvindar friska”, och så kan man ju också kalla den pinande blåsten i mars månad.

I dag är det väl inte direkt någon massgaist att tala om, men det är mulet och jag funderar på om jag ska gå ut på en promenad eller inte, men först ska jag ha mig lite lunch.

I dag kom det, förslaget till 2020 års deklaration och från och med den 17 mars går det att deklarera vad man tjänat under år 2019. Det blir en enkel sak för min del det här året, för jag accepterar glatt att jag ska få 851:- tillbaka och behöver bara gå in och godkänna.

För första gången finns nu den nya Public-service-avgiften med och det blev verkligen en vinst för min del, jämfört med tidigare. Vi enpersonshushåll tjänar på den här reformen.

Jag börjar bli mer och mer fundersam över min bokade Hollandsresa. Ska man våga ge sig iväg eller inte? Jag har googlat och kollat hur det är i Holland och visst finns viruset där också, men i och för sig är det kanske ännu farligare att åka till Stockholm, som ju har många coronafall. Ännu måste jag inte betala in slutlikviden, så jag har lite tid på mig att fundera.

Nu är det ett angelägnare problem att tampas med, för det sägs att folk hamstrar, bland annat toalettpapper och min förpackning börjar ta slut. Jag kanske borde ta bilen och ge mig ut på en hamstringstur jag också.

Ännu hänger de med!

Dagens ordspråk:
Stor i orden, liten på jorden.

8 reaktioner till “Massgaistdagen

 1. Förstår att du är tveksam om din resa när det är som det är med Corona-viruset. Jag skulle nog inte ge mig iväg, man vet ju aldrig vilka människor man träffar, bara att men träffar fler än hemma. Men hamstra ska man väl inte behöva? Än så länge finns ju allt i affären.
  Någon massgaist har vi inte här heller, det är en nästan vindstilla dag med soldis och ca 7 grader.
  Jag får nog googla på ”Public Service-avgift”, känner inte till det alls…är urdålig på allt med ekonomi!
  Kram, Monica

  1. Jag har just kommit hem efter en vända Konsum tur och retur och där fanns det så mycket varor att jag till och med avvaktade med toapappret. 😉
   Kram

 2. Tror inte det är några problem att resa till Holland. Då får jag vänta på deklatationen och se om jag får tillbaka. Vi har haft uppehåll och några små solglimtar.
  Kramar

 3. Förstår din tvekan … svårt att veta hur man ska göra …
  Jag har inte hamstrat något alls … inte än – och vet inte om jag ska göra det heller …
  Har inte fått min deklaration än, men tror på återbäring.
  Kram

Kommentarer är stängda.