Nu är den slut….

…serien baserad på Elena Ferrantes bok nr två i Neapelkvartetten, Hennes ny namn. Jag såg de två sista avsnitten igår eftermiddag. Nu hoppas jag givetvis att man kommer att fortsätta filmatiseringen med bok nr 3 och i väntan på det, ska jag läsa den en gång till:

Elena stöter under ett författarframträdande på Nino Sarratore som hon i hemlighet varit förälskad i under hela sitt liv. Lila har efter sitt misslyckade äktenskap börjat ett nytt liv med Enzo Scanno och bor med honom och sin son Gennaro i en förstad till Neapel. På kvällstid lär sig Lila allt hon kan om datorer och programmering för att på så sätt skapa sig en ny och bättre tillvaro.

Lila och Elena försöker var och en på sitt sätt navigera genom det italienska 70-talet med all dess politiska oro, sexuella frigjordhet och sociala förändringar. Båda känner sig vilsna i den moderna världen och söker sig till varandra. Elena befinner sig i ett vägskäl i sitt äktenskap och Lila blir på nytt hennes förtrogna.

I dag då? Det regnar och regnar, så jag lär hålla mig inomhus. Tvättmaskinen har varit duktig och klarat av en omgång tvätt, som jag ska gå och hänga upp nu och sedan har jag funderingar på att baka lite. Jag hade tänkt göra schackrutor och blev stärkt i mina funderingar när jag kom in på Znogges blogg, för vad hade hon bakat och lagt ut en bild på? Jo schackrutor!

Dagens ordspråk:
Den som tala illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro.

10 reaktioner till “Nu är den slut….

 1. Som vanligt hoppar jag snabbt över vad du skrivit om Elena Ferrantes bok/film, för jag ska se den när den kommer på SvtPlay.
  Här har vi faktiskt solsken idag och jag har varit ute och fixat i en rabatt till! Och maken är ute och räfsar gräsmattan, som är full av nerblåsta björkkvistar. Det man lägger märke till i år, är att det växer mossa överallt; gräsmattan är nästan bara mossa och på öppen jord är det grönt av mossa. Det är väl den milda, fuktiga vintern som är anledningen. Det ska gödslas bort!
  Så trevligt att baka schackrutor, det har jag aldrig gjort. Jag bakar bara småkakor till jul…
  Nu är det dags för en ny rabatt…
  Ha en bra fortsatt dag, kram, Monica

  1. Jag läste någonstans att mossan växer så länge det är +5º och det har det ju varit stora delar av vintern.
   Lycka till i trädgården!
   Kram, Ingrid

 2. Läser här ovan att Elena Ferrantes bok/film kommer på Tv-play, så jag får väl se den då. Här regnade det i morse, sedan blev det uppehåll och lite ljusare. Försökte förmå mig att gå ut på promenad och lyckades också. Det tar emot, när man har ont och energin är i botten. Baka… tänkte baka ”hälsobröd”, både mjukt och hårt. Men det får bli en annan dag… Det är så gott med hembakat!
  Kramar, Gunilla

  1. Visst tar det emot ibland, men om man väl kommer ut brukar i alla fall jag piggna till efter en stund, men man får ju anpassa till vad man orkar med.
   Visst är det gott med hembakat! Kram

 3. Här har det inte regnat ännu men mulet och grått. Trädgården är så blöt och även gräsmattan så det blir inget gjort. Har sett att det finns massor med mossa och nu fick jag föklaringen.
  Kramar

 4. Då hoppas jag att bakningen gick bra och att det doftar ljuvligt i lägenheten nu. Schackrutor är alltid ett säkert kort tycker jag.

  Kram

 5. Nu var jag in på Znogges sida och såg kakorna och minns att min mamma bakade sådana och att dom var goda. Sedan har jag inte sett dom ens. Jag bakar inte och har aldrig gjort. Visst har jag försökt och misslyckats några gånger men det enda jag kan är en vanlig sockerkaka och inte ens den blir bra alla gånger. Här snöar det och jag väntar på att en väninna ska komma om hon nu tar sig hit. Lycka till med baket

  1. Hoppas att din väninna tar sig hem till dig så att du slipper sitta där ensam i snön.
   Tack, de blev goda!

Kommentarer är stängda.