Varvet runt

Jag hade ett par herrar på besök här i morse, för jag måste få något gjort åt ventilationen som susar och brusar och suger ut en massa varmluft. Jag får sånt undertryck i lägenheten så att det nästan inte går att öppna ytterdörren. Givetvis beror det på att jag stängt till ventilerna ovanför fönstren, men dem kan man ju inte ha öppna nu på vintern. I stället brukar jag öppna vädringsluckan i sovrummet när jag steker och donar i köket. Jag fick en ny fläkt på taket installerad för en tid sedan och flödet har inte justerats sedan dess. Herrarna skulle se till att det blir gjort.

Nöjd med det löftet gav jag mig iväg ut på en förmiddagspromenad. Det är mulet i dag, men ganska varmt och alldeles vindstilla och när jag kände hur behagligt det var och att lätt det kändes att gå, bestämde jag mig för att gå runt Warfsholmen.

Ute på Warfsholmen var det lugnt och stilla och cementbryggan som låg helt dold under vattnet förra veckan syns igen. Vattenståndet har uppenbarligen sänkts. Utanför bryggan låg det ett par svanar annars syntes det inte till så mycket liv.

Jag mötte en bekant på Warfsholmsbron och vi var rörande eniga om att vassen behöver röjas nu, för det blir mindre och mindre kvar av Klinteviken. Hemvägen stämmer inte riktigt överens med kartan, för jag gick hem via Donnersgatan. Jag ville se om det var några aktiviteter vid Klinte hotell, som ska byggas om till lägenheter och där var det full fart och dessutom säger Kurt Cedergren i en intervju i GA i dag att; det händer saker på Warfsholmen. Undrar vad kan det vara? Den som lever får se!

Dagens ordspråk:
Blygsamhet är en dygd – men man kommer längre utan den.

20 reaktioner till “Varvet runt

 1. Wow, vilket fint kejsarolvon! Betydligt större än min buske, som redan är överblommad.
  Så skönt för dig att det kändes lätt och bra att gå idag! För mig var det tvärtom, jag fick vända på min promenad med min syster och taxarna; höftlederna värkte för mycket. Så är det vissa dagar, bara!
  Hoppas att herrarna lyckas fixa din ventilation!
  Kramar, Monica

 2. Det här med ventilation är inte lätt… ytterdörren ska naturligtvis gå att öppna lätt. Dagens moderna hus bygger på cirkulerande ventilation uträknat… om det är bra vet jag inte. Förr hade vi automatiskt ventilation. Jag ska berätta en händelse som var hos en kompis för x antal år sedan: De köpte ett gammalt torp och bodde i det medans han byggde ett stort garage typ 120 kv, där han gjorde 1 rum och kök. Hur som helst sa han att vintern var så kall att de fick ha en dusch mitt i köket. Jag for dit och tittade hur garaget formade sig och vart inbjuden på kaffe, och mycket riktigt stod duschen mitt i köket. Men vet du var han sa? Pojkarna har aldrig varit så frisk som denna vinter.

  1. På Stenstugu var det självventilation och Åke brukade säga att varmaste stället var på läsidan utanför huset. Nu tog han ju i förstås, för vi som eldade med ved hade det väldigt varmt och gott.
   Jag har faktiskt bott på ett hotell i Tyskland där det stod en duschkabin mitt i sovrummet.

 3. Hoppas du fick ordning på ventilationen. Så vackert kjesarolvon blommar sådant behövs nu. Skönt att vattnet har sjunkit undan och hoppas det inte blir mer regn.
  Kramar

 4. A och O är faktiskt att ha vädringsventilerna öppna för att undvika undertryck säger jag som varit i fastighetsbranschen. Men går det att lösa på annat sätt är det verkligen bra.

  Kram och god kväll!

  1. Jo, det begriper jag också, menvintertid kan man ju inte sitta där i draget. Då får man trixa och ordna det på annat sätt.
   Kram

 5. Spännande att se vad det blir med Varsholm. Han sa inget när jag pratade med honom om skylten som blåst ner. Han lovade i alla fall att han skulle fixa den.
  Kram

  1. Ja, det låter ju i alla fall som om det finns hopp. När jag var där ute i dag, syntes det inte till någon, men det stod två bilar på parkeringen.
   Kram

 6. Så vårlikt hos dig! Undrade just vad det är som blommar så vackert men fick svar i kommentaren ovan. Här är det långt till vår. I Kopparåsen, dit vi ska i slutet av månaden, är det mer än 2 m snö runt husen. Ligger mellan Björkliden och Riksgränsen, 45 mil från Boden. Vi lär få skotta nr vi ska borra pimpelhål på isen…..

 7. Vilken härlig promenad! Kejsarolvon står på min önskelista … de är verkligen fina nu!
  I vårt gamla hus är det självventilation och friskluften tar sig in både här och där 🙂

 8. Vilken rejäl runda du var ute på! Då ska väl ventilationen fungera bra sen efter deras jobb. Kram

 9. Fina bilder! Snart är det vår igen.
  Det där med ventilation är svårt. Jag måste ha mina fönsterventiler öppna för att radonhalten ska ligga under gränsvärdet. Men då har jag storm inne och kallt. Väldigt kallt. Idag 18 grader, men det var några dagar i januari då det var 16.
  Hoppas din onsdag blir bra!
  Kram

  1. Jag vill ha minst 20º och gärna lite till om det ska vara trivsamt. Man blir frusen när man bli äldre och jag sitter insvept i en filt på kvällarna.
   Detsamma till dig, ha en fin dag! Kram

 10. Åh vilket fint kejsarolvon. Har tyvärr inget sånt, hade dock ett japanskt olvon som jag planterade första året här – tyvärr dog det förra sommaren. Sen har jag ett vårolvon mot vägen, men det har inte börjat blomma ännu. Men växt dom sista två åren har det gjort. Tydligen gillar det torra somrar!?
  Idag är vädret ännu sämre, riktigt ruggigt höstväder. Nu när det är vår, för vår är det. Det allra första riktiga vårtecknet har kommit; Igår hade Santos en fästing som kröp på honom! Usch!!
  KRAM/Susie

  1. Det var inget trevligt vårtecken! Är de rackarna redan igång. Nej i dag är det inte trevligt ute.
   Ha en fin onsdag i alla fall!
   Kram, Ingrid

Kommentarer är stängda.