Fem en fredag v9 – Avslut

Det var lite vitt på marken i morse också, men det tunna snötäcket har töat bort igen. Gotlandsradion har diskuterat vädret och snön hela morgonen och på sina ställen på ön verkar det som om det kommit betydligt mera än här i Klintehamn.

Fredag och dags för fredagsstädning är det givetvis, fast jag tar det lugnt. Jag började med att bädda rent i sängen och starta tvättmaskinen och sedan hamnade jag här vid datorn, eftersom ryggen ville ha en paus och då är det ju lika bra att ta elisamatildas fredagsfrågor innan jag ger mig på en vända med snabeldraken.

1. När var senast du gjorde ett avslut?
I våras när jag beslutade mig för att sluta jobba på Kupan. Det var roligt och jag trivdes där, men det började ta emot både i ben och rygg och man ska ju lyssna på sin kropp.

2. Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt?
Jag såg en film av Lasse Hallström för inte så länge sedan, Dear John hette den, och den slutade precis som en riktig kärleksfilm ska sluta. Allt ordnade upp sig på slutet och de levde lyckliga alla sina dagar.

3. Vad är något du vill säga tack och hej till?
Om en månad säger jag tack och hej till mitt uppdrag som styrelseledamot i bostadsrättsföreningen. Enligt Dagny ska man inte gamla till sig, men jag har suttit där i många år nu och fyller 80 år i höst, så det är dags att lämna plats för yngre krafter.

4. Hur avslutar du helst en lång vecka?
Något gott att äta och något gott att dricka är aldrig fel.

5. Vad kommer du aldrig göra igen?
Jag kommer förmodligen aldrig att försöka cykla igen. I så fall måste det nog bli med någon typ av trehjuling, för min balans har blivit så dålig. Jag har blivit så skev i kroppen av skolios och kotkompressioner och jag tror att det påverkat balansen. Eldrivna trehjulingar är populära här på Odvalds och rätt vad det är kommer det någon susande förbi i full fart utanför köksfönstret.

Påsk på Kupan 2019

Dagens ordspråk:
På sig själv känner man andra.

12 reaktioner till “Fem en fredag v9 – Avslut

 1. Här ska också städas idag, men jag tar en titt här i datorn först…
  Vi anlitade en städfirma för drygt ett år sedan, men efter sex städningar, där det tre av gångerna kom en annan än den vi anlitat och på fel tid, så sa vi upp dem. Ska väl försöka hitta någon annan firma, men än har det inte blivit av.
  Ingen snö här nere och nu tittar faktiskt solen fram. Får nog skynda mig med städningen, så att jag kan gå ut!
  Cykla gör jag heller inte längre, har för dålig balans.
  Ha en trevlig fortsatt fredag, kram, Monica

  1. Har man ett stort hus är det nog klokt att ordna hjälp med städningen är man börjar komma upp i åren lite. Hoppas ni hittar någon ny firma snart.
   Hoppas att ni får en fin helg!
   Kram

 2. Man känner när det är läge att avsluta vissa saker helt enkelt. Du har ju varit aktiv i styrelsen i många pr så nu kan någon annan få göra jobbet.

  Kram och ha en trevlig fredag!

 3. Du är duktig du som städar varje fredag. Det gör inte jag. Det blir när det är skitigt och jag vet att när solen skiner in så borde jag ta ner julgardinerna och putsa fönstren men jag har ju mest legat med tandvärk så jag har inte haft någon lust. Det är konstigt med mig. Är det skitväder går det inte att putsa fönster och är det fint väder så måste man vara ute och få den sol man kan få. Du hör, jag är full av ursäkter för att inte göra det jag skulle.

  1. Prokastinering kallas sådant och jag lider minsann av den sjukan jag också. Jag har blivit väldigt bra på att skjuta upp saker och ting.
   Kram

 4. Det här med balansen börjar också bli ett problem för mig – att cykla är otänkbart idag. Det känns lite tråkigt när man måste sluta med saker som var så naturligt att göra tidigare. Det får bli promenader i stället. Tycker som du att man ska sluta när man är något så när på topp. Numera städar jag bara när det behövs – inte gärna på söndagar förstås :-).
  Kram från Ingrid

 5. Det är långt emellan varven – när jag besöker din blogg!
  Men jag blir lika glad varje gång jag gör det!
  Du är min förebild! I mycket.

  En trehjuling funderar jag på.
  Blev så rädd för ett par år sedan, när jag tappade balansen, så jag gav bort tvåhjulingen till ett barnbarn.

  Ha en skön helg!
  Kram/Bia

  1. Så trevligt med ett besök från dig Bia och så vänliga ord!
   Jag funderar verkligen skarpt på en trehjuling. Ännu kör jag bil, men då skulle jag inte behöva ta ut den för att åka och handla och så får man ju motion när man cyklar.
   Ha en fin helg du också! Kram

Kommentarer är stängda.