Att de aldrig ger sig

Det är blåst och regn och rusk och det känns onekligen lite avslaget den här lördagen. Jag vaknade tidigt och låg sedan och vimsade och drömde om ett avtal som jag inte kunde tyda. Jag begrep helt enkelt inte om det innebar något positivt eller inte. Nu har jag glömt vad det rörde sig om och det är nog lika bra.

När sedan frukosten
var aväten och sängen bäddad, knäppte jag på datorn och då dök det här mejlet upp:

Nu är det länge sedan jag fick något sånt här bluffmejl, men i dag dök det upp ett igen. Jag vill bara varna alla att inte klicka på några länkar i de här mejlen som kan påstås komma från någon bank, skatteverket, telia eller  någon myndighet.

Jag hoppas att ingen klickar på uppmaningen att uppdatera sin information. Ingen bank sänder ut liknande meddelande via e-post. Det kanske känns som en onödig varning, men det måste trots allt vara folk som går på såna här bedrägeriförsök, för annars skulle de väl inte hålla på.

Handelsbanken uppmanar på sin facebook-sida att man ska vidarebefordra såna här mejl, i sin helhet, till reportphish@handelsbanken.se, så det har jag gjort.

Dagens ordspråk:
Det är fel att göra fel, men det är värre att förneka misstag.

16 reaktioner till “Att de aldrig ger sig

 1. Man blir så less på alla dessa bluffmail, som dessutom ser ganska riktiga ut. Men förhoppningsvis känner alla till att bankerna aldrig ber om såna uppgifter.
  Regnväder här idag
  Kram/Kicki

  1. Säkert är det några som går på det. Det är inte lätt för de som är nya i landet att avgöra om ett sånt här mejl är bluff eller inte.
   Kram

 2. Ja, fy för sådana bedragare; det är ju alltid de svagaste som drabbas. Jag blir alltid rädd att jag ska trycka fel när jag ska radera sådana meddelanden!
  Vi ska just in till vår banks lokala kontor på tisdag; det är ett lån som ska läggas om, så det hade ju varit lätt att tro att de skickat något sorts meddelande inför mötet!
  Här blåser det alldeles väldigt idag igen…
  Ha en fin lördag, kram,Monica

  1. Visst kan det vara som du säger, har man en överenskommelse med banken, kanske man tror att mejlet har med det att göra.
   Ha en fin lördag du med Monica! Kram

 3. Fy farao! Nu vet ju jag att bankerna inte gör så och kan läsa ut lite av avsändaradressen. Men säkert en del som förskräckt klickar på detta.
  Lördagskram!

  1. Visst blir man lite deppad av det här tråkiga vädret. Här visade sig solen en stund i morse, men nu är den bort.
   Kram

 4. Visst är det otroligt att det bara fortsätter och fortsätter … Just för tillfället erhåller jag många donationer … och även några stora arv! Tur att det mesta skräpet fastnar i skräpfiltret 🙂
  Ha en fin kväll!
  Kram

 5. Det är beklämmande på alla sätt. Och jag är hjärtans trött på telefonförsäljning inkl företag man är kund hos, som påstår att man ska få ett väldigt mycket bättre förslag.

Kommentarer är stängda.