Fem en fredag v8 – Plask

I dag vill elisamatilda veta lite om våra badvanor.

1. När tog du ett bad senast?

IMAG1596
Oktober 2019 låg jag i alla fall vid poolen, men det är tveksamt om jag badade?

2. När lärde du dig simma?

balan
Jag lärde mig simma när jag var i 7-8 år. Vi gick på simskola på Barlastkajen och massor av ungar satt där och frös och gjorde torrsim och sedan frös vi i vatten, för i början av juni, precis när skolorna slutat, kan det vara kallt både i luften och vattnet.

3. Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna?

IMAG3592
Jag tillhör badkrukorna

4. Var badar du helst?

IMAG9347
På Björkhaga…..
IMAG3531
…eller i Djupvik

5. Vad säger du om isbad?

Brrrrrr……

Dagens ordspråk:
Klockan är till för människans skull, inte människan för klockans.

 

23 reaktioner till “Fem en fredag v8 – Plask

 1. Trevligt tema idag! Jag älskar att bada och gör det så ofta jag kan när det är sommar och sol. Badar alltid i havet, antingen hemma eller om vi är på resa. Pool väljer jag helst bort när vi bokar en resa, då får man ett bättre hotell till ett billigare pris.
  Vilka härliga strandbilder du visar idag, där skulle jag gärna bada!
  Ha en bra dag, kram, Monica

 2. Jag är precis tvärtom och badar så ofta jag kan! Däremot skulle det aldrig vara aktuellt med vinterbad för där går min gräns.

  Kram

 3. Det är flera år sedan jag badade men när jag var yngre älskade jag vattnet. Gick också på simskola vid samma ålder men vi åkte till Lunds badhus så det var varmt.
  Kramar

  1. Mina äldsta barn fick också lära sig simma på Barlastkajen, men ”den lille” som föddes 1972 fick åka till badhus. Då var det slut med utomhussimskolorna.
   Kram

 4. ÅÅÅhhh… Senast jag simmade, som vi föredrar att säga i Finland, var på Madeira i slutet av november. Poolen fanns nästan vid vår altan. Härligt kylslaget vatten! När jag var i 8-årsåldern ordnades simskola i byn, men det var grannkommunen som var arrangör, så jag hade inte rätt att delta – men jag var där i alla fall! Typiskt mig. Lärde mig lite grunder, men själva konsten provade jag ut på egen hand sen. Bodde i ca 30 år vid en å, morgondopp från början av maj till början av oktober, oberoende av väder. Nu är det värre, men jag kan åka fyra kilometer till en privat badstrand vid en insjö, har ”lov på livstid”. Blir tyvärr inte så ofta. Skulle vilja prova på vinterbad….

  1. Njaa, vinterbad skulle jag nog aldrig ge mig på, men jag tycker om att bada även om det inte blir så ofta. Den där simskolan var ingenting jag gillade, men jag var ändå rätt duktig och hade röd märkessköld som jag satte upp alla simmärkena på.

 5. Barnen här i byn har simskola strax efter att skolorna slutat i början av sommaren. Vattnet är oftast kallt och ibland regnar det varenda dag just den veckan. Ändå kör de hela dagarna, med rast för grillning mitt på dagen. Jag är djupt imponerad, har många gånger tänkt hoppa i när de gör det, men fegat ur…
  Trevlig helg

Kommentarer är stängda.