Skvättiväg – HBO

Det verkar vara varannandagsväder, för efter den soliga och fina tisdagen är det en regnig onsdag och det är mörkt och kulet.

Kameuforbia – Skvättiväg

Den här blomman  kallas alltså för Skvättiväg och det gör den för att den skvätter iväg sina frön för att föröka sig. Jag fick den av en av grannarna när de var här på julkalas och den har redan producerat flera frön. Man kan nästan se på jorden i krukan att det ligger små frön där. Jag har läst mig till att den sedan tappar de nedre bladen och får en stam med bladkronan högst upp. Det ska bli spännande att se om jag lyckas hålla den vid liv.

avdelare42

Igår vad det dags för två nya avsnitt av Hennes nya namn. HBO släpper nya avsnitt på tisdagarna och de beskriver handlingen i  Hennes nya namn så här:

Under en semester i Ischia återförenas de två tonårstjejerna med sin gamla barndomsvän Nino Sarratore, som nu studerar på universitet. Det oväntade mötet förändrar deras relation för alltid och gör att deras liv tar riktning in i två olika världar. Lila blir en skicklig försäljningsassistent i en elegant skoaffär i centrala Neapel som ägs av den mäktiga familjen Solara. Elena fortsätter med sina studier och förbereder sig på att lämna staden för studera vidare på universitetet i Pisa.

Jag är som vanligt mest imponerad av skildringarna från Neapel, det är otroligt skickligt gjort och ett riktigt tidsdokument.

Tisdagskvällen avslutade jag med en film, regisserad av Lasse Hallström – Dear John – hette den. En liten söt bagatell att fördriva ett par timmar med innan det var dags att gå till sängs.

Dagens ordspråk:
Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.

17 reaktioner till “Skvättiväg – HBO

 1. Den sortens blommor hade jag för och jag minns att de spred sig lätt.

  Här ser vi en serie som heter ”The Stranger” och som verkligen är bra.

  Kram och ha en fin onsdag!

 2. Och här är det tvärs emot … eller har varit så här långt, en strålande sol på en blå himmel. Igår grått-rusk-kallt. Lycka till med sprätten.
  🙂

 3. Vilket roligt, och passande, namn på en krukväxt! Hade aldrig hört talas om den innan!
  Här försöker solen bryta igenom molnen nu, så vi kanske kan få se lite sol i eftermiddag?
  Nu längtat jag efter att SvTPlay ska börja sända ”Hennes nya namn”!!! Du gör verkligen bra reklam för den serien!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Jag hade inte heller hört talas om den tidigare, men den ser trevlig ut tycker jag.
   Serien ska väl gå färdigt på HBO först och det är fyra avsnitt kvar.
   Ha en fin dag du också Monica! Kram

 4. Lycka till med skvättiväg-blomman! Jag tog död på min, är hopplöst dålig på odling, både ute och inne.
  Här skiner solen och det är lugnt i trädkronorna. Tyvärr måste jag baka idag annars skulle Doppekatt och jag vara ute hela da’n. Vi var ute en sväng i morse, skönt, tyckte vi!
  Kram och ha en fortsatt fin dag!
  Inger

 5. Här är det lite mer stillsamt i vinden och solen glättar fram. Bättre än i går, alltså.
  En sådan blomma känner jag inte till men den verkar rolig.

  Svar: Du har absolut inte tummen mitt i handen, vad jag förstått, en ynnest att vara så händig med det mesta.
  Kram!

 6. Skvättiväg har jag haft men int lyckats med. Hoppas du har bättre tur. Det har varit blandat väder med snöblask, kraftigt regn och några solglimtar.
  Kramar

 7. En sån ”skvättiväg” har jag haft en gång för många år sen … den växte på höjden och fick en ganska lång stam. Minns inte vad som hände med den, men förmodligen glömdes den nog bort en gång för mycket …
  Kall morgon här med 4 minusgrader …
  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Vilket roligt namn den här, den där skvättiväg – men det är jobbigt med växter som skräpar ner för mycket. En gång för länge sen tog jag in några kvistar med vass – skulle jag aldrig gjort. Dess torra blommar fanns sen överallt, så nu aktar jag mig noga! 🙂
  KRAM/Susie

  1. Ja, det gäller nog att passa sig lite, men jag tror inte att den här är så farligt. Den har ett vackert bladverk i alla fall. Kram

Kommentarer är stängda.