En tisdagstur till Hemse

Solen jagade upp mig ur sängen redan strax för halvåtta i dag. Nu är det snart dags för att sätta upp lite tjockare gardiner i sovrummet, så att man kan få morgonslumra i lugn och ro. Blåser kallt gör det trots solskenet, men det hjälps ju inte, man tänker på våren i alla fall och en sak jag måste göra innan det ska planteras på gravarna är att snygga till gravstenarna.

De små gravstenarna vid familjegraven på Klinte kyrkogård har blivit så fula. Den stora fixade Kerstin till för några år sedan, men även den börjar se angripen ut. Jag köpte ett medel i somras, men när jag läst igenom varningstexten har jag inte vågat använda det, så i dag bestämde jag mig för en tur till Hemse och ett besök på Djurmans stenhuggeri…

…och det visade sig vara ett klokt beslut, för där fick jag en flaska med en vätska i som man bara ska spraya på den torra stenen och sedan ska alger och annat snusk försvinna av sig självt. Det krävs kanske ett par behandlingar, men sen ska stenarna bli fina igen.

Sedan åkte jag till Högbyhallen och handlade och jag måste säga att med ett pris på 15:- för en stor tub Colgate tandkräm, 20:-/kg för clementiner och 79:- för en förpackning med 4 bitar laxfilé och, eftersom det är tisdag, dessutom 5% rabatt på hela notan, så tjänade jag nog in bensinpengarna och lite till.

På hemvägen körde jag ner över Fröjel för ett besök på kyrkogården.
Jag hade tänkt ta bort vissna blommor, men buketten jag satte upp den 7 februari är ännu så fin, så den får stå kvar ett tag till.

När jag kom fram till Stenstugu körde jag in på gården, för Jag hade funderingar på att tvätta bilen, men det blåser så kallt i dag och jag hade ingen utrusning för biltvätt med mig, så det får vara till en annan stund…..

…men när jag gick ur bilen kom Sally och Smulan och hälsade, så jag stannade där en stund och klappade om dem lite.

 

Dagens ordspråk:
Ett gott samvete är den bästa huvudkudden.

22 reaktioner till “En tisdagstur till Hemse

 1. Undras om det var ”Tercol” du fick att rengöra gravstenen med? Det har vi använt till mina föräldrars gravsten och det funkade jättebra! Här hemma sprayar maken stengångar, träaltan, plank etc. med Tercol och allt det gröna försvinner. Tercol finns att köpa i vår vanliga handelsträdgård.
  Vilken härlig sol ni har hos er! Här är det gråmulet och blåsigt och det kom en liten skur när jag var ute på min promenad nyss.
  Vilka säta katter de har på Stenstugu! Smulan liknar verkligen vår gamla inackordering!
  Kramar, Monica

  1. Det var nog deras egen blandning, för den var i en vanlig vattenflaska med en handskriven etikett på.
   Det har faktiskt varit solsken hela dagen i dag.
   De här katterna är omplaceringskatter, men de har funnit sig bra tillrätta på Stenstugu.
   Kram

 2. Så fina och trevliga katter!
  Ha en fortsatt bra eftermiddag! Jag är inbjuden på symöte. Det har jag inte varit på de senaste 40 åren. Men jag har ett par byxor som behöver läggas upp så det passar ju bra.
  Kram

  1. Så häftigt med ett symöte, men får man lägga upp byxor då? Ska det inte broderas, och virkas och sånt? 😉
   Kram

   1. Det var bara Fia, hennes dotter som bor i grannhuset och jag. Man kunde till och med välja att bara komma på fika. Men mina byxor behövde tas omhand, det är länge sedan jag köpte dem och det har inte blivit av.
    Kram

 3. Visst får solen (när den dyker upp) en att känna att våren är på gång, ljuset! Även om jag förstår att du vill byta sovrumsgardinerna, men just i v 8 är det så tydligt här att ljuset kommer. Och din gravbukett var verkligen så fin fortfarande.

 4. Oj, så fina blommorna ännu var efter så många dagar.
  Jag tvättade bilen häromdagen, den var så vansinnigt skitig, men med den väderlek som vi har, så dröjer det inte länge innan den är lika skitig igen.
  Kram/Kicki

  1. Här har vi haft torra vägar nu ett tag, så man skäms verkligen över att köra med så skitig bil. Jag siktar in mig på torsdagen, för i morgon är det visst dags för regn igen.
   Kram

 5. Solstrålarna gör jättemycket till humöret! Jag cyklade till tandläkaren idag i vind och blåst men solen sken lite grand och jag fick lust att ta kort.
  Tisdagskram!

 6. Så fint blommorna står fortfarande! Här misstänker jag att vår bukett blåst bort. Härligt när man får valuta för pengarna. Jag betalade 12kr för tandkrämen! Kram

  1. Jag trodde också att blommorna skulle ha blåst bort. Se där, då gjorde du en ännu bättre affär än jag. 😉
   Kram

 7. Jag brukar också passa på att handla på tisdagar. Alltid tjänar man något på det. Tänk att blommorna är lika vackra fortfarande. Kram

 8. En riktigt bra dag alltså! Min bil behöver också tvättas, men med 4 km lerig grusväg så känns det som ogjort arbete …
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 9. Oh, vad härligt med sol och vackert väder. Du har ju redan sett hur katastrofalt det är i min hemstad i Wales, hemskt.
  Du är verkligen aktiv och får saker gjorda.
  Ha det bra!

Kommentarer är stängda.