Ny leksak

I dag var jag på Konsum/Posten och hämta ut en ny skrivare som jag skickat efter. Min gamla skrivare skriver i och för sig fortfarande ut, men den orkar inte kopiera och skanna längre. Funktionen finns, men resultatet är allt annat än godtagbart, så sista halvåret har jag lånat en skrivare av bostadsrättsföreningen och den ska ju lämnas tillbaka nu när jag går ur styrelsen. Det var en Brother och den har varit väldigt bra och snabb som bara den, men den skrev bara ut i svart/vitt. Nu har vaktmästaren varit och hämtat den, och den nya är på plats.

Min gamla skrivare var en Epson och den har jag varit mycket nöjd med, så det blev en av samma märke, men lite uppgraderad. Den är liten och nätt, men känns väldigt ömtålig med svaga plastdetaljer,  som man nog bör ta det väldigt försiktigt med. Farten på utskrifterna är ungefär densamma som på min gamla och det räcker bra för min del. Jag har ju sällan speciellt bråttom.

När jag kom hem hade jag lite att pyssla  innan allt var installerat och klart, men nu fungerar den som den ska, trådlöst och allt och jag kan skriva ut från mobilen också. Jag fattar inte att skrivarna kan vara så billiga, eller egentligen fattar jag det, för det är ju färgpatronerna de tjänar pengar på. Jag köpte en extra omgång patroner, för de som följer med skrivarna brukar inte räcka länge, så räkningen landade på knappt 1000:-.  Skrivaren kostade 498:- och färgen 490:-.

Ha en skön onsdagskväll!

18 reaktioner till “Ny leksak

  1. Jag har precis kommit på hur jag ska göra för att skanna flera dokument och få dem i samma fil. Det här blir nog bra.
   Kram

 1. Åh en ny skrivare! Och du är så händig att installera den också. Jag skulle behöva en ny, för min nuvarande är mår inte riktigt bra, men jag drar mig för installerandet. Jag tänker att jag får vänta lite tills äldste sonen är lite mer klar med sitt renoverande.

 2. Har också köpt en ny laserskrivare sedan den gamla tjänat ut. Men jag har kvar färgskrivaren Brother eftersom man bara kan scanna A4 på den nya skrivaren. Och Bonniers Veckotidning som jag ofta scannar måste ju ha A3. Men båden skärmen och de två skrivarna får plats på mitt skrivbord som är ett gammalt matsalsbord.
  Lycka till med din nya skrivare – synd att färgpatronerna ska vara så dyra!
  Kram från Ingrid

  1. Ja, det gäller att få tekniken att fungera som man önskar sig. Nu skriver jag inte ut så mycket, så det blir inte så betungande men man vill ju ha möjligheten i alla fall.
   Kram

 3. En Epsonskrivare har vi också och är mycket nöjda med den. Det enda dumma med den är att den är svart, så det är svårt att se vilken tangent som är vilken…
  Så duktig du är, som kan installera den själv!
  Här blev faktiskt lite sol i eftermiddags, så det blev en promenad idag också!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

 4. Vilken investering du gör. Roligt när det fungerar och du kan ju fixa allt. Jag lär mig inte så mycket utan förlitar mig på att sonen fixar det och hittills har det gått bra.
  Idag var det kroppkakelunch och precis när vi var klara kom våran ordförande och då satt vi kvar och pratade med henne. En trevlig stund.
  Kram

 5. Tidigare – när vi hade firman – hade jag en laserskrivare som var fantastiskt bra. Utskrifterna blev perfekta och fort gick det, men det var bara svart/vitt. så skaffade jag en Canon bläckstråleskrivare som har fungerat i fem år, men så för ett halvår sen sa den upp sig. Då skaffade jag en likadan igen – fast precis som du, en lite uppgraderad!
  Vädret blev aldrig bra idag, så jobben i trädgården får vi ta tag i antingen i morgon eller på fredag. Det ska tydligen bli bra väder i alla fall…..
  KRAM/Susie

  1. I dag är det ju solsken i alla fall, men attan vad det blåser. Det är inte alls trevligt ute.
   Lycka till i trädgården om du vågar dig ut!
   Kram

 6. Grattis till nya skrivaren och bra jobbat att du fixade installationen själv!
  Jag hade en Epson i många år och den var jättebra, men stor och klumpig – nu har jag en Canon, med samma funktioner, men lite nättare. Tyvärr är ju färgpatronerna dyra. Jag behöver köpa, men väntar till skatteåterbäringen kommer 🙂
  Kram

  1. Tack så mycket! Jag tror att den här blir bra när jag kommer underfund med alla nyheter.
   Så bra att du har skatteåterbäring att vänta!
   Kram

 7. Grattis till skrivaren! Vi hade en Epson tidigare, den fungerade i många år. Nu har jag har en nättare HP trådlös också, fick den i present av barnen när jag fyllde 70.
  Så sant detta med kostnaderna. Men jag skickar efter färgpatroner, kollar alltid på nätet vilka som är billigast och utan fraktkostnad.
  Samma med batterier till hörapparaterna, de skickar jag efter.
  Kram, Gerd

 8. Så duktig du är som kan installera själv. Har en HP skrivare som inte fungerar riktig
  kan inte scanna längre och vet inte varför. Får klara mej utan.
  Kram

Kommentarer är stängda.