Glad måndag 10 februari

Bloggvännen Carita tycker att vi ska förgylla måndagarna med en bild och alla som har lust till det kan vara med.

Jag pratade med min syster Kerstin och hon talade om att hon sett en tusensköna. ”En tusensköna”, kontrade jag med. ”Här har vi vita gräsmattor på sina ställen!”

Vilket härmed är bevisat. Och de där tappra Bellisarna kan man väl vara glad över.

I dag finns det annars många anledningar till att vara glad; solen skiner, blåsten avtar, färjan som slet sig i Visby hamn är förtöjd igen och snart har alla fått tillbaka strömmen efter nattens angrepp av stormen Ciara. Här märkte jag inte så mycket av den, för bor man på nedre plan är man skyddad för väder och vind. Annat var det på Stenstugu när regnet vräkte ner på plåttaket och vinden slet i skorstenar och plåtar. Då var det svårt att sova när det var oväder.

En utflykt är det på gång i dag också, för i eftermiddag har SPF Klinteorten sitt årsmöte. Vi börjar med risgrynsgröt och skinkmacka, sedan blir det förhandlingar och när de är avslutade ska vi dricka kaffe och ha lottdragning och när årsmötet avslutats ska styrelsen samlas till ett konstituerande möte.

Dagens ordspråk:
Alla måste få ha rätt att ha fel.

21 reaktioner till “Glad måndag 10 februari

 1. Ja, det var då en jäkla storm, även om inte vi drabbades så svårt som södra Sverige.
  T.o.m. här finns en och annan bellis redan nu.
  Kram/Kicki

 2. Hmm, har hittills inte sett någon liten Bellis i år, får nog spana lite på promenaden idag! Måste dessutom plocka upp de grövsta kvistarna dom fallit ner i stormen.
  Du håller dig alert med alla möten och föreningar! Jag är en riktig slöfock när det gäller sådant. Risgrynsgröt och skinkmacka kunde nog lockat mig!
  Ha en bra dag, kram, Monica

 3. Har sett några enstaka Bellis i år. Vi kom lindrigt undan stormen det finns lite större grena som blåst av men inget annat. Det största problemet var Minton som vägrade gå ut igår kväll för regnet vräkte ner och vinden tog tag i honom. Halv 4 i natt behövde han gå ut och då blåste det inte så han gjorde sitt snabbt och sen in i sängen.
  Ha en bra dag.

 4. Solen är framme idag men hua vad det blåser ännu. Igår var ju värst, då vågade jag mig inte ut, och regnet öste ner.
  En glad måndag då jag har det bra på alla vis och du har lite kul att vänta på!
  Kram!

 5. Tänkte på dig när jag såg på tv hur blåsigt det varit hos er. Här har vi klarat oss skapligt men det är tö. Tänk att tusenskönorna blommar hos er redan. Det är i och för sig de första blommorna som vågar titta fram men vi får nog vänta åtminstone till i maj. Kinabror drog upp en rejäl röding i lördags så igår fick jag en härlig middag med god fisk, potatis och sås. Röding är en av mina favoritfiskar.

 6. Vi kom lindrigare undan än förväntat vilket definitivt är något att vara glad över. Här har vi också gott om tusenskönor så nog är vintern ovanligt mild.

  Kram och glad måndag till dig!

 7. Ja det var en rejäl storm som drog fram över stora delar av vårt land! Var ute på skogspromenad idag och blev förvånad över att jag endast såg två nya rotvältor i skogen. Trodde nog att fler träd skulle ha blåst omkull! Det var däremot extremt högt vattenstånd. Bäcken och det lilla skogstjärnet var överfyllda med vatten.
  Tusensköna, så söta! Hoppas du har haft en trevlig dag idag Ingrid!
  Kram Gunilla

  1. Jag har inte varit ute något i dag, men jag får väl ta en koll i skogen nu i veckan. Tack, dagen har varit bra! Kram

 8. Har konstaterat att Svalörten redan blommar i vår gräsmatta och att jag i år har hela 7 st snödroppar. Det är nog rekord tror jag.

 9. Nästan mer blåst i dag, dvs i natt sov jag, men rejält med regn är det! Jag tittar på mina fönster och tänker att det kommer att bli skillnad då – sen – när jag putsar dom!

 10. Vi klarade oss från den värsta stormen, men jag såg ett par omkullblåsta träd när jag åkte till barnbarnen igår.
  Jag har också ett par bellisar i gräsmattan, men långt ifrån så många som finns hos dig.
  Gröt och skinkmacka … låter gott!
  Nu är det en ny dag, så jag önskar dig en trevlig tisdag!
  Kram

Kommentarer är stängda.