Knep och knåp och mera fisk

När  vi var nygifta, brukade jag vara ledig från morgonmjölkningen i ladugården på söndagarna.  Åke gick upp tidigt och eldade så att den skulle finnas varmt och skönt badvatten och jag fick kaffe på sängen  innan han gick ut och mjölkade och sedan väntade en skön stund för min del, innan det var dags att gå ut och mata kalvarna, för det var mitt jobb alla dagar.  Nu har jag inget badkar och det är väl lika bra det när man lever ensam, det går ju bra att duscha också och det gjorde jag i dag som vanligt när jag klarat av frukosten.

Jag använder LdB Hudlotion året runt och jag har den både på kroppen och i ansiktet. Jag smörjer in mig varje gång jag duschat eller tvättat mig och den håller huden mjuk och len. Det enda problemet är att det är så svårt att få ut det sista ur flaskan. Jag ställer den upp och ner, jag dunkar och ruskar och får ut en liten klick då och då. Det går inte att skruva av hatten, för den är fastsvetsad. I dag fick jag en liten klick som räckte till ansiktet, men sen var det tji. Jag kände ju på tyngden att flaskan inte var tom, så jag tog den med ut i köket och gick till angrepp med brödkniven och titta så mycket kräm det finns kvar. Där lurade jag dem allt! Nu förvarar jag halvorna i en plastpåse, så jag hoppas att jag ska kunna använda upp den där krämen innan den torkar.

Jag har just kommit in efter en vända ut till soprummet och visst blåser det, men det lär ska bli värre. Jag fick fisk av Bosse igår, för han rökte flundror och en sik i fredags och igår kväll smakade jag av fiskarna tillsammans med äggröra. Det var väldigt gott, men i dag kände jag på doften i diskbänkskåpet, att jag nog borde förpassa resterna till ett lämpligare ställe.

Rökta flundror och en bit rökt sik.

Dagens ordspråk:
Fattigdom är inte att äga lite, utan att sakna mycket.

Trevlig söndag!

29 reaktioner till “Knep och knåp och mera fisk

 1. Så där gör jag också med en hel del ”smörjburkar”! Här endast vanlig blåst i byar, men snön är borta – det lilla vi hade. +2,9, suck…

 2. Så gott med ännu mer fisk och att få den nyrökt.
  Det är verkligen svårt att få ut det sista ur tuber och förpackningar men det här löste du bra 😀

  Kram och god söndag!

 3. Åh så gott med rökt fisk!
  Nåt som retar mig är skruvkork på filmjölken, eftersom vi äter Bollnäsfil så kan jag inte byta till annan tillverkare. Säkert 1 dl fil finns kvar i förpackningen när man tagit det sista.
  Nu har vi ju hundarna, så med en liten skvätt vatten i och att ruska om förpackningen, så får hundarna varsin skvätt den dan.
  Kram/Kicki

  1. Filförpackningarna retar mig också något enormt, så pass att jag nekar att köpa dem. Jag har ju ingen hund som kan få skvättarna som blir över.
   Kram

 4. Ja, det är retligt med de där resterna i tuber och flaskor! Man borde alltid göra som du gjorde nu, jag ska minsann börja med det!
  Härligt med ny, rökt fisk, inte så trevligt när det börjar lukta. Vi åt skaldjur förra veckan och vår soptunna töms bara varannan vecka, så nu börjar det lukta riktigt illa i den!
  Här har det börjat blåsa ganska bra nu och värre ska det bli…
  Ha en bra dag, kram, Monica

 5. Ja, här på västkusten blåser det rejält redan och det är visst bara början på ovädret! En bra dag helt enkelt att besöka bloggvänner, för någon utevistelse lär det inte bli idag! 🙂 Det där med att klippa isär tuber gör jag också… det finns ju massor kvar! Jag klipper ganska högt upp, tar det som sitter i den översta delen och använder det först. Sedan trär jag ”locket” (överdelen) på underdelen och det som är kvar däri räcker i regel flera gånger! Bra både för plånbok och miljö!
  Ja, fisk – och skaldjursrester, fryser jag alltid in och slänger det först när det är dags för tömning.
  Ha det gott Ingrid!
  Kram Gunilla

  1. Här är det ju så behändigt att gå ut och lägga skräpet i komposttunnorna, annars var det ju ett bra knep att frysa in avfallet tills det blir hämtat.
   Hoppas att inte stormen blir så farlig! Kram

 6. Precis så gör jag också med handkrämstuberna … så irriterande när man inte får ut det sista!
  Rökta flundror … åhh så gott!
  Kram

 7. Rökt fisk är så gott. Förr när jag åkte till Härjedalen och fiskade blev det en del rökt.
  Använder aldrig någon kräm så jag slipper det problemet.
  Det blåser friskt idag men inte storm ännu.
  Kram

 8. Åh, rökt fisk är ju bara så gott! Jag köper allt ibland och rensar själv, mumma!
  Det där med tuberna, så har jag gjort rätt länge. Blir så irriterad av att det finns kvar en massa dyrbarheter.
  Min Sigge klippte upp youghurtpaketen, det fanns ju mycket kvar, jag tyckte väl sådär, men vad gör jag nu? Jodå, det händer.
  Trevlig söndag, kram!

 9. Jag är ju man så jag använder sällan kräm… men så här på vintrarna har jag börjat typ bli torr på benet under knäna… jag använder aldrig långkalsonger nämligen… kanske därför. Jo om det blir 25-30 grader förstås, och det blir det sällan numer…

 10. Fisk- och skaldjursrester åker ut omedelbart här, väldigt snabbt luktar det. Och nu känner jag att jag nog ska titta efter rökt makrill nästa vecka.

 11. Det är bra skönt att ta sig ett bad. Men här har jag bara dusch. I morse var varmvattnet dessutom slut. Men nu finns det igen.
  Klippa itu tuber och plastflaskor har jag gjort i många år, det gäller att ta tillvara allt. Jag klipper till och med upp tandkrämstuben.
  Ha en bra natt och hoppas det inte stormar alltför mycket för dig. Imorgon får vi se hur vädret är, och påverkar mina planer.
  Kram

  1. Här skiner solen, men det blåser ännu en hel det och många på ön har ännu strömavbrott, men här är det inga problem.
   Hoppas att det kommer att klaffa för dig!
   Kram

 12. Jag gör som du, ser att vi är många som gör så. har en kräm i burk och den tappade jag i golvet så den delade sig. Det visade sig att ytterburken var genomskinlig. Innanför var burken vit och det har jag tänkt är krämen jag sett, men icke. Där närmast locket var en behållare som bara var ca. 2 cm i den låg krämen. Burken är ca. 6-7 cm. hög. Kände mig lite lurad.

 13. Vi har heller inget badkar längre, utan dusch, lättare då man är äldre. Men, jag saknar detta ibland att kunna krypa ner i badkaret och koppla av.
  Känner igen detta med rester. Tandkrämstuber kan också ibland vara mycket kvar då jag tror att det är slut.
  Bra att du var så finurlig, det lönar sig.
  Ha en finfin vecka.
  Kram.

  1. Det är ju så avkopplande och härligt att ligga i ett badkar, men nu får man nöja sig med duschen. Tandkrämstuber har jag klippt itu många gånger, för där blir det också mycket kvar som man inte kommer åt.
   Kram

 14. Det blev inte alls så mycket av blåsten här hos oss, men ute vid kusten lär det ha stormat en del. Så fiffigt att dela tuben. Visst slänger man många gånger en hel del av innehållet. Inte särskilt ekonomiskt, men man kanske skulle sätta en tubklämma på den precis som man gör på kaviartuber? Kram

Kommentarer är stängda.