Det är inte lätt….

…att handla när butiken mer påminner om en byggarbetsplats än affär.  Nu håller man på att flytta in i den nybyggda delen på Konsum och allt är mer eller mindre kaotiskt med massor av byggjobbare och personal som jobbar frenetiskt för att få alla varor på nya platser. Jag tänkte först vända och köra till Hemse när jag såg röran och hörde ljudet från borrar och skruvdragare,  men jag skulle inte ha så mycket så det kändes inte riktigt motiverat att köra 4,5 mil för det lilla.   Jag snurrade varv efter varv innan jag fått tag i det jag skulle ha…..….betalade i kassan, la ner mobilen i min korg och började marschera ut utan varorna. Som tur var kom jag inte så långt innan jag upptäckte det. Kassörskan skrattade gott åt mig när jag kom tillbaka!

Det har varit mulet på förmiddagen, men nu börjar solen lysa så vackert. Tyvärr blir det ingen promenad ändå i dag, för jag väntar på min efterträdare på posten som sekreterare i bostadsrättsföreningen. Hon ska vara med och skriva protokollet från gårdagens möte.

Dagens ordspråk:
Erfarenhet är att veta en massa saker man inte bör göra.

Trevlig torsdag!

21 reaktioner till “Det är inte lätt….

 1. Ja, det är ju jobbigt att hitta när saker inte ligger där de brukar ligga. Men då kan ni ju i alla fall glädja er åt att affären blir kvar när de bygger ut!
  Vår affär byggdes om helt för ett par år sedan och eftersom maken oftast handlar, så hittar jag inte alls i den nya affären…
  Gråmulet här idag också. Lycka till med den nya sekreteraren!
  Kram, Monica

  1. Det blir säkert bra när affären äntligen blir färdig. Jag hoppas att man får en karta sen över var saker och ting finns.
   Tack det går säkert bra med henne och jag tycker att det ska bli väldigt skönt att bli av med uppdraget. Kram

 2. Det har nog aldrig hänt att jag glömt alla varor, men ofta några stycken som kilat sig fast vid bandet. Ibland är man mer än lovligt förvirrad. Kram

 3. Jag vill helst ha en invand affär att handla i. Men både Willys och nu ICA har utvidgat och stuvat om. Då det tar längre tid för mig att upptäcka varor så får jag ibland fråga mig fram.
  Lustigt, att du gick ut utan varorna, haha, så det kan bli.
  Kram!

 4. När ”min” affär förstorades och förnyades var det också mycket stök. Jag önskade också en karta när allt var klart. Och vid ena ingången kom en stor karta, i början delades också ut vid kassorna. Bra gjort! ### En bekant till mig som levde ett hektiskt liv kollade klockan när hon kom från jobbet, konstaterade att hon hinner handla mat och något gott till kaffet åt sig själv, som hon hinner njuta av innan kvällens styrelsemöte börjar. Sagt och gjort, hon betalade, gick iväg de fyra långa kvarteren till sitt hem, tänkte på sin sköna kaffestund, låste upp dörren, satte på kaffet – men var är varorna?? Kvar i butiken… Hon sprang iväg, och möttes av en glad kassafru som ropade hennes namn så det hördes över hela affären (hon är mycket känd i stan): ”Så bra att ni kom, fru- – – ! Vi har packat det ni handlade i två plastpåsar, orkar ni bära hem dem, eller…”. Hon ville sjunka genom jorden – och minskade sedan radikalt på sina förtroendeuppdrag.

  1. Vilket tur att det finns fler än jag som blir stressade av att handla. Jag hann i alla fall inte utanför dörren innan jag kom på att varorna var kvar. 😳

 5. Jag brukar bli totalt förvirrad när det möbleras om i affärerna. Tack och lov så lär man sig snabbt att hitta igen.

  Kram och ha en fin torsdag!

  1. Det får man hoppas på, men det ser väldigt dyrt ut med alla nya kylar och frysar. Dyrt har det varit att handla där förut, Hur ska det bli nu?
   Kram

 6. Det är ju trevligt att de fräschar upp affären. Men jag blir nära nog galen när de möblerar om för att man ska köpa mer. Att man ska hitta nya saker att lägga i shoppingkassen för att man har svårt att hitta det man letar efter.
  Nu har jag ju nätshoppat ett par år, men innan skrev jag mina inköpslistor efter hur saker var placerade i affären. Jag hade en klar, visuell bild av hur allt var placerat. Då vill man inte att de flyttar runt sina saker.
  Nu blir det till att lära sig dels en nya affär, dels att shoppa analogt igen. Här kan man inte få hem varorna. Inte ens hämta dem i färdiga kassar. Men det är så mycket mindre stress här, speciellt som jag bor ute på landet, så jag ska nog orka shoppa min mat vid behov.

  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Innan Konsum i Klintehamn satte igång med den här utbyggnaden var det en relativt liten butik, så då var det aldrig några problem. Flyttade man om kom man ganska omgående underfund med vart varorna flyttats. Nu blir det inte lika enkelt och givetvis är Mejeridelen flyttad allra längst bort, men det blir säkert bra till slut.
   Ha en fin fredag själv!
   Kram

 7. Det är tydligen väldigt ”inne” att möblera om affärerna. Det var ett helsicke att hitta när ICA i Hedemora gjorde om för nåt år sen.
  Hoppas din affär blir bra för dig när ombyggnaden är klar (och att du inte glömmer varorna nästa gång)
  Kram/Kicki

 8. Inte kul med en massa oväsen och en röramed grejor. Kan förstå att du glömde varorna för att snabbt komma ut! Här har vi haft en lugn eftrmiddag.

 9. Nu är jag hemma vid datorn igen och kunde läsa ifatt! Och kan du tro, när jag dök in i affären för att handla lite här, så nog har dom börjat bygga om! Och precis som alla här, så avskyr jag när dom ändrar och flyttar, puh!

Kommentarer är stängda.