Lite av varje

Det är sol i dag, men blåsigt och bara någon enstaka plusgrad. Man blir så glad när man vaknar och ser att det är ordentligt ljust ute. I dag behövde jag inte ens tända lamporna i köksfönstret för att kunna se när jag skulle läsa tidningen när jag kom upp vid  kvart i åtta.

Jag duschade och tvättade håret och när jag var klar i badrummet samlade jag ihop alla använda handdukar och kastade dem i tvättmaskinen. Jag brukar tvätta på 40º, men i dag högg jag till med 60º för det kändes som om handdukarna behövde det, men det är något hemskt så mycket längre tid det tar. Ska det verkligen behövas en timme extra för att öka värmen 20º? Det är väldigt konstigt tycker jag!

Fast det är likadant med diskmaskinen. Skondisk 35º går i ett nafs, ökar man till 50º står den där och går i flera timmar.

Jag var ute och ruskade en matta och fick se att krokusen förökar sig

Vi pensionärer kan konsten att hushålla och det här är fjärde måltiden på den lilla laxen som jag fick av Bosse i förra veckan. I dag har jag gjort en laxpuddning på en bit av gravlaxen. Det kanske ser lite färglöst ut på tallriken, men dillen var slut och salladen och tomaterna också. Som kompensation åt jag en kiwi till efterrätt, så jag fick i mig lite vitaminer i alla fall. Nu är det inte så mycket kvar av gravlaxen, men en macka räcker det nog till.

Nu ska jag gå ut en vända och bland annat lämna av lite papper hos en valberedning. SPF har årsmöte på måndag, så det är lite att förbereda inför det. Och mer föreningsarbete är det i dag, för i kväll har bostadsrättsföreningen ett styrelsemöte. Det är mycke´nu!

Dagens ordspråk:
Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation.

Ha en skön fortsättning på dagen!

20 reaktioner till “Lite av varje

 1. Den laxen var det verkligen god ekonomi i men det finns verkligen ingen anledning att slänga några rester.
  På vår tvättmaskin tar ”daglig tvätt” lika lång tid oavsett temperatur vilket gillas,

  Kram och god eftermiddag!

  1. Jag fattar inte hur man tänkt när man konstruerat min tvättmaskin och när det gäller tiden på diskmaskinen är det precis samma fenomen på den vi har i Lokalen.
   Kram

 2. Det var stor skillnad och det drar ju en hel del ström också, men ibland får vi ta det. Nu har vi tillgång till en tvättstuga här i hyreshuset, i källaren, som vi kan använda och vilket vi också gör. Men, vi har en liten maskin i badrummet och där kan vi välja olika program och temperaturer och det är mycket olika på tidsåtgången. Ifrån 30 minuter till mycket över 2 timmar.
  Fint med din bild av krokusen.
  Mat, det slänger inte vi heller, utan det är ett slöseri som inte borde få förekomma.
  Fint att dom har dig på föreningarna som sköter så mycket.
  Kram och trevlig kväll.

  1. Här finns också en tvättstuga, men den använder jag inte. Jag har alltid haft egen tvättmaskin och det vill jag om möjligt fortsätta med.
   Kram

 3. Du har så rätt, vi, som är födda på 40-talet har lärt oss att hushålla! Jag fryser rester och gör något nytt med dem till en middag till! Köper det som är till extrapris, fryser in och använder till nästa månads meny, etc.
  Vi hade faktiskt minusgrader i natt och fick strålande sol här idag och c:a 5 plusgrader.
  Visst är det konstigt med tiderna för disk och tvätt!
  Dagens ordspråk är så sant, så sant!
  Kram, Monica

 4. Man kan trolla mycket med rester. Det är synd att slänga mat. Vi är inte uppväxta med det och det sitter djupt rotat. Nu är det modernt igen och många tycks tro att det är ett nytt påfund. Kram

  1. Om jag tänker på svärmor som var väldigt ekonomisk så var hon ännu ett steg bättre på att ta vara på allting. Jag glömmer aldrig kaffepannan där veckans kaffesump samlades för att sedan kokas av en extra gång. Den brygden hälldes sedan av och så användes litet av den varje dag i det vanliga kaffet. Inget fick förfaras! Brrrr…..
   Kram

 5. Min tvättmaskin upphör aldrig att förvåna mig. 40 grader tar 3 timmar 60 grader tar 2 tim 35 min. Fattar det inte.
  Det blev en promenad idag också på vår nya delvis klara cykel-/gångbana.
  Kram

 6. Det låter märkligt att det tar så mycket extra tid för en 60-graderstvätt. Minns inte hur mycket extra tid det tar i våra maskiner men inte så mycket längre.
  Skönt med lite sol och ljus.
  Kram

  1. Jag tycker också att det är väldigt underligt?!
   Det är jätteskönt när det blir lite ordentligt ljusa dagar.
   Kram

 7. Laxen ser väldigt god ut … och så gör vi här också. Det som inte går åt till middagen blir till en ny måltid – att kasta mat är aldrig aktuellt.
  Så fint med de gula krokusarna!
  Ha en bra torsdag!
  Kram

 8. Vi äter ofta flera middagar utifrån den först tillagade. Idag ska jag göra en paj på resterna av köttfärssåsen från i måndags.
  Vår tvättmaskin är tvärt om, dryga 2 timmar för 40 graders tvätt, 1,49 för 60 gr. Sen har den ett perfekt snabbprogram 40 gr 32 min.
  Diskmaskinen lika. Ekonomiska programmet tar över 3 timmar (vad är det för ekonomi i det?), Men lätt smutsad disk, det programmet vi oftast använder, tar 29 min.
  Idag snöar det här, men det är nollgradigt, så det blir väl nåt slask av det.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.