4 februari 2006

I dag är gråvädret tillbaka och det regnar lite lätt från och till och det är bara ett par grader varmt och igår kväll var det till och med ett par minusgrader. På radio Gotland rapporterar man att lite snö har synts till på sina ställen här på ön, men än har vi sluppit undan.

När det nu inte har varit någon vinter  på hela vintern plockar jag fram några vackra vinterbilder ur arkivet och i dag är de 14 år gamla, tagna på Stenstugu den 4 och 5 februari 2006 och då hade vi -10º när det var som kallast.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu ska jag ta en vända med snabeldraken, för jag var nog lite slarvig igår när jag gick fram och tillbaka mellan framsidan, baksidan och till soprummet. Alla gånger tog jag inte av mig skorna när jag bara skulle in och hämta någonting och det kände jag i morse när jag tassade barfota ut i badrummet. Det gör ont i fötterna när man trampar på de  vassa småstenarna av kalkstenskross, som man använder att sanda  med.

Dagens ordspråk:
Regeringen lever över mina tillgångar.

Trevlig tisdag!

19 reaktioner till “4 februari 2006

 1. Idag började dagen här med fint solsken men nu vid middagstid är molnen tillbaka. Fortfarande 6-7 grader varmt. Idag ska jag till tandhygienisten, inte så kul, men det behövs då och då…
  Ha en bra dag, kram, Momica

 2. Vilka vackra vinterbilder du bjuder på i dag. Det blir verkligen ljust och fint med snön. Hos oss är det lika grått som vanligt tyvärr.

  Kram och ha en fin tisdag!

 3. Snabeldraken… jaha, jag kallar min för Snabeljohan och han är det lataste jag vet. Står bara och glor och väntar på bättre tider. 😀

 4. Vi fick lite snö i natt, men bara som ett tunt puder – nu är det plusgrader igen, så det är snart borta.
  Vackra bilder från 2006!
  Vacker ny header!
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 5. Vacker bild på din header – varm solig färg! Och fina vinterbilder bjuder du också på!
  Det kom lite pudersnö igår kväll, men det är borta! Ja, grått och trist idag… då får man passa på och städa som sagt! 🙂
  Kram Gunilla

 6. Otroligt vackra bilder! Jag kommer ihåg det året, det var väldigt mycket snö då, om jag inte minns fel.
  Ha en fin kväll, kram!

 7. Vackra bilder på ren vit snö. Vaknade till en vit värld med ca 5 cm snö och minus grader. Men sedan har det blivit +1 och blött.
  Ha en fin kväll

  1. Det är ju synd att inte snön ligger kvar ett tag när den ändå kommit. Vi hade lite snö tredjedag jul, men den försvann väldigt kvickt.
   Ha det gott själv!

 8. Underbara bilder och jag beundrar dig som kan lägga ut ett sådant fint bildspel på bloggen. Jag, som bor på landet, är tacksam för varje dag som det inte snöar. Även om det är lite grått – men det blir ju ljusare för varje dag.
  Kram från Ingrid

 9. Precis som du skrev hos mig så tror man ju direkt att det är nån mus som varit framme när det börjar lukta konstigt! Men den här gången var det alltså jag som klantat mig och inte nån mus!!
  Det där med att gå barfota på hårt och vasst kalkstenskross har man varit med om – vi har ju hund – trots att det är en ganska lång bit att gå på plattor från infarten. Men det verkar som om krosset fastnar i skorna och även om man tar av sig dom, så drar
  alltså Santos in stenarna i huset.
  Vackra bilder, men jag håller tummarna för att det INTE kommer nån snö i år! 🙂
  KRAM/Susie

 10. Så vackert bildspel från 2006 och mycket snö. Du kanske kan var glad att det inte är lika mycket nu.
  Snabeldraken, dr fick du mig att tänka till, men löste problemet så småningom. Har inte hört det ordet och använder inte denna maskin, tål inte ljudet längre, blir så stressad av det.
  Sköt om dej!

  1. I år har vi inte haft någon snö alls. Tredjedag jul kom det lite som låg kvar några timmar, det är det enda.
   Kram

Kommentarer är stängda.