Ett helt underbart söndagsväder

+4º och en alldeles klarblå himmel med en strålande sol och nästan ingen blåst – det kan knappast bli bättre! Jag låg och tryckte lite längre än vanligt i morse, för jag var uppe sent igår kväll. Jag satt och såg filmen Muriels bröllop på Svt1 och den slutade inte förrän halvtolv. Jag har sett den förut, men det är några år sedan förra gången och den tillhör de där filmerna som man kan se om och om igen.

Vädret har en tendens att växla kvickt, så jag gav mig iväg ut på en promenad runt Warfsholmen redan vid elva-tiden. Det gäller ju att passa på! Och det var många som tänkt precis som jag för jag mötte flera bekanta. Det är lite av charmen med att bo på en sån här liten ort som Klintehamn, att man känner så många. Fast man hälsar på varandra när man möts, oavsett om man är bekanta sedan tidigare eller inte.

Här rinner Sandaån ut i Klinteviken, men man ser inte så mycket för all vass.

Jag klättrade upp på bunkern och stod där och såg mig omkring. Det var väl kanske lite dumdristigt att göra så när man är ensam, men jag var väldigt försiktig och kom lyckligt ner igen. Sen fortsatte jag vägen fram längs stranden.

Den här svanen var väldigt orädd. Jag kom riktigt nära utan att den reagerade.
På väg hemåt

Jag kom inte hem förrän klockan var nästan ett och när jag gick förbi Rondo strömmade det folk från bussar och bilar på parkeringsplatsen över gatan, för söndagsförställningen av årets revy Avfall och Bifall börjar klockan ett och nästa söndag är det vår tur.

Dagens ordspråk:
Ta inte lärdom av dina misstag – då törs du aldrig pröva igen!

10 reaktioner till “Ett helt underbart söndagsväder

 1. Samma underbara väder här och massor av människor ute på promenad här också! Solen värmde riktigt och talgoxarna kvittrade för fullt! Och havet låg alldeles lugnt och tyst! Det kändes som en dag i mars, kom min syster och jag överens om. Även här hälsar man på alla man möter även om man inte känner dem, fastän Höllviken är en betydligt större ort än Klintehamn.
  Så spänstig du är, som klättrade upp på bunkern! Tur att det gick bra!
  Kram, Monica

  1. Det är tur att vi får en och annan fin dag, för det har varit mycket gråväder. Jag kände mig väldigt spänstig, men det kändes lite oroligt när jag skulle ner igen, men det gick ju bra. Och tack för ordet bunkern, jag letade efter det i hjärnvindlingarna, men det dök inte upp, så jag högg till med fort, vilket det ju inte är.. 😉
   Kram

 2. Även här har dagen bjudit på sol och då får man passa på. Vem vet när den gråa filten lägger sig igen…

  Kram och ha en fin söndagskväll!

 3. Ja, vädret var ljuvligt även här på västkusten! Så det blev en tur till havet och vi var många soltörstiga flanörer!
  Fina bilder du bjuder på ifrån din promenad och visst ska man vara lite försiktig Ingrid! Men när du väl klättrat klart, så fick du ju valuta för pengarna! Och med tanke på ordspråket, så kanske du gör om misstaget! 🙂
  Må gott!
  kram Gunilla

 4. Även här var det ett strålande väder. Lite frostigt på morgonen, men sen helt underbart.
  Vackra bilder från din promenad! Jag har bilder från min också – kanske kommer de idag på eftermiddagen … eller en annan dag 🙂
  Ha en fin fortsättning på måndagen!
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.