Tulpanens dag

I år är det 25 år sedan vi började fira tulpanens dag och då borde man givetvis ha haft en riktigt vacker tulpanbukett att visa upp, men jag nöjer mig med fredags- och söndagsbuketterna. De börjar bli lite bedagade och speciellt söndagsbuketten, den gula, har växt något enormt. Jag kortade ner skaften innan jag satt dem i vatten och sedan har jag kortat av dem två gånger till. Fredagsbuketten har åldrats vackert tycker jag och den får hänga med någon dag till.

I dag är det ännu en blåsig och mulen dag och väldigt milt. Just nu har vi +7,7º och det är ju helt galet varmt mitt i januari. Jag hade ju månadsbilder under några år tagna just 15 januari och här följer några av dem.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu ska jag ge mig iväg ut i blåsten, för en deltagarlista ska levereras på Kupan.  Nu är kortoxarna igång igen efter juluppehållet. Jag skulle ha lämnat in den igår när jag var ute och for, men den låg kvar hemma. Det man inte har i huvudet får man ha i benen. 😉 Och blodprovet var helt ok.

Dagens ordspråk:
Ju lägre lön, desto större betydelse har den.

17 reaktioner till “Tulpanens dag

 1. Ja, det är tydligen en ovanligt mild vinter i hela landet! Idag kl 10 den 15:e maj, har vi +8,7 grader. Det är inte så ovanligt här nere, vi har ofta vintrar helt utan snö. Men än kan den ju komma, förstås… Såg på dina bilder att ni mestadels har snö vid den här tiden på året!
  Mina tulpaner åkte ut igår, de flesta kronbladen låg på duken!
  Men det kanske kan bli en ny idag?
  Så bra att ditt blodprov var bra den här gången! Idag ska jag till diabetessköterskan och få min dom. Hoppas att mitt blodvärde blir godkänt. Jag vill ju helst inte ta fler piller, förra gången jag ökade, så åkte jag ju in akut, fast de sa att det var lakritsen!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Den här kroppen är rena kemin och det gäller att få allt att stämma. I dag har jag varit och hämtat ut medicin för 10.000:-. Det är tur att vi har högkostnadsskydd.
   Kram

   1. Oj! Ser att jag skrivit den 15:e maj – menar förstås 15:e januari!!!
    Ja, det är verkligen tur att vi har högkostnadsskyddet!
    Kram igen!

 2. Ser man på. Ser man på. Det är lite snö på marken hos dig. Här snöar det för fullt men är bara nollgradigt Jag har inga tulpaner tyvärr Jag älskar tulpaner men i denna tid med penningbrist finns inte ekonomi för det som inte absolut behövs. Jag har sagt upp dagstidningen så där spar jag lite pengar till kommande tandläkarräkning. Jag ska iväg i slutet av månaden .

 3. Jag läste att det var trettio år men det rätta är nog 25 år. Här har vi en mild vinterdag som bjuder på 9 grader så egentligen är det väl vår 😀

  Kram

 4. Jag köper inga tulpaner idag, men kanske på fredag 🙂 Kul med bilderna från olika år – måste se hur det var hos mig också 🙂
  +10 grader här kl. 6 i morse!
  Ett absolut sant ordspråk!
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 5. Visst är det konstigt att det är så otroligt varmt och det gäller ju hela landet.
  +8 grader i morse.
  15 januari 2016 var det -25 grader, Då hade vi +14 grader inne i köket. Trots att det var väldigt kallt, så var det en mer normal temperatur för tiden.
  Kram Kicki

  1. -25º, det var som attan!! Jag tänkte säga att jag inte varit med om det, men det har jag. Det var en vinter när vi hade ändå ner till -30º några dygn så gödseln bakom korna var frusen på morgnarna.
   Kram

 6. Så vackra tulpanbilder och en helt sanslös vinter!
  Skönt att blodprovet var bra! Få se om Kenneths prover är lika bra. Han var iväg i morse och lämnade lite blod inför läkarbesök nästa vecka.
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.