Olycko vakar – Årets första vårpromenad

I morse gick jag runt och plockade bort alla juldukar och dammade och när det var klart tog jag fram strykbrädan och strykjärnet för att stryka alla de ordinarie dukarna. Jag var på gång och tänkte göra det häromdagen, men det är ju lika bra att få lägga på dem med en gång, så jag sköt upp det.

Jag satte upp strykbrädan och satte i sladden till strykjärnet, men brädan  stod lite illa på köksmattan, så jag ville rätta till den lite. Då den gled iväg och ramlade omkull och med den ramlade också strykjärnet och jag och så låg vi där på golvet alla tre. Men vi tog oss upp igen och ingen av oss fick några större skador, så nu är dukarna på plats. Nu är det gardinerna kvar…..

Efter lunch gick jag ut på en promenad och jag gick ner till dammen för första gången på länge. Det kändes faktiskt som en riktig vårpromenad. Det var nästan vindstilla, solen lyste lite svagt och det var 4-5 plusgrader. Så skönt!

De här stigen är en gammal järnvägsbank och det var ju tur att det bara var jag som skulle fram och inte ett tåg.
En gammal vacker vagn helt i trä med järnskodda trähjul står dold bland buskarna.
Inte en fågel i sikte

Jag vet naturligtvis att det ännu är långt till våren, men för varje dag närmar den sig ju i alla fall och man börjar märka att det ljusnar lite för var dag. Det är bara att hoppas på flera fina dagar när man kan gå ut och slippa vara rädd för halka.

Dagens ordspråk:
Framgång är inte att synas och höras utan att få någonting gjort.

14 reaktioner till “Olycko vakar – Årets första vårpromenad

 1. Oj, vilket manfall i ditt kök! Tur att du inte skadade dig! Det lät så roligt när du skrev att ”så låg vi där alla tre”, så man kunde inte låta bli att skratta lite, även om det säkert inte var så kul när det hände.
  Idag har det regnat HELA dagen här, så det blev ingen promenad för min del! Och du fick hoppa höjdhopp på din, såg jag! Fina, vårlika bilder från din promenad!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Man får vara glad att man ännu kan ta sig upp från golvet på egen hand.
   Ha en fin kväll du också Monica!
   Kram

 2. Vilken tur att det gick bra där i köket för olyckan är snabbt framme.
  Här hos oss har det varit gråare än grått och regnat i princip hela dagen. Det har inneburit att hundpromenaderna gjorts så korta som möjligt. Lite tråkigt men så fick det bli.

  Kram och god kväll!

 3. Vilken tur att du inte skadade dej. Så synd att den fina vagnen står ute i naturen utan att någon tar hand om den,
  Det skall bli ljusare nu men det känns tvärt om. Regnat rejält hela dagen men vi har varit ute på en långrunda och 2 kortare.
  Ha en fin kväll

  1. Jag tycker att vagnen såg så fin ut, så den borde hamna som museiföremål på något av de lantbruksmuseer vi har här på ön.
   Kram

 4. Ja, tänk så lätt som olyckan kan vara framme! Jag stod faktiskt vid strykbrädan idag också, men jag höll mig på benen 😀 nej, usch för att ramla!
  Jag gillar dina bilder på de gamla tingen.
  Ha det gott, kram!

 5. Vilken tur du hade att du inte bröt ett ben eller en arm! Jag längtar också till våren, men just nu är det mer höstlikt hos oss. Kram

 6. Här har det blåst så hårt nu i ett par dagar så jag har inte varit ut. Det är dessutom glashalt så det går inte att gå ens med dubbar. Idag har det lugnat sig och solen skiner men det är fredag och jag ska ju ner på byn och handla så jag får se hur det blir med promenerandet. Jag har julen kvar länge än. Stryka göra jag inte längre

 7. Det var då en evig tur att inte strykjärnet landade på dig.
  Jag skiftar dukar idag och försöker få bort så mycket som möjligt av julprylarna,
  Men p.g.a. att jag hade så slarvig julstädning, så har jag i gengäld massor av tomtar och annat som ska paketeras ner i sina lådor.
  Kram Kicki

Kommentarer är stängda.