Fredagsmys? – The Irishman

Fredag i dag, vad är fredagsmys för dig?

Det är frågan som Orsakullan ställer i dagens bloggutmaning 31 dagar i januari.

Som ensamstående pensionär får man kämpa lite för att få till någon mysfaktor på helgerna. Det gäller verkligen att anstränga sig för att inte alla veckans dagar ska vara en enda räcka av vardagar, men jag tycker att jag lyckas rätt bra. Lördagar och söndagar är t ex mobilens morgonpip avstängt och jag sover så länge jag vill.

Den här fredagen ska jag försöka göra det lite mysigt för några grannar som jag bjudit in till kvällen.

Det är väl inte så svårt att gissa vad jag tänker bjuda på.

Untitled 1Igår kväll satt jag och såg på The Irishman, Martin Scorseses gangsterfilm där Joe Pesci, Robert DeNiro och Al Pacino spelar de tunga huvudrollerna. Det är en lång film, närmare bestämt tre timmar och 29 minuter, så det var ju tur att jag började se den tidigt på kvällen. Har man sett Gudfadern-filmerna känns mycket igen, även om den här handlar mer om fackföreningsrörelsen i USA under Kennedys tid och speciellt Jimmy Hoffa (Al Pacino), än rena maffiastrider. Skådespelarna har givetvis åldrats och det känns nästan lite vemodigt att se  när deras rollkaraktärer till slut hamnar i fängelse, på sjukhus och slutligen dör. Inte blev de här tuffingarnas ålderdom så mycket bättre än någon annans.

Dagens ordspråk:
Tomt huvud ger trötta fötter.

26 reaktioner till “Fredagsmys? – The Irishman

 1. Janssons som är så gott! Jag hade tänkt servera det till middagen igår, men käre Mannen i Mitt Liv ville hellre ha Chili con cane. Ja ja, det är också gott.
  Fredagsmys för oss är ett (ja ja, ibland två) glas vin på balkongen innan middagen.
  Gärna någon god fiskrätt till middag och sedan TV antingen som nu På spåret eller en bra film på NETFLIX. Vi har aldrig kommit in i taco-fredagsmyset, men räkor är inte så dumt.
  Ha en skön lördag! ❤
  Kram,
  Gigi

 2. Janssons är bland det godaste jag vet, men maken avskyr det, så det äter jag bara till jul, när det är fler som gillar det! När maken var hemma i mitt föräldrahem för allra första gången, var det påsk och mamma bjöd på Janssons! DÅ åt han minsann det…😂
  Håller med dig om att man måste anstränga sig lite för att skapa helgkänsla! Hos oss är det mest skillnad på middagsmaten, lite ”finare” mat på helgerna.
  Ha en skön fredag och lycka till med bjudningen!
  Kram, Monica

  1. Maten betyder inte så mycket för mig numera. Att laga till och sedan sitta ensam och äta gör att det inte är så lockande. Nej man får bjuda in någon så att man får sällskap. Det hjälper!
   Kram

 3. Här har en del snö tinat bort och det är is överallt och blåser alldeles hemskt. Det var svart i morse så jag låg och drog mig och läste till halv nio. Sonen låg en timme till men nu har jag fått mig upp och håller på med räkningar till vägföreningen och det krånglar som vanligt med handelsbankens dataprogram och jag blir sur. Dessutom funkar inte min skrivare. Nåja det finns bra dagar och sämre, tror att det här är en sämre.

  1. Då kan det ju bara bli bättre i alla fall, men det är irriterande när tekniken inte fungerar, så jag förstår dig mer än väl.

 4. När man är ensam blir det ingen skillnad på dagarna. Försökte att göra lite annat på helgen när jag jobbade men nu bryr jag mej inte.
  Janssons är så gott och jag hittade fryst i affären och det var väldigt god och lagom till middag.
  Kram

 5. Har hört talas om den filmen men aldrig kommit mig för att se den…får väl ta och spela in den på tivon vid tillfälle.

  Skillnad på dagarna måste man väl nästan ha på något vis även om man är pensionär.
  Det är ju inga problem när man knegar…frågade frugan här nu som ju är pensionär och hennes skillnad är att jag är hemma på helgerna.
  Men är man själv så får man kanske trixa till det….grannen som är 70 nu sa att det bara är samma, samma, samma…nog inget kul…men han vill inte trixa till det.

  Knepigt.

  Ha det bäst nu.

  1. Jag känner ett behov av att få lite guldkant på tillvaron även om dagarna är sig ganska lika. Alltid kan man hitta på något, om inte kan man bjuda något barn på lunch.
   Ha det bra du också Micke!

 6. Jansson är verkligen en av mina favoriter. Så enkelt och så gott.
  Hoppas din fredag är mysig, jag har varit och ätit med min son på Cirkel K. Det ligger nära och han orkade inte med någon längre utflykt efter jobbet. Men en tunnbrödsrulle är inte det sämsta.
  Kram

 7. När vi var fler i hemmet, så åt vi tacos, men för två personer blir det liksom inte nån idé, även om vi tycker det är gott. Men Jansson hade vi för ett par veckor sen!

 8. Jag har faktiskt lite Jansson kvar i kylen, får nog äta den i morgon.
  Laga mat åt sig själv är ingen höjdare, jag gillar just inte att laga mat över huvud taget.
  Kram Kicki

 9. Janssons frestelse gjorde min mysing ofta till jul, men inte i år. Jag som inte kan äta ansjovis tyckte att det kändes bra.
  Förstår att det var uppskattat av dina grannar och att ni hade det mysigt och fint.
  Ja, att dagarna blir enahanda kanske kan drabba oss lite var, men jag tycker det verkar som om du har en hel del att syssla med.
  Hoppas att du får en fin lördag.
  Kram!

 10. Jag har liksom inte riktigt förstått det där med dagarnas olika betydelse. Troligen p g a mitt jobb som reseledare, där en måndag var som en lördag och en söndag var som en tisdag. Det var dag 1, dag 2 o s v på en resa.
  Nu har jag försökt tänka om och få ordning på dagarna och göra något speciellt på helgerna, men det är svårt.
  Trevlig fortsatt helg!

Kommentarsfältet är stängt.