Tredje söndagen i advent

Det var blå himmel och sol i morse och jag blir så glad över ljuset. Vilken skillnad det gör när man jämför med gårdagen, då man gick och trevade sig fram i halvmörkret. Nu har det visserligen mulnat till igen, men enligt SMHI finns det hopp om att molnen ska lätta.

Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevare alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna

På tal om juldukar, bonader, tomtar, granar och annat juligt.

IS – Ingrid Svanborg – alltså jag, sydde den här bonaden 1951, i år  ligger den på tvbänken

 

Jag har ingen julgran i år, för den lilla plastgranen som jag haft sedan vi flyttade hit till Odvalds har ingen fungerande ljusslinga längre. I och för sig kunde jag köpa en ny, men jag struntar i det. Det går bra att ha den här fikusen som gran i stället. Jag skulle ju kunna hänga lite julpynt på den, men jag tror den är finast som den är.

I dag är det dags för familjemiddag – Julbord nr 3 för min del – på Suderbys och jag hoppas att alla är friska och glada och kommer med. Det är förkylningstider, så man vet aldrig.

Trevlig söndag!

Dagens ordspråk:
Den som inte unnar sig själv något unnar inte heller någon annan.
(Jag vet inte riktigt om jag håller med?)

 

20 reaktioner till “Tredje söndagen i advent

 1. Tänk att det är tredje advent, nu är det inte långt till jul! Någon julgran bryr vi oss inte om; vi kommer ju inte att fira julen hemma och det är skönt att slippa alla barr! Viktigast för mig är all ljus i fönster och utomhus, de ger julstämning!
  Ha det så trevligt på julbordet med dina nära och kära!
  Kram, Monica

 2. Så fint att du har kvar duken som du sydde. Julgran tycker jag hör till så nu är vår platsvariant på plats. Själv hade jag föredragit äkta vara men visst får jag erkänna att det är behändigt så här.

  Hoppas att maten ska smaka riktigt bra idag!

  Kram och trevlig 3:e advent!

  1. Jag har en så vacker julgran på gården en lite bit bort. Den är inte speciellt vacker dagtid, men på kvällarna njuter jag verkligen av den.
   Önskar dig detsamma!
   Kram

 3. Här kom vi snabbt iväg på en promenad i solskenet beroende på att det nu är skidor på TV. Julgranen är inköpt och står på fot ute i garaget. Ska försöka slå in julklappar idag. Ha så trevligt i eftermiddag.

 4. Det går ju utan gran också…såklart.
  Här hittade vi inte vår ljusslinga förrän granen varit uppe en vecka med bara blinkande kulor i grenarna men sen kom den fram…förmodligen jag som lagt den fel…min fru hade aldrig gjort en sådan miss.

  Ha en fin adventsdag.

 5. Så vacker bonad du sytt och roligt att ha den framme. Jag har en julduk som mamma har sytt och den är 90 år gammal men jag använder den ännu. Har inte någon gran i år för den riktiga julkänslan saknas. Kanske beroende på mörker och regn. Solen visade sej ca 10 min på morgonen sen försvann den.
  Kramar.

 6. Så roligt att ha kvar den gamla duken. Hos mig öser regnet ner just nu och det är svårt och tänka sig att det är jaafton om en vecka. Jag får låta bli att titta ut och i stället njuta av ljusen och pyntet här inne. Kram

 7. OK nu går det att skriva
  så fint du har det
  Jag har plockat fram mer julsaker än jag brukar i år.
  Men det känns kul när barnbarnen kommer

Kommentarsfältet är stängt.