Fransig i kanten

Det är Expressens Anders Björkman som undrar om domaren i På spåret börjar bli fransig i kanten efter ännu en domarmiss. Han glömde dela ut poäng på den levande tavlan. Annars var det roligt igår och speciellt att de hade med Sicilien och Syrakusa, som jag ju skrev lite om just igår och svaren på delfrågorna klarade jag utan problem. Lag Jossar vann stort (39-23) och det förvånar mig inte för de är fantastiskt bra.

Det regnade hela dagen igår och det är likadant i dag. Det kommer inte några större mängder, men det är väldigt blött och mörkt.

Igår strök jag alla juldukar och sedan la jag dem på strykbrädan i väntan på att de skulle läggas på. Jag hade ju tänkt vänta tills nästa vecka, men i dag är de i alla fall utplacerade och de vanliga dukarna ligger och snurrar i tvättmaskinen och när nu juldukarna kommit på plats släppte jag loss tomtarna också, så nu har jag det ganska juligt och kan njuta i lugn och ro av den tredje adventshelgen.

Dagens ordspråk:
Underverk sker bara för den som tror på dem.

20 reaktioner till “Fransig i kanten

 1. Det var i alla fall väldigt trevligt att Sicilien var med tyckte jag 😀 Men andra missen…

  I detta hus fins en enda julduk och jag är ytterst tveksam till om den kommer fram 😉

  Kram och ha en fin lördag!

 2. Vilket roligt uttryck ”Fransig i kanten”! Det ska jag försöka komma ihåg att använda vid lämpligt tillfälle!
  Jag var så stolt igår för jag tog både Washington DC och Syracusa på 10 poäng! Och jag tog årtalet 1974 också! Ibland flyter det på…🤗
  Så många fina juldukar du har! Jag lägger inte på så många numera, men just idag har jag faktiskt lagt på någras stycken och plockat fram några få julprydnader. Och så har vi slagit in julklapparna, så nu kan julen komma!
  Ha en skön lördag, kram, Monica

  1. Jag har då aldrig hört det uttrycket förut.
   Vad duktig du var Monica!
   Jag klickade hem fyra julklappar igår, så jag känner mig ganska nöjd.
   Kram

   1. Jag har inte hellre hört det, men det var ju kul! Tack, ibland har man tur!
    Våra julklappar (bara till barnen) har vi också klickat hem allihop! Bekvämt och bra!
    Kram igen!

 3. Jag misstänkte att du kunde frågorna om Sicilien. Lite många missar redan i början. Det får bli en skärpning! Kram

 4. Jag har fler juldukar än vad jag har bord så det blir som vanligt till att välja och det har jag gjort. Det är nog bara julgranen och girlanderna som jag inte har satt upp ännu

  1. Jag har en liten bordsgran av plast, men nu upptäckte jag att den inte lyser längre och jag struntar nog i att köpa en ny slinga. Det blir nog jul i alla fall.

 5. Så fina juldukar du har. Jag tar inte fram några men tomtar och andra julfigurer finns på plats sedan 1:a advent. Vill njuta av mina alster och minnas när jag gjorde dom.
  Ha en fin advent

 6. Suracusa skrek jag högt, till makens förvåning! Och dina dukar är verkligen en skatt, mina är inte alls så många eller så prydliga.

  1. Det är dukar från olika tidsåldrar; en del har jag sytt själv, mamma har sytt några och en del är arvegods. Jag har en bonad som jag sydde själv 1951 när jag var 11 år och den tar jag fram varje år. Nu ligger den framför tv:n.

 7. Kunde också en svar i går kväll. Juldukar har jag alldeles för många av. Svårt att välja.
  Ha en skön 3:e advent.

 8. Missade den missen … vilken miss av mig! 🙂
  Juldukar har jag massor av … och de ligger ostrukna och oanvända i linneskåpet sen många år tillbaka. Bara tre kommer fram varje år … två¨broderade av min mamma och en broderad av mig! Den enda som är gjord av mig och riktigt fin om man inte kollar baksidan. Min mamma var duktig på broderier och påpekade alltid att baksidan var lika viktig som framsidan … hm – undrar om det var den vissheten som fick mig att sluta brodera 🙂
  Önskar dig en fin tredje advent!
  Kram

  1. Min mamma var utbildad sömmerska och även duktigt på allt annat, stickning, virkning, broderi och knyppling. Jag har vansläktats när det gäller sykunskaperna men broderat och stickat har jag gjort mycket.
   Ha en fin helg du också!

Kommentarer är stängda.