Fem en fredag v50 – Häng

Häng har Elisa alltså valt i dag som tema för Fem en fredag.

1. Vart skulle du kunna gå där alla visste ditt namn?
Jag skulle ju exempelvis kunna gå på ett möte med vår pensionärsförening SPF Seniorerna Klinteorten.

2. Vart går du för att vara runt folk men utan att behöva prata eller bli igenkänd?
Jag kan ju ta en tur till Visby t ex. Där är det ingen större risk att stöta på någon bekant.

3. Vart kan du gå för att känna dig hemma, utan att det är ditt eget hem?

Då tar jag mig en tur till Stenstugu, där känner jag mig både hemma och välkommen

4. Var äter du mat när plånboken är tunn?
Nu måste jag väl erkänna att det sällan är så illa att jag inte kan äta det jag vill på grund av pengabrist.

5. Vad är ett känt ställe du önskar fanns i närheten av dig?
Jag skulle vilja ha ett IKEA på Gotland.

Dagens ordspråk:
Ett barn kan leda en häst till vatten, men hundra man kan inte tvinga honom att dricka.

34 reaktioner till “Fem en fredag v50 – Häng

 1. En del av våra svar var ganska lika, men det kanske blir så!? Fast egentligen finns det nog inte mycket jag saknar här annat än mina nära och kära som inte längre finns i livet och därför har jag inget ”hemma” i Stockholm längre. Och det känns ganska skönt att slippa att längta dit…..
  KRAM/Susie

 2. Jag hade nog svarat likadant som du utom när det gäller IKEA. Jag har ett stort varuhus bara 2 mil från mig och ett i Malmö. Vilken vacker bild från Stenstugu. Kram

 3. Jag har ju turen att ha ett IKEA så nära att jag till och med skulle kunna ta en långpromenad dit. Jag hänger på IKEA ofta, periodvis flera gånger i veckan.
  Något hemma, förutom mitt hem och min stuga, har jag inte. Men det går bra ändå.

  Ha en fin fredag! Jag ska ge mig ut en stund på eftermiddagen och köpa mjukmat, den som bara finns hos veterinärer, åt Kingston. Då kan jag nog shoppa någon fredagsmat åt mig själv också. Det är rätt tomt i kassan just nu. Men det reder sig, jag får ju lite pengar den 18:e.

  Kram

 4. Ja, IKEA har vi ca 2,5 mil bort i Hyllie, söder om Malmö. Jag är inte så förtjust i stora varuhus, men visst är det behändigt ibland!
  Jag har nog inte någon annanstans, där jag känner mig hemma, än här. Klart att jag känner mig välkommen hos döttrarna och hos min syster, men hemma är det inte!
  Lite grått men inget regn här idag.
  Kram, Monica

  1. IKEA är ganska nytt för mig. Det är inte så många år sedan jag var på ett för första gången.
   Nu regnar det riktigt ordentligt här…..
   Kram

 5. Ser att flera önskar ett Ikea. Det är nog inget jag vill ha i närheten, Borlänges Ikea är inte så långt bort. ca 11 mil bara, många åker dit. Är det dina släktingar/barn som numera bor på Stenstugu?
  Ha en skön Lucia-afton

  1. Det är min dotter och hennes äldste son som har blivit godsägare. Eva har bott 30 år på Sicilien, men nu har hela familjen flyttat till Gotland. Barnen bor i Visby o ch Eva och hennes man på Stenstugu.
   Ha det så gott du också!

 6. Otroligt vacker sommarbild, härliga färger och det ser ut som en idyll.
  Vi har ett IKEA vid Barkarby norr om Stockholm och ett vid Kungens kurva, söder om Stockholm. Men, det är klart, man måste ju åka bil en bra bit för att ta sig dit, i båda fallen.
  Hoppas att du får en trevlig helg.
  Kram!

 7. Klart att du känner dig hemma på Stenstugu där du har bott i så många år! IKEA finns i Linköping och jag är glad för det så vi kan åka på utflykt. Det innebär ju också att vi äter i restaurangen – en lyx som vi aldrig någonsin unnar oss hemma. Skillnad är det ju förstås när vi hälsar på dottern i Frankrike. Då blir det många restaurangbesök.
  Kram från Ingrid

  1. Äta ute gör jag också nästan bara när jag är ute och reser, då är ju alternativen inte så många andra. Här hemma händer det inte så ofta, men i morgon ska jag ut och äta julbord tillsammans med familjen.
   Kram

 8. väldigt vacker bild på Stenstuga som jag förstår tillhör din dotter. IKEA tycker jag är rättså kul nuförtiden.förr blev jag alltid så otålig på allt folk och alla möbler och på att jag hittade in men inte ut

  1. Jag har inte varit på IKEA så många gånger, men på rätt många olika faktiskt. När man åker på bussresor är IKEA ett bra ställe att rasta på. Där finns toaletter och mat av olika slag och så shoppping förstås om man behöver slå ihjäl ett par timmar.

Kommentarer är stängda.