Då blev jag upprörd!

Jag satt och såg på På spåret igår kväll och det var sig väl i stort sett likt, förutom att Listan försvunnit, men det visste jag ju redan. Jag tycker att det är ett trevligt program, men attan så svårt det är att tyda deras kluriga ledtrådar till destinationerna. Det var tur att jag kunde svara på några av delfrågorna i alla fall.

Domaren gjorde dock en riktigt dundertabbe och jag blev upprörd. Så upprörd att jag inte kunde låta bli att göra ett inlägg på På Spårets facebooksida.

Frågan gällde staden Bilbao och vad det är för speciellt med sammansättningen av spelarna i deras fotbollslag, Athletic Bilbao.

– De tar bara in folk som är basker, sa Jonatan Unge.

– Majoriteten av dem kommer från Baskien, sa Peter Magnusson.

– De kräver att alla som spelar är födda basker, sa domaren Fredrik Lindström – men godkände ändå Peters svar vilket gav laget 3 poäng, när de bara borde ha fått 1 för det rätta svaret på den andra delfrågan.

Nu spelade domarmissen kanske inte så stor roll, för det andra laget vann i alla fall, men är det så att fortsatt kamp i serien blir beroende av de poäng man fått ihop, så ska Inga-Britt och Peter absolut ha sina minskade med 2.

Det är en grå och mulen lördag och jag är lite besviken, för jag trodde att det skulle bli sol i dag och lite moloken är jag också för att jag har haft känning av mitt förmaksflimmer nu ett par dagar och jag är rädd att det har med den nya medicineringen att göra. Jag tänkte först låta bli att ta sprutan i morse, men gjorde det i alla fall och tänker ta den i morgon också. Kanske kroppen vänjer sig? Annars måste jag ringa och prata med Linda på osteoporosmottagningen på måndag, för så här vill jag inte ha det. Jag blir helt orkeslös!

Dagens ordspråk:

Det kan inte komma mer ur säcken än det som är i den.

29 reaktioner till “Då blev jag upprörd!

 1. Det tänkte jag inte på faktiskt men kanske var det precis när jag hämtade te. Märklig bedömning och helt klart en domarmiss.

  Hoppas det inte är medicinen som ställer till det men du får hålla koll.

  Kram och ha en fin lördag!

 2. Du får inte bli så arg, det är inte bra för hjärtat. Nej jag skojar bara.
  Men jag blev lite förvånad att du kan hetta till så.
  Ingen sol här heller. Våldsamt snöande har nu övergått i snöblandat regn. 0 grader
  Kram

 3. Då hörde jag inte helt fel igår. Jag tyckte att Peter sa majoriteten och det är inte samma som alla. Bra att du skrev på deras sida. jag undrar om det rättas till i efterhand. Kram

 4. Tänk, jag tyckte just att de INTE fick poäng för det svaret! Måste nog lyssna en gång till… Det var svårt igår, tyckte jag!
  Solsken här idag!
  Kram, Monica

  1. Jag tycker att det alltid är svårt. Det är ytterst sällan jag kan hitta rätt destination.
   Grattis till solsken!
   Kram

 5. Du hade så rätt, så. Jag kollade på På spårets FB-sida. Det är mycket med den där DUO-appen och det kommer igen i Go´kväll också. Den fixar inte jag, gör du?
  Ta det lugnt och hoppas att det inte är medicinen, utan att du kryar på dig! Kram!

 6. Reagerade också på detta och tyckte det var konstigt. Vi har sett solen en liten stund idag men molnen har tagit över. Inte bra att du känner av hjärtat men hoppas det blir bra.
  Kramar

  1. Här har molnen skingrats en aning. Man kanske skulle våga sig ut en stund, för just nu känns det rätt bra.
   Kram

 7. Hälsningar från mörkret och regnet i Sannäs på Finlands sydkust! Jag såg också på programmet, och förundrades över poänggivningen. Å andra sidan är troligen så gott som alla program inspelade, så någon rättelse eller någon kommentar kan man knappast vänta sig. Jag klarade London och Eskilstuna(men var inte helt säker) innan lagen svarade, och knep också full poäng på en fråga om Eskilstuna, minns inte hur den löd… Klarade faktiskt Oldsbergs tips bättre! Eller så hade jag yngre hjärna…

 8. Jag reagerade också på domarens poängsättning, precis som du. Både Kenneth och jag undrade!
  Ingen sol här heller, grått och regn, regn och grått 😯 tur att det är konståkning på tv och att jag har adventsstickning 😉
  Kram, ha en skön helg 💗
  Inger

 9. Jag tyckte det var väldigt svårt igår. Musiken klarar jag ju aldrig men ibland lyckas jag gissa rätt på destinationen. Men jag tyckte att jag kände igen Bråviken i början :-). Håller med dig att de inte borde fått tre poäng för baskerfrågan.
  Kram från Ingrid

  1. Visst var det konstigt dömt och jag har läst tidningsrecensioner där de också reagerat på det.
   Ha en fin helg!

 10. Så jobbigt! Hoppas det inte är den nya medicinen. man kan faktiskt få hjärtrytmrubbningar om man blir riktigt arg. Men så arg kan du väl inte ha blivit?
  Hoppas du får sova gott!
  Kram

 11. Reagerade precis som du på domarmissen … men skrev inget på FB, eftersom jag nästan aldrig är där …
  Hoppas det rättar till sig med förmaksflimret!
  Kram

 12. Jag tänkte också på det där med den frågan, men om alla är födda i basker så är ju majoriteten basker. Men det är tveksamt svar tycker jag också 😛 Men jag är extremt nöjd att jag gissade Bilbao på 10-poängaren. Det har aldrig hänt att jag gissat rätt direkt. 😀

  1. Grattis!! Jag visste det inte förrän precis i slutet.
   Visst är det ett tveksamt svar. Majoriteten är inte detsamma som Alla. Tycker i alla fall jag!

Kommentarer är stängda.