Glad måndag 2 december – Decemberbarn nr 1

Bloggvännen Carita tycker att vi ska förgylla måndagarna med en bild och då väljer jag en som i alla fall gör mig glad. I december fyller alla våra tre barn år och ”fylleriet” startar i dag med Eva. Här på bilden är hon inte många månader gammal och jag kan inte fatta hur åren kan ha gått så fort.

Grattis på årsdagen Eva!

se01avdelare42Glad är jag också över vädret som är lika fint i dag som de senaste dagarna med en blå molnfri himmel och ett strålande solsken. När jag har morgonpysslat färdigt ska jag gå ut på en promenad, för det gäller att passa på minsann.

Dagens ordspråk:
Bättre ett dåligt minne än dåliga minnen.

 

33 reaktioner till “Glad måndag 2 december – Decemberbarn nr 1

 1. Ja, det är då lätt att falla in i nostalgins värld.
  Hälsa och gratta Eva!
  Thomas förstfödde fyller 31 år idag. Otroligt att man har så gamla barnbarn.
  Ha en fortsatt glad måndag!
  Kram/Kicki

 2. Vilken fin bild på er! Ja, tiden har gått oerhört fort men hur begriper jag inte.

  Grattis till Eva och dig önskar jag en glad måndag!

 3. Grattis till er 😀 Vilken fin bild!
  Mitt äldsta barnbarn är 21 och mitt äldsta barn är 50. Så nog går åren även här. Obegripligt.
  Glad måndagskram!

 4. Grattis till dig, som idag varit mamma i 58 år! Visst har tiden gått fort när man ser tillbaka! Vår äldsta dotter är 55, så jag är inte långt efter dig…
  Strålande sol här idag också, så det får nog bli en promenad här också.
  Ha en fin dag, kram, Monica

  1. Jag har just kommit hem efter en ”Klinterunda och det var riktigt skönt och i rättan tid, för nu börjar det mulna till.
   Kram

 5. Grattis till dig och dottern! Tänk att alla dina barn lyckats få sin födelsedag i december. Hos mig är det också väldigt soligt och fint idag. Man blir på så gott humör då. Kram

 6. Vilken fin familjebild! ❤ Ja, åren går så fort… och jag tänker på alla jular och andra högtider som vi firat tillsammans. Våra barnbarn kom ju sent i livet, och så roligt det är. 🙂
  Ja, solskensdagarna får vi ta vara på! Har varit ute på en lång promenad i dag. Övervägande soligt… ljuvligt!
  Kram Gunilla

  1. Jag har inte fått njuta så mycket av mina barnbarn när de var små, för då bodde de på Sicilien, så dem har jag lärt känna först när de blivit vuxna, men det är ju bättre än ingenting.
   Jag var också ute på en promenad i dag och det var väldigt skönt.
   Kram

 7. Jag förstår inte heller vart åren försvinner och så fort. Det syns visserligen då jag tittar i spegeln, men inuti är jag ju fortfarande 29 år, cirka.
  Vackert kort av er. Grattis till dottern.
  Kram!

 8. Visst är det fint med decemberbarn! Mitt äldsta barnbarn fyllde i går och hans mamma fyller 20 december, en jul att minnas, jag fick komma hem på julafton. Man var ju längre på BB då.

  1. Min yngste är född 22 dec, så jag låg på BB hela helgen. Han hade gulsot, så vi fick bli kvar några dagar extra, men fick åka hem över nyår och så tillbaka igen efter helgen för att lämna prover och då friskförklarades han och vi fick åka hem igen. ♥

    1. Ja verkligen! Eva var 11 år och Bosse 9 år när yngsten föddes och Bosse sa när vi kom hem att ”Den där krumeluren har förstört hela julen för oss.”

 9. Vilket härligt ordspråk – det ”suger jag i mig! Börjar nämligen lida av det förstnämnda ibland!! *fniss*
  När det gäller julmat brukar jag alltid försöka ta bort några rätter varje år, men lägga till nåt nytt. Alltså måste jag notera allt så jag kan se det och sen ta bort – och lägga till. I år är det efterrätten som jag har bytt ut. Det ska bli en MYCKET LITEN Gino (banan, kiwi, jordgubbar med riven vit choklad som grillas i ugnen och serveras med vaniljglass). Jag har tidigare bjudit på Wisby-tårta, hemgjord underbart god cheesecake (jättejobbig att göra) samt fruktkompott, men Gino brukar alltid gå hem, så nu får det bli det. Risgrynsgröt har vi aldrig, jag gillar inte det och när man får bestämma själv så….. *fniss* Det helt nya på smörgåsbordet är nog min nya variant på cole slaw, det är en CS med sesamfrön och lite chili. Underbart god till skinkan…..
  KRAM/Susie

  1. Vi har risgrynsgröt mest för att vi ska få ris á la Malta på juldagen.
   Förr hade vi alltid valnötstårta på julafton, men den är bortrationaliserad sedan många år. Det blir så väldigt mycket grädde.
   Kram

 10. Vi har också en del födelsedagar i december. Mamma fyllde år i december. Jag gör det. Ett av barnbarnen gör det. Tätt i följd därefter med syster, en son och en svägerska under de första dagarna i januari🙂
  Kram

  1. Där ser man. Jag och mina systrars årsdagar är lite bättre spridda. Vi är födda i januari, juni och september och i min familj är september den ”stora” årsdagsmånaden. Pappa fyllde den 6:te, jag den7:de och mamma den 18:onde.
   Kram

   1. Pappa brukade skoja och säga att vi kunde väl ha sett till allihop att inte födas kring jul och nyår då det är mycket kostnader ändå!!😉

Kommentarer är stängda.