Första december…..

…är det i dag och julmånaden börjar bra. Jag går här och synar hemmet och ser att en dammsugning inte skulle skada, men sånt gör jag inte på en söndag och absolut inte på den första advent. Nej det sparar jag till en annan dag.

1advent
Vinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt. Barn som har det svårt i världen. Gud bevare dem på färden.
1 december 2019 Sol och +2º

1 december innebär också kalenderstart och jag har öppnat första luckan i min Trisskalender, men vann ingenting och det hade jag knappast väntat mig, men lite spännande är det ändå. 😉

1 december 2010 Sol och -14º

I dag firar jag dagen tillsammans med mina två äldsta decemberbarn och deras familjer. Så snart är det dags att börja stöka i köket. Kroppkakor står på menyn och till efterrätt skulle Eva ta med sig en tårta.

Dagens ordspråk:
Den sten man inte kan lyfta ska man låta ligga.

Ha en härlig första advent!

25 reaktioner till “Första december…..

 1. Solen sken direkt på mitt ”dataskåp” nu och jag fick se att jag missat damma listen på skåpet så det får jag nog göra med det samma trots att det är första advent. I dag blir det lunch på Hamncaféet och sen konsert på Rondo.
  Ha en skön födelsedagsfest.
  Kram

 2. Åh, kroppkakor! Såå gott! Det är en av mina absoluta favoriträtter, som jag faktiskt aldrig har gjort själv. Ibland har jag köpt, men de kan aldrig mäta sig med mammas hemlagade. Efter dem skulle jag nog inte orka njuta av tårta. 😉
  Trevligt att se din gröna gräsmatta. Här har vi snö, isen har lagt sig på Tjärnen och det är drygt -6. Solen visade sig i morse men har försvunnit nu.
  Önskar dig en riktigt trevlig 1:a advent.
  Kram,
  Gigi 😊

  1. Kroppkakor är gott, även om det inte är min favoriträtt, men barnen gillar det och även italienarna. Det påminner ju om deras gnocchi.
   Här är det ännu plusgrader som tur är!
   Kram

 3. Här skulle också behövas dammsuga men det får vänta. Inte för att det är en söndag utan för att jag helt enkelt inte hinner.

  Kram och ha en fin 1:a advent!

 4. Jag hinner inte heller dammsuga, eller rättare sagt undviker. Dammsugning är dessutom pest och pina för min rygg.
  Önskar dig en härlig första advent och det får du säkerligen.
  Kram!

 5. Sol här också … bara att njuta 🙂 Dammsuga kan du göra en annan dag!
  Önskar dig en fin fortsättning på denna adventssöndag! Kroppkakor … mums!
  Kram

 6. Måste erkänna att jag ganska nyss gått upp, för knappt en timme sedan. Här är ett par minusgrader och 17 grader inomhus. Ska titta på Innan vi dör nu när jag är klar med min bloggrunda. Något större adventsfirande blir det inte för min del, men jag tänkte gå på adventskonserten i Kista kyrka på eftermiddagen.

  Ha en riktigt fin dag med de dina!
  Kram

 7. Lätt soldis och 6 plusgrader här idag. Vi ska också fira idag, våra tvillingbarnbarn fyllde 16 i veckan och ska firas med Adventsfika idag hos dem.
  Hoppas att du får en trevlig dag med dina två äldsta – kroppkakor är ju SÅ gott!
  Kramar, Monica

 8. Har du fortfarande barmark. Vi fick snö i fredags och den ligger kvar. Inatt var det -10 gr men nu har det stigit till -2 och strålande sol.
  Kroppkakor är en rätt som jag inte äter trots försök.
  Ha en fin söndag

 9. Åh kroppkakor det vill vi också ha. Men det blir inget av med det.
  Usch, jag ser inte alls fram emot helgerna som blir.
  Kram/Kick

Kommentarer är stängda.