Äntligen sol och blå himmel!

Det var ljust, ovanligt ljust, i morse och jag låg och granskade springorna i persiennen och funderade på om det berodde på att det kommit snö under natten eller om SMHI:s prognos om att det skulle bli sol i dag, möjligen stämde. Det var det sistnämnda och i dag har jag verkligen insett hur mörkt vi har haft det den senaste tiden.

Det är Anders i dag och det är en dag man ska uppmärksamma, för Anders styr hur vädret blir i jul. ”Anders braskar, julen slaskar” och vice versa. Något braskande har det i alla fall inte varit i dag, för termometern har hållit sig på plussidan.

Jag började dagen med att åka till Fröjel kyrkogård för att tända ljusen i lyktorna. Det var inte det lättaste att få dem att brinna, för det blåste hemskt, men det gick efter ett antal försök. Nu hoppas jag att de kommer att lysa sina 50 utlovade timmar.

Det gick vita gäss på havet

Sedan körde jag till Klinte kyrkogård och tände ljuset i lyktan på familjegraven och så vidare till  Suderviljan där jag köpte några adventsblommor och så tog jag en sväng in på Konsum också, innan jag åkte hem igen.

Köksfönstret har fått två amaryllisar, två julstjärnor och två hyacinter.

Det är julmarknad i Klintehamn i dag, en ganska avslagen tillställning, men när det började bli dags för lunch gick jag till Rondo för att kolla läget. Det fanns några försäljare där, men det var inte många.

Lions serverade risgrynsgröt och skinksmörgås, så det fick bli min lunch

Mätt och belåten fortsatte jag min promenad till Kupan, för jag skulle köpa några julkort. Jag njöt av solskenet, men inte av blåsten och det var tur att jag tagit mössa på mig, för i motvinden var det hemskt.

I dag invigs Klintehamns nyrenoverade lekpark och det var redan barn där och lekte.

Jag förmodar att det blir bättre fart på marknadsaktiviteterna senare i eftermiddag när det mörknar och julbelysningen på Torgen och över gatorna tänds, men jag är nöjd med min dag, så här långt i alla fall.

Dagens ordspråk:
Den som inte spelar vinner mest. (Åkes ordspråk)

18 reaktioner till “Äntligen sol och blå himmel!

 1. Solen gör underverk med oss. Vi har haft minusgrader och fruktansvärt halt efter slasket igår. Blev så sugen på risgrynsgröt och skinkmacka bär jag såg din bild. Trevligt med julmarknad men jag åkte inte in till Växjö . Har själv åkt runt på hanverks marknader under många år så det är inte så kul.
  Kram

  1. Halkan fasar jag för, så jag är glad så länge det går att gå ut utan broddar.
   Jag är inte speciellt intresserad av julmarknader, men hade sett fram mot en julkrans till ytterdörren, men jag hittar det nog någon annanstans.
   Kram

 2. Åkes ordspråk har jag alltid levt efter, jag är ingen spelare! Tar aldrig en lott ens! Det har jag inte efter min mamma, som inte kunde gå förbi ett lottstånd utan att ta en lott.
  Solsken här idag också men inte samma blåst som vi hade igår; den har ni tydligen fått idag! Så fint det ser ut i ditt köksfönster nu!
  Kram, Monica

  1. Jag tycker att det är roligt att pröva lyckan ibland och har en lottorad (obs bara en) som jag har haft i hur många år som helst i förhoppningen att det ska slå någon gång.
   Så roligt att du gillar mitt köksfönster!
   Kram

 3. Även här blev det sol i dag. Frågan är om det inte var det första och enda riktigt soliga dagen i november. Man märkte i alla fall väldigt stor skillnad.
  Här säger vi att det går vita gäss på havet när vågorna ser ut så.
  Här har amaryllisarna kommit i sina krukor och dekorerats så nu börjar det ordna till sig.

  Kram och god lördagskväll!

  1. Ja, inte har det varit många solstrålar den här månaden. Visst är det mysigt när man får börja vänta på de där amaryllisstänglarna.
   Kram

 4. Ditt fönster är verkligen fint! Jag ångrar nästan att jag inte köpte en amaryllis, det var frestande. Och jag har köpt mig en triss-kalender, den mindre modellen i år!

 5. Det har varit sol i Stockholm också. Tyvärr har jag varit inomhus hela dagen och när jag till sist kom ut var det redan mörkt.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

 6. Härligt med en solskensdag … det var länge sen senast. Så fint du gjort i ditt fönster … ser hemtrevligt ut!
  Ett klokt ordspråk!
  Ha en fin adventssöndag!
  Kram

 7. Vi hade soligt och fint igår, men riktigt kallt. Det är längesen jag inte behövde ha tänt inomhus hela dagen. Åkes ordspråk är mycket klokt. Kram

 8. Här har det varit fint hela gårdagen och det är bara en dm snö så jag kunde ta en långpromenad i ljuset och det var skönt. Jag har sluppit att skotta som tur är.

Kommentarer är stängda.