Saffranskaka

I dag är det lika drypande blött som igår och så mörkt att gatubelysningen lyst hela dagen. Jag tog vara på lite tvätt och sydde i ordning omtagen till vardagsrumsgardinerna på förmiddagen och sen gick jag ut, trots blötan, och räfsade bort löv på gräsmattan på framsidan. Det var nästan bara hos mig det låg en massa stora bruna löv, så jag kände mig verkligen tvungen.

Sen hade jag tänkt baka en saffranskaka, men upptäckte att jag inte hade några russin hemma, så det fick bli en promenad ner till Konsum, men nu är kakan färdig i alla fall och den ser bra ut. Det gör ingenting att det är ett par dagar kvar till första advent, för den här kakan blir nästan bättre av att få stå till sig lite.

Dags för provsmakning!

Dagens ordspråk:
En snigel som kryper hinner fortare fram än en hare som sitter.

25 reaktioner till “Saffranskaka

 1. Den om snigeln var bra.
  Kakan ser mycket god ut. Jag trodde att det var saffran som fattades. Det är ju inte så ofta det finns hemma, i alla fall hos mig.
  Det är verkligen grått och disigt ute och idag har det regnat lite titt som tätt. Känns som om det är dags att det blir advent, lite mera ljus behövs.
  Kram och ha en bra onsdagseftermiddag.

 2. Åh, vad det ser gott ut med saffranskakan! Den hade jag gärna smakat en bit av!
  Jag har också varit ute och räfsat idag, man får passa på när det inte regnar!
  Då kan vi känna oss nöjda, både du och jag och ha en skön, lugn kväll!
  Kram, Monica

 3. Så gott med saffranskaka. Själv brukar jag baka saffransskorpor vilket jag tycker mycket om. Russinen utgår dock 😉

  Kram och god kväll!

 4. Tack för påminnelsen! Jag brukar också baka saffranskaka, men har förträngt det … måste inhandla saffran och russin bara … 🙂
  Kram

 5. Saffranskaka låter gott! Nu blev jag sugen både på kaffe och något gott därtill! 🙂
  Märkligt det där att det alltid fattas något när man ska till att baka!
  Ja, grått är det även idag, men nu är visst både sol och snö på ingång! Även om det ”bara” varar över helgen, så vore ju det fint till advent.
  Läser att du börjat med din medicinering, det verkar ju gå bra med att ta sprutan själv.
  Jag har varit och vaccinerat mig mot influensan. Får hoppas nu att det skyddar!
  Må gott!
  kram Gunilla

 6. Jag ler lite för mig själv när jag hör att du krattat löv och en till som svarat hos dig. Här ser man inga löv och idag snöar det ymnigt. Jag hoppas att det slutar snart för jag känns inte ha tid att ägna många timmar till skottning nu när jag äntligen kommit igång med att städa. Det måste ju göras till slut även om jag försökt skjuta på det så länge som möjligt.

Kommentarsfältet är stängt.