En hel kasse…..

…med instruktioner och utrustning fick jag med mig hem från osteoporosmottagningen i dag. Jag har nu börjat en 18 månaders behandling med Forsteo för min benskörhet.

I utrusningen är det även inkluderat en kylväska för resebruk

Jag hade egentligen tänkt köra i dag, så jag gjorde mig ingen brådska i morse, men så blev jag lat och eftersom jag såg att jag hann, tog jag bussen i alla fall. Det är ju så bekvämt med nio-bussen som går direkt ner till lasarettet. Jag var först på apoteket och hämtade ut medicinen och sen hann jag få mig en kopp kaffe innan jag skulle träffa sköterskan, som skulle lära mig hur jag ska göra. Jag tog den första sprutan själv under hennes överinseende och jag fick godkänt.

Det har varit det vanliga gråvädret med ett envist duggregn hela dagen. När jag var klar på lasarettet tog jag en snabb promenad upp till Östercentrum för att uträttade några ärenden innan jag tog bussen hem.

Dagens ordspråk:
Den middag man inte är bjuden till är svårast att smälta.

27 reaktioner till “En hel kasse…..

 1. Du har samma gråväder som vi och detta hemska duggregn som man blir så blöt av.
  Så bra att du lyckades med spruta då får du inga problem hemma.
  Ha en fin kväll

 2. Det kommer du att klara galant för det brukar inte vara så svårt.
  Här är det tyvärr lika grått så november har inte varit roligt vädermässigt. Hoppas vi får se solen snart igen.

  Kram och god eftermiddag!

 3. Så vackert Visby är, även i gråväder! Det var ju en fin utrustning du fick med dig hem efter besöket hos osteoporos-sköterskan! Förtänksamt med kylväskan också!
  Jag fick ju diagnosen diabetes typ 2 för några år sedan och då fick jag också en utrustning i en fin liten väska. Lycka till nu med sprutorna och hoppas att de hjälper!
  Kramar, Monica

 4. Det fixar du nog lätt! Jag tog sprutor i magen på mig själv efter donationen.
  Bra att du får en kur.
  Här har det inte varit någon dimma, bara väldigt grått men ff grönt på backarna.

  Kram!

  1. Det kommer säkert att funka. Det är dyr medicin, så de skriver nog inte ut den om det inte finns anledning att tro att den kan hjälpa.
   Grönt på backen har vi också, eller i alla fall på gräsmattorna.
   Kram

 5. Så bra att du fick godkänt … och du kommer att fixa detta galant!
  Visby ser vackert ut trots regnet! Vädret liknar det vi har haft här i flera dagar …
  Önskar dig en ny fin dag!
  Kram

 6. Så bra att du kan sköta medicineringen själv hemma och slippa åka iväg och få dagliga sprutor. Det lovas snö här till helgen, om man nu ska tro på det. Kram

 7. Nej men oj då – gillar inte att du har osteoporos, men att du fick hem en kasse med instruktioner visar ju att du är väl omhändertagen ❤
  Ja, ja… man har vissa saker att "se fram emot" då åren blir allt fler. Olika former av "bonusar" 😀
  Kram!

 8. Dagens ordspråk träffade med ett hugg i hjärtat. Svågern, läkaren, hade doktorerat och bjöd till fest med middag efteråt. Kenneth, tillika hans bror, vår dotter och hennes dotter blev bjudna men inte jag. Gissa om det gjorde ont! Det hugger fortfarande tag i mej, inte ofta men dagens ordspråk gjorde det.
  Kram i det grå!
  Inger

Kommentarsfältet är stängt.