Julbord nr 1 – Fröjel Resort

Nu är jag mätt måste jag säga, för jag har just kommit hem efter jullunchen på Fröjel Resort. Vi fick mycket gott att äta och det blev tyvärr lite kvar på tallrikarna som vi inte orkade äta upp. De två tallrikarna plus efterrätten räckte ner än väl och smakade väldigt bra. Och den där lilla espresson satte kronan på verket!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Alessia kockade i köket, så servitören sa att om vi hade något att klaga på skulle han framföra det till henne. Men klagomålen uteblev, så hon kom in till oss i matsalen och pratade en stund i stället. Antalet gäster var tråkigt nog inte så många, så det var inget problem för henne att komma ifrån ett tag.

Fröjel Resort serverar sina jultallrikar varje helg fram till jul och det alternativet till julbord kan jag varmt rekommendera. Nej! Jag är inte sponsrad.

Ha en skön fortsättning på söndagen!

18 reaktioner till “Julbord nr 1 – Fröjel Resort

 1. Vi fundera på att äta julbord till advent eller strax efter på IKEA.
  Vi har ätit julbord där de två senaste åren och varit så nöjda med maten.
  Men missnöjd med hur vissa människor grisar ner i maten.
  Jag kan inte kommentera här på samma vi som tidigare,
  Kram/Kicki

  1. WPhar tydligen fått fnatt, eller rättare sagt Akismet, för dina kommentarer har hamnat i skräpposten. Nu har jag godkänt dem och hoppas att det ska funka i fortsättningen.
   Kram

 2. Vilken trevlig eftermiddag. Synd att det inte var så mycket folk bara. Julmat är förvisso inte min grej men jag offrar mig och går på julbrunch första advent.

  Kram och god kväll!

 3. Åh, mums, vad det ser gott ut! Ja, två jultallrikar räcker mer än väl till, kan jag tänka mig! Så trevligt att Alessia jobbar där och hann med att prata med er!
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

 4. Såg gott ut. Jag ska iväg den 7-de hit ner i byn och visserligen kunde jag åka på PRO;s julbord men det är dagen innan och jag vill då inte gå på julbord två dagar i rad.

  1. Den 5 ska jag och äta julbord med SPF, men vi har också bestämt oss för jultallrik. Många tycker att det är jobbigt att gå och hämta maten och uppskattar att få den serverad vid bordet.
   Kram

 5. Jag älskar verkligen julmaten, speciellt sillen, och ser fram mot de (hittills) tre planerade julborden i december.
  Jag hoppas det kommer att finnas jultallrik i år också hos någon av mina kockar, Dafgård och Findus. Kan vara trevligt att ha som nattlunch någon gång under december. Däremot har jag inga planer på att göra någon julmat till mig själv här hemma. Möjligen något att ta med till bror och svägerska på julafton. Tänker köpa skivad julskinka och äta på julknäcke, det tycker jag är gott. Sill köper jag några burkar, har lite för mycket just nu för att hålla på med egna inläggningar.

  Nu har det redan blivit måndag. Önskar dig en bra start på veckan.
  Kram

  1. Jag köper också skivad julskinka, för det tycker jag är hemskt gott. Sen räcker det med den julmat jag äter tillsammans med familjen.
   Ha en fin vecka du också!
   Kram

 6. Ser gott ut! Vi äter numer bara ett julbord och det är det hos äldste sonen på julafton 🙂 En jultallrik däremot skulle jag gärna testa … 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

 7. Såg trevligt och gott ut! Har inte varit i närheten av något som liknar julbord, men idag beställde jag rökt kalkon, som ska finnas när vi kommer hem. Det brukar vi ha någon av juldagarna, som alternativ till julbordet.

  1. Rökt kalkon är gott och här på Gotland har vi fårfiol också (rökt lammstek) Det är en riktig läckerhet på julbordet.
   Kram

Kommentarer är stängda.