24 november….

…. var förr alltid en festdag på Stenstugu för då fyllde svärfar år och det firades givetvis. Han var född 24 november 1894, så hans 50-årsdag 1944 firades samma dag som SS Hansa gick under på en resa mellan Nynäshamn och Visby. Man tror att den torpederats av en rysk ubåt och 84 människor dog. I dag finns det en artikel på helagotland.se med rubriken:

De har funnit en ny sanning kring Hansa
På söndag är det 75 år sedan Gotlandsfärjan Hansa gick till botten. Historikerna Lars Kruthof och Jakob Ringbom har hittat nya fakta kring förlisningen….
Förmodligen är det en låst artikel, men för de som har tillgång till den är det intressant läsning.

Svärfar blev inte så gammal, för han dog i en bilolycka 1966. En hemsk bilolycka som vände upp och ner på livet för oss alla. Eva var med i bilen och även om hon klarade livhanken, försvann alla minnen hon hade av sin älskade farfar.

Här står svärfar Adolf med Åke i famnen och bredvid står Åkes storebror Harry. Åke var född 1928, så fotot måste vara från det året.

I dag då? Jag är bjuden på jullunch på Fröjel Resort av Carina och Bosse, så nu sitter jag här nyduschad och fin och väntar på att klockan ska gå, så att de kommer och hämtar mig.

Dagens ordspråk:
Man ska sluta leken, när den är som bäst.

8 reaktioner till “24 november….

 1. Jag vet att du har skrivit om bilolyckan tidigare. Det måste verkligen ha varit alldeles fasansfullt. Även om ni inte har någon att fira idag så är det i alla fall trevligt att äta jullunch tillsammans.

  Smaklig måltid och trevlig söndag!

 2. Låter fint med jullunch. Vi var på julmarknad i Levide i går och åt då god gröt och skinksmörgås. Jättegott.
  Kram

 3. Som vanligt en fin bild från gångna tider! Vilken glädje man har av foton! Jag har fotoalbum från både min mamma och min pappa, men tyvärr har de inte skrivit någon text, så ofta vet man inte vem eller var de är tagna, tyvärr!
  Det var ju hemska händelser, både med båten som gick under och med din svärfars bilolycka.
  Såå trevligt att bli bjuden på julbord!
  Kram, Monica

  1. Vi har gamla album på Stenstugu där det inte finns någon i livet i dag som kan tala om för oss vilka de är. Det är tråkigt!
   Det var jätterart av dem ♥
   Kram

Kommentarer är stängda.