Nu har det hänt igen

Jag kan inte påstå att det är sol den här onsdagsförmiddagen, men det är ljust i alla fall och det är man tacksam över.

Igår kunde man läsa i GA om en mobilladdare som höll på att ställa till med en brand. Mobilen sattes på laddning på kvällen och låg under sängen när den började bli överhettad och sprakade och gnistrade. Som tur är har familjen en hund som varnade och skällde tills de vaknade och upptäckte vad som höll på att hända. Nu gick de ut med det i pressen för att varna andra!

Ladda aldrig en mobil eller laptop utan att ha koll på den och absolut inte nattetid. Se till att det finns en brandvarnare i närheten av laddningsplatsen och använd gärna en timer, till exempel den från Länsförsäkringar som jag skrivit om tidigare.

Den är mycket fiffig! Man kan ställa in den på 1, 2, 3 eller 4 timmar och stänga av den när man laddat färdigt och låta laddaren sitta kvar i uttaget utan risk för överslag. Ock givetvis går den att använda till mycket annat än mobilladdare. Varför inte till strykjärnet? Hur många gånger har man inte gått hemifrån och fått en kall kåre längs ryggraden – Jag drog väl ur strykjärnssladden!!

Nu ska jag gå ut och putsa fönster, för det är ju snart första advent och man får passa på när vädret tillåter utomhusvistelse. Förmodligen kommer det snart regn igen, men det som är gjort är gjort.

Dagens ordspråk:
Nya skor är bra, men de gamla sitter bäst efter foten.

Uppdatering kl 15.15:

adente9c40c40ceaa39b1e4a66e39fd32a363b6c7fd698a17ff59b34819cc8be45248
Och som en tanke kom det ett mejl från Riksbyggen: Säkra ditt hem från brand!
Under årets mörkaste månader tänder vi fler ljus, vilket även resulterar i fler bränder i våra hem. En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring och det finns flera tips på hur du minskar risken för brand i ditt hem och vad du ska göra om olyckan är framme.

19 reaktioner till “Nu har det hänt igen

 1. Det är också viktigt att man inte köper lågprisladdare, vilket många gör. De är inte säkra alls och helst ska man bara använda sig av originalladdare eller annars av välkända fabrikat. Men en timer är ju bra i vilket fall som helst.
  Ha en bra onsdag!
  Kram

 2. Självklart laddar man inte en mobil nattetid säger jag men tyvärr tänker inte alla lika vilket är synd. Tydligen måste det hända något innan man förstår allvaret i det.

  Tack för påminnelsen om fönsterna. Det få bli putsning i helgen.

  Kram och ha en bra dag!

 3. Jag vågar då aldrig ha malltobilen i på natten. Eftersom jag bor där jag bor skulle en brand vara förödande och inte ens larma kunde jag göra om det brann i laddaren och inga grannar finns i hela byn. _Vet att om det började brinna fick jag klättra ner från balkongen men utan mobil så kanske jag fick gå ner till byn 5 km och då hann hela huset brinna upp. Min största fasa att det skulle börja brinna för det är långt till brandkåren så då brann hela gamla trähuset upp. Tänk så fattig man skulle känna sig om man stod där barfota i morgonrocken och allt man ägt brunnit upp.

  1. Jag hoppas att du har brandvarnare på flera ställen i huset. Hade vi inte haft det på Stenstugu vete rackar´n om huset stått kvar i dag….

 4. Ja, man ska verkligen vara försiktig med sådant! Maken laddar alltid sin mobil på natten, men nu har jag visat honom detta…tack för varningen!
  Kram, Monica

 5. Jag laddar bara på dagen och under uppsikt. Har också originalladdare. En timer är självklart bra! Mitt strykjärn och min kaffebryggare har inbyggd timer. Glömskan kan smyga sig på.
  Kram, Gerd

 6. Laddar alltid under uppsikt. Timer litar jag inte på efter en incident för några år sedan. Timern till kaffebryggaren stängde inte av så när jag kom hem efter arbetet luktade det hemskt men ingen brand. Numera tar jag ur sladden.
  Soliga kramar från Rottne

 7. Tack för påminnelsen. Sånt här vet jag ju. Men likförbannat laddar jag både ipad och laptopp i vardagsrummet nattetid då jag sover. Skärpning!
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.